Hoofdstuk 35: The Knight Bus

947 79 14
                                    

'Heb je alles lieverd?'

Neville kijkt naar Layla, die onderaan de trap staat met in haar handen de band van een rugzak, ze kijkt er even naar, maar dan knikt ze naar haar vader. Ze had alles bij zich, alles behalve een tandenborstel, Ananda had gezegd dat zij die een zou regelen. Neville glimlacht en Layla komt de laatste twee treden van de trap af, zodat ze weer kleiner is dan haar vader. Neville draait zich naar de woonkamer en opent de deur.

'Lizzy. Hannah. Layla gaat, komen jullie haar even gedag zeggen?'

Neville stapt uit de deuropening en niet veel later staat Lizzy in de gang. Ze komt naar haar zus toe en geeft haar een knuffel.

'Veel plezier Layla.'

Layla glimlacht en pakt haar zusje nog steviger vast.

'Jij ook met pap en mam.'

Dan houdt ze Lizzy nog even vast.

'Houd je papa voor mij in de gaten?'

Lizzy knikt op Layla's schouder, zij wist ook dat het slechter ging met haar opa en oma in St Mungo's en dat haar vader alle steun nodig had die hij kon krijgen. Dan laten de zussen elkaar los en valt Layla's oog op Hannah, die in de deuropening staat. Hun blikken kruisen elkaar, maar ze zeggen niets tegen elkaar. Zo ging het al de hele zomervakantie, geen woord zeiden ze tegen elkaar en daar hadden ze allebei geen moeite mee. Dan knikt ze en steekt haar arm uit naar Lizzy, die naar haar moeder toe loopt en vast wordt gepakt. Neville loopt naar de voordeur en Layla gooit haar tas op haar rug. Samen lopen ze de trap af naar beneden en door de tweede voordeur naar buiten, naast de ingang van de Leaky Cauldron, waar ze nog altijd woonde ondanks dat Hannah ondertussen niet meer de gastvrouw van het cafe was, ze was nu een Healer in St Mungo's, waar ze ook voor had gestudeerd. Voor de deur is het leeg, maar niet voor lang. Layla hoort de bus al aankomen voordat hij er is. Zij en Neville kijken naar de hoek van de straat en ze glimlacht breed als ze de paarse Knight Bus de hoek om ziet komen. De bus komt plotseling tot stilstand vlak voor de deur, terwijl het leek alsof hij heel snel voorbij het huis van de Longbottoms zou racen. Layla kijkt er met grote ogen naar als de deur opengaat en Ananda in de deuropening verschijnt.

'Hey Layla, welkom op de Knight Bus!'

Nog geen uur later heeft Layla een hele tour rond de bus gehad, ze heeft Stan Shunpike ontmoet, de conducteur van de Knight Bus en zichtbaar een hele goede vriend van Ananda. Aan Dre, de Shrunken Head bij het stuur, moest ze wel even wennen, en nog altijd als ze richting de chauffeur kijkt, moet ze even slikken als ze het hoofd naast het stuur ziet. En over de chauffeur gesproken, Ted was dan wel een hele aardige man, zijn rijstijl was zo ruw dat Layla al meerdere keren was omgevallen. Telkens werd ze opgevangen door een bed of de handen van Ananda en Stan, die schijnbaar niets merkten van de ruwe bochten en de snelheid van de buschauffeur. Ananda leidt haar nu de trappen van de torenhoge bus op naar hun kamer, waar twee bedden op wielen klaarstaan, net als ze op de verdiepingen lager ook stonden. Layla legt haar rugzak met een plof op haar bed en kijkt dan op naar een stralende Ananda.

'Dus, wat denk je ervan?'

Layla kijkt om zich heen en over de reling naar beneden, naar alle mensen op de bedden, en de vastgespijkerde bankjes op de hogere verdiepingen. Dan kijkt ze weer op naar Ananda.

'Het is een ongewoon huis.'

Ananda's glimlach vervaagt, als Layla dat ziet doet ze een stap dichterbij en legt een hand op de arm van haar vriendin.

'Maar dat betekend niet dat ik niet begrijp waarom je je hier zo thuis voelt, want dat doe ik zeker wel.'

Ananda begint weer te glimlachen als ze Layla ziet glimlachen. Dan laat Layla Ananda los en draait zich om zodat ze haar rugzak uit kan pakken. Een sjor aan het stuur van Ted beneden zorgt er echter voor dat Layla binnen een paar seconden weer op de grond ligt. Ze krabbelt al snel overeind, zich vasthoudend aan het voeteneind van haar bed, dan begint ze aan poging twee. Ananda, die te hulp was geschoten toen Layla viel, maar er al snel door dat ze het zelf af kon, kijkt toe. Dan komt ze in beweging en loopt naar een kast, terwijl Layla haar kleren en pyjama uitpakt en over de relingen om het bed gooit en hangt.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now