-101-

446 33 11
                                    

"Takže ste sa s Annou-," hľadal som to správne slovo, no mal som pocit, že to, čo som mal na mysli, ešte nikto nezachytil v žiadnej spleti písmen. "Teraz sú z vás kamarátky?" Nedokázal som skryť to, čo vo mne toto zistenie vyvolalo.

Údiv? 

Skôr som mal pocit, akoby som prešiel do inej reality. Niekam, kde je všetko presne naopak, ako vo svete, kde som žil celý život. Prekvapene som hľadel na Trix, ktorá sa mračila do hrnčeka s kávou a Logan nás nezaujato oboch pozoroval. Vedel som, že počúva, no očividne sa necítil byť na mieste niekoho, kto by sa k tmu mohol vyjadriť. 

"Nie sme kamarátky," pokrútila hlavou Trix. "Je to zvláštne."

"Tak na tom sa zhodneme," prehovoril Logan po dlhej chvíli mlčania a odhryzol si zo studeného lievanca od raňajok. "Navyše ak berieme do úvahy, že uňho strávila noc-"

Trix ho pod stolom kopla do nohy a Logan potichu zanadával. "Nemyslím si, že sa spolu vyspali. Tiež sme boli v jednej izbe a nič sa nestalo," pozrela mi priamo do očí a ja som prikývol. "Lucas by to nikdy nespravil."

Logan nadvihol obočie. "Myslíš, že by sa nenanominoval k Anne len niekoľko minút po tom, ako sa rozišla s Holdenom?"

"Myslel som si, že sa mi tým chcel pomstiť," povedal som ako bez duše a ďalej upieral zrak na Trix, no díval som sa kamsi za ňu, akoby bola v tej chvíli iba vzduch. "Keď mi o nich povedal Nick, mal som pocit, že ho zabijem. Celú cestu za ňou som si vravel, že sa mýli, ale keď som ho tam stretol, mal som chuť..." Zasekol som sa. Nechcel som pred nimi opisovať, čo všetko som si predstavoval, že mu spravím. "Obvinil som ho, že sa mi tým chcel pomstiť za Mayu a on tvrdil, že medzi nimi nič nie je. Verím mu."

"Veríš mu, že medzi nimi nič nie je?" Logan to očividne nechápal.

Prikývol som. "Vtedy medzi nimi nebolo nič. Ak k nej niečo cítil už vtedy, ešte to neznamenalo, že ma s ním podviedla."

"Nemôžeš človeka viniť za to, čo má v srdci," povedala Trix a v tvári sa jej odrážala ľútosť.

Krátko som sa zasmial. "Podľa mňa ľudia zvaľujú city na srdce, pretože si nechcú pripustiť, že nedokážu ovládať svoj mozog. Tam sa predsa tvoria všetky enzýmy a látky, vďaka ktorým sa cítime zamilovaní. Nie v srdci." Medzi prstami som točil svoj mobil a uvažoval, či vytočím to číslo alebo nie. "Kedysi za zdroj všetkej lásky považovali ľudia pečeň a teraz srdce. Mozog je ten idiot, ktorý nás týmto všetkým núti prechádzať a potom sa bráni úzkosťou a depresiou."

Trix ku mne od kávy zodvihla zrak a pousmiala sa. "Som ochotná zložiť malíčkový sľub, že ťa pred ďalším návalom úzkosti uchránim."

"Budem ťa chrániť vlastným telom," dodal sarkasticky Logan a Trix sa ho opäť pokúsila pod stolom kopnúť. "Mozgy sú preceňované. Niektoré tvory v prírode žijú bez nich a riadia sa základnými pudmi. Vedia sa páriť a migrovať. Čo viac potrebujeme robiť?"

"Jesť," odvetila Trix pohotovo. "Bývať, zarábať, učiť sa."

"Ale to len preto, že máš mozog," odvrkol Logan.

"Veď práve," pretočila očami, no obaja sa na tom zasmiali. "To plánuješ robiť po škole? Páriť sa a migrovať?"

"A loviť pre zahnanie hladu." Vtedy zvážnel a obrátil svoju pozornosť zasa na mňa. "Čo mi pripomína. Nechceš migrovať tento víkend so mnou?"

"My nie sme medúzy, Logan, to po prvé. Po druhé neviem, či sa cítim na cestu za rodičmi." Cítim sa príchod do bytu a tvárenie sa, že je všetko v poriadku. Aj napriek tomu, že som uvažoval nad telefonátom a cestou domov, nebol som si tým istý. "Blížia sa záverečné skúšky."

More Than Us /SK/Where stories live. Discover now