Arta Trădării: Oameni și ciori

33 3 2
                                    

critică realizată de rozimediocris
autor: CynthiaHollow

      Bună!😊 Pentru început, îmi cer mii și mii de scuze pentru timpul așteptat doar că am avut multe lucruri de făcut și multe comenzi. Sper să te ajute critica și să-ți fie de folos.

Titlul:

      Mă bucur extrem de mult să văd că mai există titluri originale și expresive pe Wattpad. În mod clar, titlul tău se potrivește cu conținutul prin simbolistică și substrat, un lucru pe care eu îl apreciez în esență.

      Nu mă deranjează lungimea lui, ba din contră, îmi plac titlurile lungi cu un plus de expresivitate. Îmi place combinația de simboluri. Categoric este un titlu potrivit și mă bucur că l-ai ales.

Coperta:

      Sincer, m-a surprins plăcut. E simplă, dar de efect. Îmi place cum arată per total, îmi plac fonturile și paleta de culori. Nu prea am ce să spun despre ea... Roșul acela atrage într-o oarecare măsură, dar precum titlul, coperta e una originală. Arată bine. Nu mă uluiește, dar e o alegere foarte bună.

Descrierea:

      O ador pur și simplu. Mi se pare perfectă. Îmi place stilul în care e scrisă. Pe mine mă atrage. Îmi place și structurarea, nu are greșeli și chiar îmi crează un univers de așteptare. E misterioasă și intrigantă, exact așa cum trebuie să fie o descriere.

Conținutul:

      În primul rând, ai alineate, punctuația e bună și n-am întâlnit greșeli de scriere sau de ortografie. Estetic e plăcut, dar ar trebui să ai grijă la acele trei steluțe (***) care îți despart ploturile și conflictele principale în capitole. Încearcă să le centrezi mai bine. Nu-i mare lucru, dar strică paginația la care ai lucrat.

      Mă bucur să văd persoane care cunosc cum se scriu corect proporțiile incidente la nivelul dialogului. Toată stima mea pentru asta. Rar găsești cărți fără greșeli gramaticale.

      În al doilea rând, folosești multă descriere și mult dialog, alături de monolog. Nu e neapărat o combinație rea, poți face multe cu această îmbinare de moduri de expunere; să nu mai spun că monologul este rareori folosit în cărțile de pe platformă. Suprapunerea folosită de tine amplifică emoțiile, sau cel puțin ar trebui, și aici apare problema... Dialogul devine fad de prin capitolul 3-4, iar descrierea devinde plictisitoare pentru că nu transmiți emoții în felul în care ar trebui. M-am cam plictisit de pe la jumătate, noroc că sunt capitole scurte.

      Totul a mers bine până la capitolul al treilea. De acolo ceva s-a rupt. Acțiunea e liniară, nu duce nicăieri. Nu cred că poți dezvolta ceva, fie el metaforic, fără o tipologie dezvoltată a personajelor sau niște metafore puternice. Nu mă transpui în poveste și e păcat pentru că lucrearea ta e una cu un plus de originalitate și ar trebui să profiți de asta. Îmi place tema și admir ce subiect ai abordat, dar nu e suficient cât ai creat până acum...

      Un ultim lucru mă mai deranjează și anume moartea unchiului Jay. Ai trecut prea repede prin ea. Ar trebui să fie ceva marcant, dar pe lângă faptul că nu a fost, tranzițiile între conflicte sunt fade și confuze. Din nou, nu ai pus suficient accent pe emoții și e păcat având în vedere ce univers tematic ți-ai construit.

Concluzia:

      Cartea are mare potențial, mai ales pentru că este originală, ceva rar întâlnit în ultimul timp. Chiar cred că ar ieși ceva minunat dacă ai reuși să transpui cititorul mai bine în poveste.

      Nu uita de ajustarea dialogului și descrierii. Nu vrei să plictisești cititorul. Trebuie să existe o proporție între modurile de expunere.

Nota:

8,30

Plata:

•voturi la ultimele cincisprezece capitole ale cărții mele ,,Draco Malfoy și chipul suferinței"

Mult succes în continuare!
Spor la scris și la citit și multă sănătate!🤗

Mult succes în continuare!Spor la scris și la citit și multă sănătate!🤗

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
CriticiWhere stories live. Discover now