Hoofdstuk 12: The Misfit Trio

1.3K 118 10
                                    

'Misplaatste Longbottom!'

'Jij wordt de ondergang van je eigen familie, Slytherbottom!'

'Wat een schande ben je, na generaties van helden, kom jij!'

'Ga maar naar je Dark Wizard vriendjes in de kerker, oh wacht, die heb je niet!'

'Schande voor de Longbottom familie!'

'Je vader schaamt zich zo voor je dat hij je niet eens aan durft te kijken!'

Layla sluit haar ogen en kijkt naar beneden. Ze was de opmerkingen die dagelijks naar haar hoofd geslingerd kreeg ondertussen gewend, in hoeverre ze eraan kon wennen. Ananda had na 2 weken een groep vrienden om zich heen gekregen in Ravenclaw en richtte zich daarnaast vol op haar studie, waardoor ze meestal omgeven was door mensen en stapels boeken, maar Layla had niemand, behalve natuurlijk Albus en Scorpius, net zulke buitenbeentjes als zij ondertussen was. Ze zochten haar zo vaak mogelijk op tussen hun lessen door en tijdens het eten, waardoor ze nog meer opmerkingen naar hun hoofd geslingerd kregen. Op een avond zitten ze met zijn drieën in de bibliotheek te studeren. Layla is al snel klaar en kijkt over Albus' schouder naar zijn boeken, terwijl hij weer een poging doet om de gegeven spreuk uit te voeren.

'Dat ziet er interessant uit Al, mag ik ook eens proberen.'

Albus kijkt verbaasd op en ook Scorpius ogen kijken schuin naar Layla, alsof hij niet wil laten blijken dat hij wel benieuwd was naar wat Layla nu ging doen.

'Ja, natuurlijk.'

Albus schuift het boek naar Layla toe en ze kijkt naar de tekst voor haar. Dan pakt ze haar wand.

'Lumos.'

Meteen begint de punt van haar wand licht te geven. Albus en Scorpius kijken haar met grote ogen aan.

'Hoe-hoe vaak heb je dat al geprobeerd?'

Layla kijkt van haar wand naar Albus en Scorpius.

'Nog nooit, hoezo?'

Albus' mond valt open van verbazing. Scorpius glimlacht bij de reactie van zijn vriend.

'Wij hebben vandaag een hele les gehad over dit hoofdstuk, net als vorig jaar vlak voor kerst. Mij lukte het vaker, maar de rest van de klas heeft de hele les geoefend en is het misschien één of twee keer gelukt na heel veel pogingen.'

Layla kijkt verlegen weer naar haar wand, die nog altijd licht geeft. Dan kijkt ze weer op naar Scorpius.

'Maar hoe zet ik m nu weer uit?'

Scorpius begint te lachen, hij slaat de bladzijde in Albus' boek om en legt hem weer voor Layla neer. Die kijkt ernaar en dan weer naar haar wand.

'Nox.'

En het lichtje gaat weer uit. Albus vindt eindelijk zijn stem weer terug.

'Dat-dat was echt perfect.'

Layla kijkt verlegen naar haar vriend, en dan naar Scorpius, die instemmend knikt. Dan voelt ze plotseling de armen van Albus om zich heen.

'Maar dat maakt ons niets uit, kun je ons nog wat leren, toch Scorpius?'

Scorpius knikt nogmaals. Ze gaan nog even door met hun huiswerk, wat voor Layla voornamelijk betekend dat ze het huiswerk van Scorpius en Albus mee maakte. Met name voor Potions kon ze hen allebei nog helpen. Dan pakken ze hun spullen bij elkaar en lopen ze de bibliotheek uit, richting de kerkers. Onderweg zeggen ze niet heel veel tegen elkaar, maar Albus kan het niet laten om ooit een blik op Layla te werpen. Als plotseling Rose Weasley passeert, focust hij zich echter volledig op Scorpius aan zijn andere kant, die Rose volgt totdat ze om de hoek verdwijnt, haar neefje en zijn vrienden compleet negerend. Maar Scorpius had Rose niet genegeerd, hij blijft maar kijken en knalt daardoor bijna met al zijn boeken in zijn handen tegen een pilaar en meerdere leerlingen aan. Albus trekt hem snel weg en ook Layla kijkt om zich heen of er niet nog meer hindernissen zijn. En dan kijkt ze om om te zien of Rose al uit beeld verdwenen is. Ze wist al bijna meteen dat Scorpius een enorm zwak had voor de oudste dochter van Ron en Hermione Weasley, en ook dat zijn liefde niet beantwoord werd. Als Scorpius zich dan eindelijk weer terugdraait, kijkt hij treurig voor zich uit.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now