Hoofdstuk 51: Zomervakantie

531 42 4
                                    

(A/N): Shout out naar @FloorDenOtter : Jep ik ga verder :)

Ik heb het alleen wat druk gehad en kwam om de een of andere rede niet verder rond halverwege het hoofdstuk. 

Dus bij deze een nieuw hoofdstukje!

Veel leesplezier,

xx SweetLoveWriter

**************************************

De zon schijnt fel naar binnen op een van de weinige zonnige dagen van de eerste vakantiemaand. Layla heeft haar ramen openstaan en de gordijnen bollen ligt op in het zachte verkoelende briesje. Ze hoort beneden de deur tussen het woonhuis en The Leaky Cauldron dichtvallen, gevolgd door gelach in de gang. Neville en Lizzy waren naar Diagon Alley geweest om de beste bezem voor haar uit te zoeken. Ondanks dat ze officieel nog geen lid was van het team, kon Neville zijn geluk niet op dat zijn dochter zo dicht bij een selectie was. Niet lang daarna hoort Layla gestommel op de trap en een seconde later staat Lizzy in de deuropening, met in haar hand een flyer van een Starsweeper XXX, de nieuwste van de geïmporteerde bezems uit Amerika. Met een brede grijns om haar mond stapt Lizzy de kamer in, terwijl Layla de Lionfish Spines die ze net had verbrijzeld in haar cauldron gooit. Ze veegt het laatste beetje net van de stamper op het moment dat Lizzy op een kussen naast haar zusje neerploft en de flyer beter laat zien.

'Kijk Layla, deze heeft papa voor me besteld. De allerbeste. Ze zijn zo snel en gemakkelijk te besturen. En papa heeft beloofd dat Ginny me gaat trainen. Ginny Potter gaat mij trainen, Layla!'

Layla kijkt even snel op en dan weer naar de Cauldron. Ze leunt naar achteren en pakt haar zak Standard Ingredient, waar ze 2 delen van in haar vijzel doet, gevolgd door nog een snufje die ze met haar handen uit de zak haalt en in de vijzel stopt. Dan pakt ze de stamper op en begint de ingredienten kapot te stampen.

'Layla heb je me wel gehoord?'

Layla kijkt op naar Lizzy, die haar vol ongeduld aan staart, wachtend op de reactie die niet kwam. Voordat ze iets zegt, stopt ze echter met vijzelen en gooit 2,75 delen in haar cauldron. Ze pakt haar wand op en zwaait hem in een kalme, ronde beweging over de cauldron heen. Dan legt ze hem neer. Lizzy heeft de hele tijd zitten toekijken, maar heeft ondertussen een heel groot deel van haar enthousiasme verloren. Dan vliegt Layla haar plotseling om de nek en valt ze bijna achterover tegen de bedrand aan.

'Dat is echt geweldig Lizzy. Nu krijg je zeker een plek in het team volgend schooljaar.'

Lizzy begint te lachen, maar haar ogen lachen niet mee. Als Layla haar weer aankijkt, ziet die dat ook.

'Wat is er Lizzy?'

Ze valt even stil en Lizzy zegt ook niets, het enige wat ze doet, is kijken naar Layla's cauldron.

'Je voelt je toch niet gepasseerd voor een cauldron Herbicide?'

Lizzy haalt haar schouders op.

'Misschien een beetje.'

Layla kijkt haar zusje even aan, maar dan duwt ze haar zacht weg en schiet in de lach.

'Gekkie, dat is toch nergens voor nodig? Papa had gevraagd of ik meer Herbicide wilde maken voor het onkruid in de tuin, en als ik het nu niet even had afgemaakt, had ik weer opnieuw moeten beginnen.'

Lizzy's ogen zijn hard, alsof ze de Cauldron kan laten exploderen met haar blik.

'Dat betekent toch niet dat je me helemaal hoeft te negeren als ik hier in je kamer zit? Alsof ik er helemaal ben?'

Layla pakt de cauldron op en zet hem achter zich neer, zodat ze zelf tegenover Lizzy kan gaan zitten.

'Lizzy, kijk me aan.'

The Last SnapeWhere stories live. Discover now