Κεφάλαιο 39

1K 45 12
                                    

Anna

Το σώμα μου πονούσε, ο Νίκος κοιμόταν δίπλα μου και τα αγόρια είχαν πιάσει τους καναπέδες στο σαλόνι.  Σηκώθηκα δειλά δειλά και πήρα μια βαριά ανάσα. Οδήγησα τον εαυτό μου μέσα στο μπανιο και έψαξα μέσα στα ντουλάπια του μπάνιου.  Μόλις βρήκα ένα τεστ το πήρα στα χέρια μου και του κοίταξα καλά καλά.  Φοβόμουν τόσο πολύ για αυτό που θα αντικριζα. Το έκανα και το άφησα πάνω στο νεροχύτη, τρέμοντας από το τι θα αντικρίσω. Πήρα μια βαριά ανάσα και κάθησα στο πάτωμα, ο Νίκος δεν έπρεπε καν να το δει αυτό.

Το έπιασα στα χέρια μου και πάγωσα.  Τα πόδια μου έτρεμαν, η ανάσα μου κόπηκε και τα μάτια μου δάκρυσαν. Το τεστ είχε δύο κόκκινες γραμμές πάνω, που σημαινε ενα και μοναδικό πράγμα ήμουν έγκυος. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήμουν έγκυος σε ένα μικρό πλασματάκι. Αμέσως σηκώθηκα , αρπάζοντας το τεστ στο χέρι μου και πήγα στο δωμάτιο της Ειρήνης. Την περίμενα εκεί για ώρες... πρέπει να ήταν περασμένες  δύο όταν έφτασε σπίτι.

Με μάτια δακρυσμένα την κοίταξα και εκείνη τρόμαξε, έτρεξε και με αγκάλιασε. Μου χάιδεψε απαλά το κεφάλι και μου ψυθιρισε πως όλα θα πάνε καλα . Δεν καταλάβαινα τι γινόταν, πόσο λάθος είχε καταλήξει η κατάσταση αλλά εγώ φοβόμουν...

《Μωρό μου τι έγινε; 》 ρώτησε σιγανά και εγώ την κοίταξα με δάκρυα στα μάτια.

《Είμαι έγκυος Ειρήνη...》 είπα και εκείνη με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια.

《Τι....Τι λες; Από τον Νικο; Του το ειπες; 》 είχε τόσες πολλές ερωτήσεις και εγώ δεν ήξερα τι να απαντήσω.

《Δεν ξερω αν είναι ο Νίκος ο πατέρας.》 Είπα σιγανά και την κοίταξα.

《Τι εννοείς, λες το μωρό να είναι του Οδυσσέα; 》 ρώτησε σιγανά και εγώ εγνεψα .

《Και πως να το μάθουμε; 》

《Μόνο αν πάμε στον γυναικολόγο. Αλλά και αυτό πρέπει να περιμένουμε.  Ο Νίκος για τουλάχιστον 4 μέρες ακόμα πρέπει να νομίζει ότι είσαι άρρωστη αλλιώς θα καταλάβει ότι κάτι πάει λάθος.  Αναρρωσες μέσα σε μια μέρα; δεν γίνεται. 》 είπε η Ειρήνη και εγώ εγνεψα .

Πώς γίνεται να είναι το παιδι του Οδυσσέα... προσεχαμε πάντα... Ο Νίκος και εγώ βρεθήκαμε μέσα σε πέντε μέρες αρκετές φορές. Επίσης προσεχαμε τόσο πολύ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό θα γίνει από εδώ και πέρα. Πήρα μια βαθειά ανάσα και έκρυψα μέσα στο δωμάτιο της Ειρήνης το τεστ. Κάθησα ξανά δίπλα της και την κοίταξα.

StarsWhere stories live. Discover now