Hoofdstuk 49: De Trein naar Huis

575 43 9
                                    

Twee weken later en Albus zat in de hal net buiten de Great Hall met zijn Advanced Arithmancy boeken voor zijn neus. De 10 anderen die ook de O.W.L. moesten maken zaten een eindje van hem vandaan, sommigen alleen, sommigen in groepjes en druk in overleg. De enige die nog niet was gearriveerd was Layla. Albus pakt het hoofdstuk met liefdesvoorspellingen er nog eens bij en bladert en nog eens rustig doorheen. Dan hoort hij het zachte tikken van hakken op de stenen vloer van de gang en hij kijkt op om Layla aan te zien komen. Ze ploft naast hem neer en pakt haar eigen boeken erbij.

'Hoe ging je N.E.W.T. ?'

Layla kijkt om haar losgevallen haren heen en veegt ze meteen aan de kant.

'Het ging naar mijn idee goed, maar dat moet ik altijd nog afwachten.'

Albus glimlacht en knikt waarna hij zich terugdraait naar zijn boek. Maar nog voordat hij een zin heeft gelezen, komt er een andere vraag in hem op.

'L, ik moet het toch weten. Je gaat zo snel door alle vakken heen, maar dat moet toch niet kunnen? Ik bedoel, we moeten alle vakken volgen volgens het rooster toch?'

Layla schiet in de lach.

'Oh Albus, waar maak je je toch zorgen over. Maak je nu maar eerst druk over al je O.W.L.'s. Mijn lesrooster komt nog wel een keer.'

Met die woorden focust ze haar ogen op haar Advanced Arithmancy boek. Ze wist alles wat ze moest weten precies, maar ze moest even omschakelen na haar N.E.W.T. in Ancient Runes. Ze had haar examinator verbaasd met haar snelheid, maar hetzelfde gold voor alle zevende jaars om haar heen die nog altijd zaten te zweten op de opdrachten. Layla had geweten dat ze naar haar volgende O.W.L. moest, die precies anderhalf uur na het begin van haar Ancient Runes N.E.W.T. zou starten. maar zelfs zonder dat feit had ze de test al binnen die tijd af gehad. Mensen noemden haar een studiebol, een van de slimste heksen ooit, misschien net na of zelfs slimmer dan Minister for Magic Hermione Weasley-Granger. Ze had haar droom nog niet opgegeven, en over een paar jaar zou zij daar op de Ministry werken. Niet meteen als Minister, maar als assistent of praktisch elke andere baan die ze haar wilden aanbieden. Met een glimlach slaat ze haar boek dicht. Albus kijkt op van zijn eigen boek.

'Klaar voor?'

Layla knikt. Albus slaat grijnzend zijn eigen boek ook dicht.

'Mooi, dan gaan we ervoor.'

Een paar dagen later trekt het landschap weer snel aan Layla voorbij terwijl ze alleen in de Hogwarts Express zit. Ze had zich al omgekleed en keek nu naar buiten, een van haar voeten op haar stoel zodat ze een tafeltje had om haar boek tegenaan te leggen. De uitslag van haar N.E.W.T moest nog komen, maar Headmistress McGonagall had haar alvast de boeken voor Ancient Studies geleend. Ondanks dat ze de enige zou zijn die het vak zou gaan volgen, had McGonagall gezegd dat ze de lessen waarschijnlijk zou gaan krijgen van oud Minister of Magic Percy Weasley. Deze had toegezegd de lessen te geven toen hij hoorde van Layla's motivatie om het vak te leren, ondanks haar leeftijd. Ze leest de bladzijdes van het eerste hoofdstuk door en knikt instemmend met wat er op de pagina staat. Ze grist een paar keer omhoog totdat ze het potlood in haar haren te pakken heeft en trekt het uit de paardenstaart waarin hij vast zat. Ze zet een streep en een kleine aantekening bij een stuk tekst over het dodenboek van de oude Egyptenaren en het wegen van het hart door Maät, voordat ze het potlood weer terugschuift in haar haren. De deur schuift open en Ananda en Lizzy stappen het compartiment in. Layla kijkt op en ze begroeten elkaar met een brede glimlach. Ze slaat haar boek dicht en legt het naast zich neer, terwijl Ananda en Lizzy tegenover haar gaan zitten.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now