Dragostea este calea

41 7 0
                                    

Titlul: Dragostea este calea
Autor: Ysa
Nume de utilizator: raysadariana
Numar de capitole: 19
Stadiu: nefinalizată
Genul: dragoste

           Titlul: Nu mă atrage. Da, duce cu gândul la conținut, ulterior la o idee ce ne guvernează, aceea ca iubirea este calea. Însă nu pot spune că e extrem de atractiv sau conectat cu ce se întâmplă. Totuși, nu e o alegere rea.

            Coperta: E ok, însă faptul ca e totul negru nu ajuta prea tare. Ai putea apela la un cover shop, să lași pe cineva care se pricepe să îți aducă un plus de originalitate.

             Descrierea: E bună, însă ai grijă la poziționarea semnelor de punctuație, sunt aruncate puțin haotic. Aș mai adăuga, totuși. E prea puțin și parcă îmi dă impresia că e același lucru ca peste tot. Descrie mai mult ideea, în așa fel încât să nu dai nici prea multe spoilere. Însă ce ai e bun. Mi-a plăcut mult partea aceea cu suflete care au mers prin vânt, de ce nu insiști puțin pe ideea asta? Conflictul să fie concentrat relativ în descriere, în rest e bună.

             Conținut: Nu vreau să te descurajez sau să iei în nume de rău ce o să spun, încerc să îți ofer o critică constructivă să te pot ajuta. În primul rând, plotul e slab. Ideea e banală, iar trecerea e prea bruscă și prea haotică de la un plan la altul, de la o acțiune la alta. Insistă mai mult pe momente, faptul că ea se mută, emoțiile dinaintea începerii anului, mai ales într-o școală nouă, gândul că nu se va adapta, teama de a nu fi pe placul ei sau al mamei sale orașul, detalii, într-adevăr, nesemnificative, dar care să ajute la conturarea personajelor. Vrem descrierea emoțiilor, cât mai amplă, să simțim cu adevărat totul pe pielea noastră. Când îl vede pe Alek prima dată, ce simte? Repulsie, teamă, atracție? Insistă mult pe momentul acela când începe să arunce cu vorbe tăioase, să știm ce simte, ce vrea, ce vede în el. Descriere multă, vrem descriere. :))

           Atenție la semnele de punctuație, lipsesc destule. O revizuire a capitolelor va ajuta mult. Mai ales că am remarcat destule greșeli gramaticale. Am punctat vreo câteva în comentarii, însă mai sunt multe. Cartea are nevoie de o editare pe acest plan.

            Personajele nu mi se par prea bine conturate, nu știm prea multe despre ele. Totuși, apreciez distribuția :)))

            Însă, prin ultimele capitole am remarcat o îmbunătățire, atât a limbajului, cât și a exprimării. Bravo!

             Concluzia: Mai mult de muncă, dar toți mergem greu la început și suntem încă neexperimentați în lumea scrisului. Mereu e loc de mai bine, sper să văd îmbunătățiri din ce în ce mai mari. Dacă vei ține cont din ce am spus mai sus, sunt sigură că voi găsi o carte chiar bună. Descrierea contează mult. Mult succes! Te pup.

             Plata: constă în follow permanent grupului și mie, dar și o părere sinceră, din care să reiasă clar că ai citit, la cartea mea „Reflexia, Volumul 1: Jocul Oglinzilor “.

                                            – Elena I.



CriticiWhere stories live. Discover now