Atinge-mi sufletul

53 11 2
                                    

Titlu: Atinge-mi sufletul
Autor: ancaramona19
Categorie: dragoste
Capitole: 34
Status: neterminată
Critic: cimitir

1. Titlul

E unul bine ales, și iese în evidență prin profunzimea lui. Mă face imediat să mă gândesc că am dat de o poveste emoționantă,

2. Coperta

Yoony e genială, așa că nu am ce comenta decât că e foarte frumoasă și reprezentativă.

3. Descrierea

Începe cu un citat, al cărui prim paragraf te rupe oarecum de clișeul ideii de suflet pereche și îți prezintă ceea ce are potențialul de a fi un punct de vedere diferit.

Pe lângă acel citat, însă, nu ne spune decât că acest bărbat care nu a simțit vreodată dragostea adevărată va întâlni o fată care i-o va arăta. Pentru unii cititori, iubitorii acestei categorii care caută tot ce e bine și corect scris și doresc să citească pe nerăsuflate un roman, e foarte posibil că va fi destul. N-o să te mint, se prezintă deja ca o lucrare cu potențial, și dacă publicul tău țintă sunt fanii înfocați ai dragostei pe Wattpad, nu mă îndoiesc că vei strânge în curând o audiență.

În opinia mea, însă, îi lipsește acel aspect care să mă convingă, să mă captiveze, să îmi spună de ce merită să apăs butonul "citește". Îmi prezintă doar că va fi o poveste de dragoste, dar nu îmi spune ceea ce o diferențiază de altele. Trucul stă în prezentare, în stilul tău. Ideea ar putea să mai fie scrisă de o mie de alți oameni, dar dacă tu îmbini cuvintele în mod original și împletești expresii care să fascineze și șocheze, vei ieși în evidență. Pentru asta, însă, trebuie mult antrenament și trebuie să îți descoperi cu profunzime stilul de a scrie și vocea.

Însă asta posibil că e doar părerea mea, a unei singure persoane ce nu prea citește în acest gen și care e foarte greu de convins să se apuce din proprie inițiativă de un roman de dragoste, lol. Așa că nu trebuie să te lași afectată de tot ce spun aici.

În caz că vei vrea totuși să te gândești la o adăugire, ai menționat că vor fi obstacole. Ai putea să dezvolți puțin acel aspect, să dai câteva indicii încât să trezești curiozitatea cititorului, ca o portiță în conflictul poveștii.

Șiii, iar am stat să mă întind la descriere și nu-mi rămâne de zis nimic mai încolo. Super. Genial.

4. Conținutul

Începutul e interesant, toată chestia legată de psihologie și boala mentală a Miei și trauma. Presimt că ea e reală, și poate profesorului îi e prea lene să se gândească singur la cum să-și ajute pacienții, și de-aia le-a dat elevilor cazurile, lol.

Glumesc. Poate e vreo rudă de-a lui sau ceva. Oricum, dacă ai fi menționat chestia asta, situația inițială, problema aparent inexistentei Mia ce trebuie rezolvată, îți garantez că punctul despre care am vorbit mai devreme, cel cu ieșitul în evidență și unicitatea, va fi atins.

De multe ori, în categoria asta și în multe altele, cărțile bune nu ies la suprafață pentru că un lucru, cât de mic o părea, lipsește din prezentare. În „dragoste" sunt multe cărți, și originalitatea poate atinge numai un punct, de aceea zic să scoți pe față tot ce ai. Pentru că ai început cu dreptul și îmi pare că ai putea chiar și mai bine.

Oricum, trecem mai departe.

Sunt în curs de citire, n-am ajuns încă destul de departe încât să încep direct cu plotul. So, let's talk about the characters for a while. Singurul care a fost dezvoltat cât de cât, cel puțin la început, e Dante. Tipele alea două cad sub stereotipul de basic hookups, în sensul că le lipsește complexitatea, al căruia nu îi sunt mare fană, dar voi trece cu vederea și voi încerca să le zic piticilor mei pe creier să tacă și să stea locului. Să mergem, deci, la Dante. Fără supărare, dar și el e, în mare parte, destul de clișeic: player, și cine știe, poate are și vreun trecut misterios. Faptul că studiază psihologia îl face ceva mai interesant, dar fiind și deștept și cu noroc la femei, s-ar putea să cazi în capcana de a-l face prea perfect.

Yeah, așa cum am crezut, trecutul trist iese la suprafață prin amintirea Hannei, despre care bănuiesc că e sora lui.

Aș fi curioasă ce ar ieși dacă ai expune mai în profunzime relația lui cu cele două. Adică, plictisitoare și monogamia, ce să zic:)) chiar ar fi ceva să expui complicațiile unei relații în trei, chiar dacă nu va dura mult în poveste, și să spui dacă și cum le afectează prietenia și tot restul.

Din păcate, nu îmi permite timpul să citesc multe capitole, așa că voi mai face un singur comentariu. Și anume, în legătură cu scenele de la petreceri și chestii de genul, în care se vorbește despre cuceririle lui Dante, cum că nu a făcut-o cu trei, ce își imaginează el când se uită la anumite femei atrăgătoare. Și poate că sunt doar eu și faptul că nu prea înghit trope-ul bărbatului superficial, și se vede clar că restul cititoarelor tale feminine nu au pus chestia asta la întrebare, pentru că scenele sunt distractive și bune de entertainment. Dar cum eu sunt aici să te puric și să fiu o scorpie, trebuie să mă întreb, așa cum mă întreb peste tot. Nu prea înțeleg scopul acestor scene, căci nu avansează plotul, din câte observ eu, cel puțin, și nici nu aduc vreo evoluție sau involuție personajului. Ce vreau să zic e că par a fi de umplutură. Nu știu, e alegerea ta, până la urmă.

Uf, de ce am senzația că nu ar trebui să fac asta? Chiar nu cred că sunt persoană potrivită să comenteze cărți de dragoste, când am preferințe diferite în materie de cărți și atât de puțină experiență în domeniu. În momente ca astea mi-aș dori să fiu și eu câtuși de puțin știutoare, ca să pot să-ți spun ceva exact, dar încă nu sunt acolo și nici nu știu dacă voi fi vreodată. Nota mea va fi un 7,25, deși habar n-am cât te poți baza pe judecata mea.

Plata: follow permanent contului meu și voturi la toate capitolele cărții „Imperiul stelei însângerate”. Mulțumesc anticipat și mulțumesc pentru că ai apelat la mine. Succes în continuare!

CriticiWhere stories live. Discover now