Hoofdstuk 7: Brieven en Ananda

1.4K 115 51
                                    

'Ananda!'

Layla kijkt door de glazen deur naar binnen, zoekend naar haar vriendin, breed glimlachend als ze haar richting de deur ziet komen. Ze zat al bijna een uur op de muur, hopend dat haar vriendin naar buiten zou komen. Het was gelukkig warm en de zon schijnt in haar gezicht. Het is juli en het zou nog maar een paar maanden duren voordat ze eindelijk naar Hogwarts kon. In haar hand houdt ze haar brief vast, hij is al helemaal gekreukeld, maar dat kan haar niets schelen.

'Ananda!'

Ananda duwt de deuren open en rent naar buiten, in haar hand heeft ze ook een brief. Met een brede glimlach springt Layla van de muur af en rent naar haar vriendin.

'Je hebt hem!'

Ananda knikt, breed glimlachend. Layla wist dat haar vader vandaag naar het weeshuis zou gaan om te praten over Ananda en om ervoor te zorgen dat ze weg kon van die vreselijke plek. Hij was 's ochtends vroeg vertrokken, en Layla was een uur later achter hem aangekomen, en had vanaf dat moment op de muur gezeten, wachtend op Ananda. Ze had zelf haar brief een paar dagen geleden gekregen, en nu was het Ananda's beurt. Ze had hem van Neville zelf gekregen, om te voorkomen dat de uilen naar het weeshuis zouden komen. Nu staan de meiden met zijn tweeën op de binnenplaats, beide hebben een brief in hun handen.

'Maken we hem open?'

Ananda knikt met een brede glimlach en tegelijkertijd openen ze de enveloppen. Ze halen de brieven eruit en beginnen ze te lezen. Dan kijken ze allebei op.

'1 September gaan we.'

Layla knikt met een brede grijns, ze kon nu al niet wachten. Dan pakt Ananda het tweede vel papier erbij en kijkt er bedenkelijk naar.

'Maar... waar haal ik al deze spullen vandaan?'

'Van Diagon Alley...'

Layla en Ananda kijken allebei op en zien Neville in de deuropening staan, glimlachend. Hij loopt naar de meiden toe en gaat door zijn knieën, zodat ze op gelijke hoogte zitten. Ananda kijkt hem bezorgd aan.

'Diagon Alley? Waar is dat?'

Layla kijkt haar vriendin verbaasd aan, ze wist niet wat Diagon Alley was? Layla kwam er heel vaak, elke keer ging ze naar de kleine winkeltjes waar ze Potion ingredienten verkochten, Sugarplums Sweet Shop en natuurlijk naar Weasley's Wizard Wheezes, gerund door George en Ron Weasley, vrienden van haar vader. Neville ziet het verbaasde gezicht van Layla en glimlacht, dan kijkt hij weer naar Ananda.

'Diagon Alley is een winkelstraat voor tovenaars.'

Ananda blijft hem even aanstaren, maar begint dan langzaam te knikken, maar dan blijft haar hoofd weer stil hangen.

'Maar hoe kom ik daar dan? En met wie?'

Nu schrikt Layla plotseling op uit haar gedachten, ze begint breed te glimlachen en tikt haar vader op zijn schouder.

'Papa?'

Neville kijkt Layla aan, nog steeds glimlachend.

'Ja Layla?'

Layla stopt met tikken en laat haar hand weer zakken.

'Mag Ananda met ons mee?'

Neville kijkt Layla even aan, maar dan knikt hij. Layla springt in de lucht van blijdschap en vliegt haar vader om de nek. Dan laat ze hem plotseling los.

'Papa?'

Neville schiet in de lach, maar herpakt zich snel weer en glimlacht weer.

'Ja Layla.'

The Last SnapeTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon