Hoofdstuk 36: Één moment

1K 74 9
                                    

Een paar dagen later zit Layla op haar bed op de bovenste verdieping van de Knight Bus. Haar rugzak staat open naast haar, de kleren netjes opgevouwen en klaar voor vertrek. Ze had nog niet naar huis gehoeven, ze zou twee weken bij Ananda op de bus blijven en ze had het er ook zeker naar haar zin. De twee vriendinnen hadden bijgepraat, gelezen, gelachen en te veel chocolademelk gedronken. Zo op de bovenste verdieping van de Knight Bus kon het tot diep in de nacht doorgaan. Layla had haar collectie Muggle boeken die ze had geleend weer ingeruild voor een nieuwe collectie, bestaande uit onder andere Pride & Prejudice en The Hounds of the Baskervilles van Sherlock Holmes. Ananda had veel van dat soort boeken en leende ze graag uit. Layla dacht er vaak over om een aantal muggle boeken aan te schaffen, maar ze had nooit echt goed nagedacht welke ze dan wilde. Er waren er zoveel om uit te kiezen en ze had ook nog zoveel wizarding boeken die ze kon en wilde lezen. Het was nog nooit zo gezellig geweest en eigenlijk wilde Layla ook helemaal niet weg. Ze had ook contact gehad met Albus en Scorpius, maar de laatste had amper wat terug gezegd. Hij wilde alleen zijn, al had zowel Layla als Albus geen idee waarom. Ze maakten zich opnieuw zorgen om hem, maar ze wisten ondertussen ook dat het geen zin had om tegen Scorpius's wensen in te gaan. Albus was met zijn familie naar Ierland voor een Quidditch toernooi. Albus vond er niet zoveel aan, maar Harry had ook beloofd dat er andere dingen gedaan zouden worden dan alleen Quidditch, dus had Albus toegestemd. Hij leek het naar zijn zin te hebben, en daar was Layla blij om. De brief in haar handen had aan haar eigen goede humeur echter een einde gemaakt. Hij was die ochtend bezorgd en sindsdien had Layla alleen maar boven gezeten, terwijl Ananda beneden haar gewoonlijke dingen deed, en zelfs vaker het stuur van Ted overnam.

Lieve Layla,

Het spijt me dat ik je deze brief moet sturen. Ik zou willen dat ik het langer af kon houden, zodat jij kon genieten van je tijd met Ananda. Maar het gaat steeds slechter met je grootouders. De Healers hebben me gevraagd of ik hun leven nog wil voortzetten of dat het klaar moet zijn. Ik heb de knoop door moeten hakken Layla, en over twee dagen is het klaar. Ik weet dat het niet eerlijk is en het spijt me, maar zou je alsjeblieft naar huis willen komen?

Ik maak dit goed, dat beloof ik je.

Liefs, Papa


Layla blijft nog even naar de brief staren, ze slikt haar tranen weg. Toen ze kleiner was was ze het een traditie geweest om met kerstmis naar St. Mungo's te gaan naar haar grootouders. Ze herkenden haar niet, ze herkenden haar vader niet eens. Haar overgrootmoeder was er ook altijd bij geweest. Naarmate ze ouder werd, had ze beter begrepen wat er was gebeurd met Alice en Frank Longbottom en had ze vaker haar vaders hand gepakt als een soort steun. Sinds ze op Hogwarts zat, was ze niet meer meegegaan door haar band met haar vader, maar nu kon en wilde ze dat niet tussen hen in laten staan. Het ging langzaamaan steeds beter en Neville besteedde ook steeds meer aandacht aan Lizzy. Ze was niet meer het prinsesje wat hij tegen zich aandrukte, hij had begrepen dat hij haar wat beweegruimte moest geven. Maar nu moest ze er voor hem zijn. Ze haalt een keer diep adem, vouwt de brief weer op en legt hem bovenop haar kleren voordat ze de rugzak dicht gooit.


'Fred, ik ben even weg! Ik moet iets checken!'

Zonder op antwoord te wachten, trekt Severus de deur achter zich dicht. Zijn zwarte mantel had hij strak om zich heen geslagen. Hij blijft even lopen voordat hij Disapperate. Zijn hoofd zat vol met allerlei vragen. Hij was met Harry het archief in gedoken, maar had niets gevonden wat ook maar leek op het boekje wat hij bij Regulus had gezien. Weken had hij door de Potions ruimte gebeend, onder het toeziend oog van Fred, die ogenschijnlijk ongeïnteresseerd altijd verder ging met zijn Potions. Toen had hij het zich bedacht. Hij moest haar vinden. Het meisje dat het enige was wat nog over was van Regulus James Black. Zijn dochter, Ananda Destiny Black. Opnieuw was hij de archieven ingedoken en was hij naar zijn oom Percy geweest. Oud Minister for Magic nadat zijn beste vriend plotseling was overleden. 5 jaar geleden had hij de baan opgegeven aan Hermione Granger, maar hij werkte nog altijd op de Ministry als haar senior assistent. In het huis in Chudleigh had hij zijn oom gevraagd naar de jonge Black, die na de dood van haar ouders spontaan uit alle archieven en van de aardbodem leek te zijn verdwenen.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now