Hoofdstuk 13: Happy Birthday

1.2K 111 28
                                    

'Layla, zou je me kunnen helpen met Potions? Jij bent er zo goed in.'

Ananda kijkt op van haar cauldron waarin ze A cure for Boils aan het oefenen is. Het was een paar maanden later, kerstvakantie, maar Neville bleef op Hogwarts, dus deden Layla en Ananda dat ook, dus hadden ze nu alle tijd om al hun vakken te oefenen, wat voor Ananda heel vaak Potions betekende, iets wat Layla, die tegenover haar staat, niet erg vond. Zelf brouwt ze aan een Potion zonder boek. Ze kijkt op en dan weer naar de Cauldron.

'Wacht heel even Ananda. Nog een ding.'

Ze snijdt de phoenix feathers en gooit die in haar Cauldron, daarna roert ze een paar keer door haar cauldron en legt ze alles neer. Ze loopt om de tafel heen naar Ananda's cauldron. Die vreemd borrelt.

'Oh, dat ziet er minder goed uit.'

Ze glimlacht naar haar vriendin.

'Maar dat maakt niet uit, kom.'

Ze pakt nieuwe ingredienten en samen met Ananda gaat ze aan de gang met een nieuwe Cure for Boils. Ze volgt precies het recept, al was ze het er niet altijd mee eens, maar voor Ananda moest ze wel.

'Zie, je moet heel precies zijn in het toevoegen van ingredienten. Precies de goede hoeveelheid op precies de goede momenten, let daarop, oke?'

Ananda knikt begrijpend op het moment dat ze de goede Potion in vials doen en hun spullen daarna opruimen. Samen lopen ze het Potions oefenlokaal in de kerker uit en door naar boven. Ananda kijkt haar vriendin aan.

'Gaat het allemaal goed, ik hoor zoveel gemene dingen die tegen je gezegd worden?'

Layla kijkt op en glimlacht daarbij meteen, geen spier in haar hele lichaam mag verraden hoe ze zich werkelijk voelt tegenover Ananda. Tegenover Albus en Scorpius mocht ze net zo min breken, maar voor Ananda deed ze toch net iets meer haar best.

'Het gaat allemaal goed Ananda, ik maak me er gewoon niet teveel zorgen over.'

Ananda knikt begrijpend, samen lopen ze naar boven, als Ananda zich plotseling iets bedenkt.

'Layla, jij moet toch naar beneden voor je Common Room?'

Layla knikt glimlachend.

'Ja, maar ik ga nog even naar de binliotheek om te lezen.'

Ananda knikt begrijpend, zonder verder een woord te zeggen lopen ze verder, totdat Ananda bij de trap naar de Ravenclaw toren staat. Daar omhelzen de meiden elkaar.

'Ik zie je morgen weer, voor je verjaardag!'

Layla laat haar vriendin los en knikt dan glimlachend. Morgen was ze jarig, en gelukkig vierde ze die zonder Hannah. Maar helaas was ook Lizzy er niet bij. Als Ananda uit het zicht is verdwenen, draait ze zich om en loopt ze naar de bibliotheek, waar ze een boek van de plank afpakt over Ancient Runes en ze gaat op een grote stoel bij het raam zitten. Ze leest een lange tijd door, maar dan valt ze langzaam in de stoel in slaap, met het boek nog in haar handen. Ze had niet gemerkt dat Scorpius nog in de bibliotheek aan het leren was. Ook hij was dit jaar op Hogwarts gebleven, zijn vader had het hem verplicht. Hoe graag hij ook bij zijn moeder wilde zijn, hij mocht het niet. Albus was ook naar huis, dus hij en Layla trokken heel veel met elkaar op, waardoor ze heel close waren geworden. Morgen was haar verjaardag, en hij had besloten er een leuke dag van te maken. Maar hij wilde haar nu niet wakker maken nu hij haar in die stoel zag liggen, ze lag er juist zo vredig, tussen de door haar en hem zo geliefde boeken.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now