Ecoul unui suflet

35 6 2
                                    

critică realizată de rozimediocris
autor: Andrada-_-

      Bună😊! Îmi cer mii și mii de scuze pentru timpul așteptat doar că am avut multe lucruri de făcut și multe comenzi. Sper să te ajute critica și să-ți fie de folos.

Titlul:

      Pot să spun doar că îmi place, îmi sună puțin cunoscut, cuvântul ,,suflet" e destul de folosit, dar îmi place per total ce ai ales, bravo!

      Atrage și este expresiv, chiar l-ai ales foarte bine.

Coperta:

      Ummm..., deși e genul meu de copertă asta nu-mi prea place într-un mod deosebit. Nu mă înțelege greșit, este executată bine, doar că mie nu-mi place.

      Mi se pare supraîncăcată cu nimic, dacă are sens. Ai trei elemente pe copertă: titlu, pian și ramă și pare o copertă forțată. Nu știu, poate e de la cromatică sau de la construcția coperții... cert este că mie nu-mi prea place. Nu e urâtă, e bună, dar nu-i pe gustul meu.

Descrierea:

      Nu pot spune că nu e o descriere bună sau că nu-mi place pentru că este genul de descriere pe care eu o scriu și care mă atrage.

      Mie mi-a plăcut, nu am ce spune la ea. Ai și alineate, iar greșeli n-am întâlnit, să nu mai spun că ai dezvăluit exact cât trebuie din conflicte și nu mă deranjează lunginea, pentru mine nu prea contează asta.

Conținutul:

       În primul rând, paginația este foarte bună, nu am întâlnit greșeli de scriere sau de ortografie, punctuația este pusă la punct, scri propozițiile incidente corect, iar structurarea paragrafelor și ideilor este bună.

      Folosești linia de dialog, chiar dacă pe mine nu mă deranjează folosirea cratimelor, dar apreciez faptul că ai o lucrare foarte bună scrisă atât din punct de vedere gramatical și ortografic, cât și din punct de vedere structural. Bravo! Mă bucur că ai o lucrare foarte bine scrisă. Mă bucură să văd lucrurile astea.

      În al doilea rând, transmiți cât de cât bine emoțiile, m-ai transpus în poveste, lucru pe care eu îl apreciez enorm. Nu toți autorii reușesc să transpună lectorul în acțiunea propriu-zisă. Mai ai și tu scăpări din când în când și anume faptul că m-ai cam plictisit pe alocuri, dar e normal din moment ce ai capitole lungi, iar pe mine personal nu mă atrage, și predomină descrierea cu funcția narativă, alt lucru care nu este pe gustul meu. Eu prefer descrierile artistice, acolo poți să-mi scrii și 15 mii de cuvinte într-un capitol.

      Prefer o proporție între modurile de expunere: exact cât trebuie. Nu sunt fan al descrierilor excesive și fade pe alocuri. După cum am spus, transmiți emoții, dar la câtă descriere ai mă așteptam la mai mult.

      De asemenea, ai portret și pentru asta ai un plus de la mine. Nu-mi place când nu găsesc portrete în cărți, deci te felicit. Aș mai dezvolta totuși, mereu e loc de mai bine, dar e foarte bine, deci bravo.

      Tema îmi place. Ai spus de Eminescu, totul a fost foarte poetic și expresiv, deci la punctul de originalitate și expresivitate excelezi. M-a fermecat ideea de a introduce temele și motivele literare în operele epice, deci bravo!

Concluzia:

      Cartea ta e bună, chiar ai avea șanse în concursuri.

      Mai ai nevoie de mici ajustări, toți avem, nimic nu e perfect, dar la o carte cititorul, implicit eu, este obiectiv, iar pentru mine ceea ce ți-am semnalat sunt niște lucruri fundamentale pe care vreau să le găsesc în cărți.

      Nu am spus că ar trebui schimbată coperta, Mimi a făcut-o superb, dar nu este stilul meu, cadrul e prea apropiat. Nici nu trebuia s-o critic pentru că nu-mi permit eu s-o comentez pe ea, e super talentată și toate coperțile îi ies genial, oricum nu te afectează din moment ce arată foarte bine.

       Merită mai multe lecturi cartea ta. Asta e tot ce pot spune în final.

Nota:

8.80 - 9 (foarte bine) - tinde mai mult spre un 8.80 totuși..., lungimea capitolelor...

Plata:

Follow permanent grupului și mie și citirea cărții mele ,,Draco Malfoy și chipul suferinței" unde mi-ar plăcea să citesc părerea ta sinceră (din care să reiasă că ai citit) la fiecare capitol sau când ai tu timp și unde dorești să punctezi ceva.

Mult succes în continuare!
Spor la scris și la citit și multă sănătate!🤗

Mult succes în continuare!Spor la scris și la citit și multă sănătate!🤗

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
CriticiWhere stories live. Discover now