Hoofdstuk 17: Nieuwe technologie

1.2K 98 30
                                    

'Neville, hoe kon je dit laten gebeuren! Ik kan niet geloven dat je jezelf en mij dit aandoet!'

Layla drukt Lizzy dichter tegen zich aan, terwijl ze zelf naar de deur van haar slaapkamer kijkt. Ananda was weer terug in het weeshuis, maar volgens haar vader zou dat niet lang duren. Ze wist niet waar Ananda dan naartoe zou gaan, maar overal zou nu beter zijn dan het huis boven de Leaky Cauldron. Overdag leken ze een dolgelukkig gezinnetje, maar op het moment dat Layla en Lizzy naar boven gingen om te slapen, barstte al een paar dagen een hevige ruzie uit beneden. Haar vader en Hannah gingen dan hard tegen elkaar tekeer, en het ging maar om een ding, hun geliefde prinsesje was een Slytherin en werd gepest door heel Hogwarts. En bovenal, had ze een vriendschap opgebouwd met de misplaatste Potter, iets wat Neville niet erg vond, maar ook niet aanmoedigde, maar bovenal de jonge Malfoy, als hij die naam al wel mocht dragen omdat hij volgens velen eigenlijk een Riddle was. Ze hielden maar niet op en elke avond kwam Lizzy bij Layla op bed zitten omdat ze bang was. Toen ze Layla had gezien in haar helemaal zwarte jurk, was Hannah laaiend geworden, niet perse op haar, nee, ze zou nooit boos worden op haar, maar op iemand die Layla niet kende. Ze had geen namen genoemd, maar Neville moest haar kalmeren op het platform, iets wat hem heel veel moeite had gekost. Eenmaal thuis waren Layla, Ananda en Lizzy meteen naar boven gestuurd, waarna de eerste luidruchtige woordenwisseling was begonnen. Layla sluit haar ogen en houdt Lizzy nog steviger vast, ze moest haar zusje beschermen, ook als ze alleen maar bang was, er was niemand anders die dat deed, dus was ze de enige die het kon. Als ze haar ogen weer opent, ziet ze een uil zitten in haar venster. Voorzichtig laat ze Lizzy los, die haar even blijft vasthouden, maar dan haar zus loslaat. Layla loopt naar het raam, pakt eerst wat voer uit een bakje en pakt dan de brieven van de uil aan, in ruil van het voer. Even blijft hij zitten, maar dan vliegt hij weg, de donkere nacht weer in. Layla loopt terug naar haar bed en gaat op de rand zitten, Lizzy kijkt over haar schouder mee als ze de brief openvouwt, Albus, aan het handschrift te zien, maar als ze de envelop opent, vallen er twee vellen papier uit en een doosje waar een afbeelding op staat van een groot beeldscherm en op de zijkant staat "iPhone 8". Van de brieven is er een in het handschrift van Albus, en de andere in dat van Scorpius. Layla pakt eerst de brief van Albus op. Lizzy kijkt haar zus aan.

'Ik denk dat ik ga Layla, het lijkt weer rustig en misschien komen papa en mama zo naar boven.'

Layla kijkt om en knikt, ze geeft haar zusje een zachte kus en ze verdwijnt uit de kamer. Dan pakt ze haar brief van Albus weer, ooit een blik werpend op het doosje.

Lieve L,
Deze brief kreeg ik van Scorpius, ik maak me zorgen om hem. Hij is geadresseerd aan ons beide, een vel voor jou en een voor mij, maar met jouw vader en moeder vond Scorpius het niet zo'n goed idee om deze brief direct naar jou te sturen, wat dat ook mag betekenen, dat weet jij misschien beter dan ik. Hoe dan ook, je hebt hem nu, ik heb die van jou niet gelezen, dus die is helemaal voor jou. Ik hoop dat je snel weer langskomt en blijft schrijven, het is hier zo eenzaam. James is de grootste klootzak die er bestaat, maar ik kan hem eindelijk een beetje blokkeren uit mijn gedachten. Ik heb trouwens net zo'n doosje gekregen als ik bij jou heb meegestuurd. Volgens mij is het een smartphone, Scorpius zegt dat het een cadeautje van hem is, zodat we sneller met elkaar in contact kunnen komen. De gebruiksaanwijzing zit er bij en blijkbaar ook 'internet(?)'. Maar ja, het zal wel goed zijn. Ik spreek je snel weer, via dat ding....

Liefs,

Al

Layla legt de brief neer en pakt het doosje, voorzichtig haalt ze de deksel er vanaf en ziet er nu een rose kleurige iPhone in liggen. Ze pakt hem er heel voorzichtig uit en pakt de gebruiksaanwijzing. Maar dan bedenkt ze zich dat ze ook nog een brief heeft liggen en legt de telefoon weg. Dan pakt ze de tweede brief, in het nette handschrift van Scorpius, en begint hem te lezen.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now