Hoofdstuk 57 : Ancient Studies van Percy Weasley

458 27 17
                                    

Vrijdag was altijd een dag vrij voor iedereen op Hogwarts, iedereen behalve Layla. Ze was gewend haar vrijdagen te spenderen in de bibliotheek, studerend voor al haar extra vakken. Zelfs als ze niet alle lessen volgde omdat dit onmogelijk was in haar rooster, maakte ze wel al het huiswerk en werkte ze vaak vooruit zodat ze sneller haar O.W.L's of N.E.W.T's kon doen. Dit jaar waren vrijdagen echter anders. Terwijl ze nog aan het ontbijt zit in de Great Hall met Albus bladert ze door haar boek voor Ancient Studies. Albus legt nog een pannenkoek op Layla's bord. Layla's ogen schieten omhoog, gezien ze nog bezig was aan haar eerste pannenkoek.

'Ik zie Fred kijken, ik denk dat het slim is om je boek even weg te leggen en te eten.'

Layla kijkt naar de docententafel, waar ze inderdaad Fred doordringend naar hun deel van de tafel ziet kijken, voor hij zich richt op de fruitsalade voor hem. Layla klapt haar boek dicht, strooit kaneel en blauwe bessen over haar pannenkoeken heen en pakt haar mes en vork.

'Dus, vandaag krijg je je eerste privéles in Ancient Studies.'

Layla knikt.

'Weet je ook wie je docent is?'

Albus stak halverwege zijn zin een hap roerei in zijn mond, waardoor het grootste gedeelte onverstaanbaar was. Layla slikt haar pannenkoek door.

'Een, heeft je moeder je nooit geleerd dat je niet moet praten met je mond vol?'

Albus grijnst scheef en Layla schudt haar hoofd, maar kan haar glimlach niet verbergen.

'Maar ja, ik weet wie mijn docent is.'

Albus kijkt Layla met verwachtingvolle ogen aan. Hij waagde het niet nog een keer om met volle mond te praten.

'Percy Weasley.'

Albus' ogen worden groot en zijn hoofd schiet even naar de docententafel, zoekend of zijn oom toevallig al aan de tafel zat. Dan gaat zijn blik terug naar Layla, die hem verbaasd aankijkt. Maar ondanks die verbazing kan hij de schittering nog altijd zien. Van alle mensen die Layla les had kunnen geven, wetende wat haar droom was, was Percy Weasley toch wel een persoon die hoog op haar lijstje stond. Hij slikt zijn eten weg en legt zijn bestek neer.

'Je krijgt les van former minister of Magic Percy Weasley?'

Layla kan haar brede glimlach en schitterende ogen niet verbergen en knikt.

'Mijn oom Percy Weasley?'

Layla's glimlacht vervaagd een beetje en ze geeft Albus een zachte por.

'Bijna iedereen op deze school en binnen de Ministry is jouw familie, Al.'

Albus haalt zijn schouders op.

'Ach ja.'

Layla schudt glimlachend haar hoofd. Het maakte haar niet uit dat Percy Weasley Albus' oom was. Voor haar was hij een voorbeeld, een oud-Minister of Magic en een boegbeeld van stabiliteit. In stilte eten ze hun ontbijt op, voordat Albus zijn spullen bij elkaar pakt, een pruim van de fruitschaal graait en opstaat.

'Ik ga naar Scorpius en met hem studeren.'

Layla neemt nog een laatste slok thee en stopt haar boek in haar tas.

'Ik kom ook als ik klaar ben met de les.'

Albus knikt en zwaait nog een keer als hij vertrekt. Layla ziet hem verdwijnen uit de Great Hall, terwijl een aantal late ontbijters nog slaperig binnenkomen.

Layla komt ook overeind en ziet dat Fred op hetzelfde moment van het podium met de docententafel stapt en naar haar toe loopt.

'Miss Longbottom.'

The Last SnapeWhere stories live. Discover now