Soarele de la miezul nopții

65 6 2
                                    

         În primul rând aș vrea să te felicit pentru câștigarea concursului AgapeFreeSpirit. Să scrii cărți fantasy cu o acțiune bine determinată nu e atât de simplu, mai ales pentru unii care nu au talent, dar aici nu se pune problema.

         OK, acestea fiind spuse, sa începem în sfârșit critica.

-----------------------------------------------------------
     
         Titlul: Oximoronul este figura mea de stil preferată, așa că nu am ce să comentez atunci când vine vorba despre sens. Are legătură cu acțiunea și personajele, chiar dacă din punctul meu de vedere pana acum nu am văzut să se refere la un element simbolic din carte.

        În orice caz, este original, iar originalitatea se punctează, fiind din ce în ce mai rară.

        Coparta: Nu sunt tocmai o fană al aspectului alb-negru, însă în acest text se potrivește cu antiteza pe care se bazează toată acțiunea. Cred, însă, că putea sa fie mai colorată, mai ales pentru o carte atât de vibrantă, dacă o pot numi așa.

       Totuși, îți respect alegerea. Problema ar fi ca unii ar putea să o considere plictisitoare și oarecum neatrăgătoare.

        Descrierea: Aceasta este și ea în regula, făcându-și treaba de mic rezumat al cărții, dar ca să fiu sincera prefer mai mult o descriere abstractă, care să nu "dea prea mult din casă". Am evitat să o citesc din prima, pentru a putea să îmi dau seama singură de decursul acțiunii în cadrul cărții.

        Nu îmi place faptul ca ai afișat toate categoriile la începutul acesteia. Mi se pare inestetic, dar, pana la urma este și un ghid folositor pentru cei care se bazează pe aceste informații.

       Așezare în pagină: În general nu aș avea ce sa comentez la acest aspect deoarece am văzut ca exista linii de dialog și alineate generoase la majoritatea capitolelor.

        Aș avea totuși de făcut o avertizare și anume ca la capitolul 6 acestea au dispărut. Nu o sa scad din notă pentru asta, deoarece știu ca e foarte posibil sa fie vina Wattpadului.

         Ca o altă semnalare ar fi faptul ca există unele paragrafe mult prea lungi din punctul meu de vedere, și fraze de prea multe propoziții. Și eu tind să fac această greșeală, însă cititorul se poate pierde printre informații, prin urmare ți-aș sugera să structurezi mai bine pe viitor acest aspect.

          Conținut: Ca și conținut nu m-a deranjat nimic prea tare. Există unele greșeli de tastare cum ar fi: "vază" în loc de "bază", sau altele de acest gen. Ai menționat în descriere ca nu ai editat cartea, și în plus, ți-am mai și semnalat din loc în loc.

       Firul narativ este cursiv și modul în care descrii acțiunile dovedește că dispui de o multitudine de cuvinte, astfel posedând un vocabular vast.

        Ceea ce mi-a atras atenția și mi-a dat bătăi de cap, însă, a fost că fata din Imperiul Luminii avea parul alb, iar cea din Imperiul Lunii avea parul roșcat.
     
         Poate și asta a fost o tentativă de a crea o antiteză, dar eu când ma gândesc la "lumină", automat îmi vine în cap focul și ar fi fost mai preferabil să îi asociezi pe cei din Imperiul Luminii cu niște culori specifice.

       Spun asta deoarece la un moment dat nu îmi mai dădeam seama din ce Imperiu este fiecare fată, mintea mea având intenția să asocieze lumina cu parul Arrei, și nu al lui Eclipse.

       Mi-a plăcut cum la sfârșitul anumitor capitole aveai un mic glosar, în care explicau termenii folosiți. Asta dovedește că ai creativitate și că poți inventa singură lucrurile din universul pe care dorești sa îl aduci la viață.

        În concluzie, am fost plăcut impresionată de povestea și intriga cărții tale, dat fiind că la început mintea mi s-a dus direct cu gândul că voi citi încă o carte ce vorbește despre Soare și Lună.

        În schimb, tu i-ai transformat în niște zei cu nume originale, iar restul acțiunii s-a petrecut într-un mod la care nu m-aș fi așteptat.

       Notă: 9,8/10 (și asta doar din cauza ca mai ai mici probleme de exprimare, dar nimic ce nu poate fi remediat).

          
- critica realizată de: CynthiaHollow
       

CriticiWhere stories live. Discover now