Cincisprezece ani

39 2 2
                                    

Informații generale

    Titlul: Cincisprezece ani
    Autor: darrinn_
    Gen: Oneshot
    Critic: Deea Write
 
     Critica propriu-zisă:

       Copertă

    Nu recomand să folosești o copertă anime, dar cartea ta este despre un personaj anime, deci se acceptă

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

    Nu recomand să folosești o copertă anime, dar cartea ta este despre un personaj anime, deci se acceptă. Este o copertă care atrage, dar la autor ar fi fost de preferat să se pună spațiu între nume și prenume.

        Titlul

    „Cincisprezece ani“ e un titlu interesant. Atrage atenția și apreciez că ai folosit literele, ci nu cifrele arabe. Are legătură cu conținutul lucrării, deci nu pot obiecta nimic.

         Descriere

      Este seacă, la propriu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

      Este seacă, la propriu. Dacă te-am felicitat la titlu, aici nu pot. Ar fi fost mai estetic să scrii cu litere. Între mesajul tău luat între semnele de exclamare și descriere ar fi fost necesar spațiul. E scurtă, dar nu ai fi putut să o faci mai mare. Totuși nu-mi place cum sună penultima întrebare, și fi putut formula „Care să fie motivul din spatele tăcerii ei?“ dar aici deja tu decizi.

          Conținutul

     Nu am mai criticat oneshot, dar mi-a plăcut. Totuși nu-mi place estetica. Ai alineate, ai linii de dialog, nu ai fragmente bine conturate. Într-un text, indiferent de natura lui, trebuie să existe o regulă, fiecare fragment din alineat, fiecare alineat semnifică un nou fragment. Spre exemplu, în această critică conținutul e despărțit în patru fragmente. Fiecare fragment e din alineat.

      Nota autorului m-a deranjat. De obicei, ea se pune la final, dar când este introdusă în text devine iritant și te tulbură. De ce? Simplu, pentru că gândul îți stă la autor și uiți ce îți imaginai. În mod cert asta ar fi bine să schimbi. Îmi place cum te exprimi, dar uneori aj grijă, deoarece devine confuz cititorul.

       Descrierea e stearpă. Nu mi-am putut imagina ce-mi povestești. Nu am putut vizualiza personajele din cartea ta. Ar trebui să descrii mai mult cum arată, ce se întâmplă, cum se întâmplă. Astfel, ajungem la acțiune. Mi se pare grăbită, din cauza lipsei parțiale de descriere. Trebuie să găsești o balanță între narațiune și descriere. Îți sugerez să treci pe la cartea noastră cu Sfaturi, te va ajuta să-ți faci o idee mai pronunțată.

       Gramatica și ortografia. Ai momente când pui  „ ; “ nu e estetic. Dacă vrei să enumeri ce face acel personaj separă prin virgulă. Spre exemplu, când țipă Kunikida ar fi trebuit să fie „tună nervos, bătând din picior rapid, are brațele încrucișate la piept.“. Gramatical scrii corect, dar ai scăpări. Mănânci litere, pe scurt. Trebuia să fie „în legătură“ nu „n legătură “ sau un alt exemplu „Anl acesta e cel mai greu“ ar fi trebuit să fie „Anul acesta e cel mai greu“. Per total e bine scrisă cartea.

         Sfaturi: Revizuiește descrierea, revezi capitolul și fi atentă. Găsește un balans între narațiune și descriere.

          Nota: 7 spre 8

          Plată: follow permanent grupului!

~Deea

        

    

CriticiWhere stories live. Discover now