Moștenitorii

32 7 2
                                    

Titlu: Moștenitorii
Autor: alexfull25
Categorie: dragoste
Capitole: 6
Status: neterminată
Critic: cimitir

1. Titlul

    Nu e cel mai nemaivăzut titlu, și nu prea se vede din titlu că e vorba de o carte de dragoste, dar ăsta poate fi un lucru bun, lasă întrebări cititorului. Poate însă să cauzeze și confuzie. Mă face să mă gândesc la o carte de fantezie sau acțiune, și nu îmi dau seama dacă se potrivește cărții, nu văd legătura deocamdată între titlu și descriere.

2. Coperta

    Nu arată prea bine, se vede că e făcută pe PicsArt și fontul e unul basic al aplicației. Ți-aș recomanda să ceri unui grafician experimentat, cu siguranță cartea ar fi mai atractivă.

3. Descrierea

    Doar un singur paragraf de vreo patru rânduri e legat de carte, și deși e corect scris, nu e destul. E prea scurtă și nu îmi spune de ce ar ieși cartea în evidență, în opinia mea nu motivează cititorul să vrea să descopere cartea. Încearcă să lași câteva indicii în legătură cu ce se va întâmpla, cu plotul, pentru că e important să nu fie nici în aer, nici să spui prea mult, destul încât să trezești intrigă. Măcar o idee vagă în legătură cu tema poveștii, cu Rainer, viața ei, orice.

4. Conținutul

    Primul capitol e interesant, îmi place cum începi. Pot spune că descrierile de sentimente sunt destul de sumare și pe alocuri lasă de dorit, dar majoritatea cititorilor acestui gen caută ceva ușor de citit, și aici se potrivește și cartea ta. Ai un stil simplu, fără exprimări complicate, lucru care nu e tocmai genul meu dar e preferința multor altora. Scrii corect și ai adăugat încă de la început elemente care să ne facă să ne punem întrebări, și apreciez mult asta.

    În afară de câteva virgule care lipsesc, n-am găsit alte greșeli gramaticale, lucru pentru care te felicit. Dar în replicile personajelor se pune virgulă înainte de explicații, nu punct, chiar dacă e sfârșit de propoziție.

    La revederea familiei din punctul de vedere al lui Rainer, s-a simțit totuși lipsa descrierii. Înțeleg că a fost plecat mai mulți ani și că nu îi văzuse de câteva luni măcar, și momentul ăsta ar fi trebuit să fie unul puternic și plin de emoție, care nu a fost descrisă. Ai fi putut și să menționezi lucruri de genul că părea/nu părea că frații lui au crescut, că părinții au îmbătrânit, etc.

    Nu știu, mi se pare că ai trecut prea repede peste acest moment și ai ajuns prea curând la discuții superficiale despre cine cu cine o face. Adică înțeleg că vrei să pui accent pe faptul că Rainer e superficial, dar e nevoie de 3 discuții despre subiectul ăsta una după alta? Nu știu, mie una nu-mi place de el, nu-mi place mentalitatea lui și faptul că, dacă se gândește la o femeie sau fata, singurul aspect care există pentru el e cât de bună e și ce ar face cu ea. Mă enervează rău persoanele de genul, și se pare că deocamdată toți băieții din cartea ta imediat ce deschid gura, chiar și dacă nu s-au văzut de luni întregi, numai despre asta vorbesc.

    Pur și simplu nu mi se pare natural, scuze. Din câte am văzut eu, indiferent cât de fustangii să fie, băieții pot vorbi și despre altceva.

    Mi s-a părut puțin straniu/încurcat să zici că Rainer, în primul an de liceu aka la 14-15 ani avea o privire înfiorătoare și rea și o gândire malefică. Mai ales pentru că nu pare că ar avea de ce, nu pare traumatizat/villainous, si nu l-ai prezentat ca pe o persoană malițioasă sau plină de ură, ci pur și simplu un fustangiu. Dacă doreai să îi adaugi complexitate, lucru pe care îl recomand și eu, în opinia mea ar avea mai mult sens să se vadă în descriere, în gesturi, în gândurile lui.

    Okay, deci sunt la al treilea capitol și deja mi se par prea multe discuții legate de același lucru. De ce atâta sexualizare? Nu e realist deloc pentru viața unui licean, sunt lucruri mult mai importante, și cuceririle și intențiile de genul nu sunt primele pe lista chestiilor pe care părinții să vrea să le discute cu copiii lor. Nu văd cu ce ajută plotul, devine repetitiv și pur și simplu dă un aer de superficialitate și obiectivizare a femeilor cu care eu nu prea fraternizez.

    Îmi pare rău dacă vreunul din lucrurile pe care le-am zis te-a supărat, nu e deloc intenția mea, dar asta consider. E ceva extrem de subiectiv și bazat și pe principii, pe ceea ce apreciez eu într-o carte și mesajul trimis, și nu pot să încalc chestiile astea și să lingușesc ceva ce personal nu îmi place prea mult.

    Ca să închid, nota mea ar fi 7. Sper că nu te-a demoralizat nimic din ce am spus și că vei privi totul ca pe o critică constructivă, ceea ce și e.

    Plata: voturi la toate capitolele cărții mele "Imperiul stelei însângerate" și follow contului meu.

CriticiWhere stories live. Discover now