Κεφαλαίο 5

2K 73 4
                                    

Anna

Το σώμα μου πονούσε από το προηγούμενο βράδυ.  Συγκεκριμένα τα αγόρια κάθισαν μέχρι αργά το βράδυ και αναγκάστηκα να σκουπίσω στις δύο το βράδυ. Άνοιξα τα μάτια μου προσεκτικά και έκανα τα μαλλιά μου πισω.  Ήμουν κουρασμένη και σήμερα ήταν το πρώτο μάθημα στην σχολή μου . Είχα σκοπό να διαβάσω αλλά ήξερα πως μόλις παρούσα το πόδι μου εκεί, το μόνο που θα κατάφερνα είναι να γίνω μια από τους φοιτητές που θα περάσουν την σχολή μετά από πέντε χρόνια.

Αφού ετοιμάστηκα, μάζεψα σε μια κασετίνα τα στυλό μου . Τα έβαλα μέσα στην τσάντα μου προσεκτικά και μάζεψα τα μαλλιά μου σε ένα κότσο. Είχα σκοπό να νιώθω άνετα και έτσι δεν κουράστηκα πολύ στο να επιλέξω ρούχα.  Φόρεσα μια λιλα φόρμα Adidas και ένα λευκό κοντό μπλουζάκι μαζί με τα λευκά μου αθλητικά.  Έβαψα ελάχιστα τις βλεφαρίδες μου και μάζεψα τα πράγματα μου . Μόλις πήρα το κινητό μου έφυγα από το σπίτι με σκοπό να πάω με τα πόδια προς τη σχολή.

Ήξερα πως ήταν ένα δεκάλεπτο από το σπίτι μου αλλά παρόλα αυτά δεν είχα ιδέα για το που ακριβώς βρισκόταν. Πριν καν ξεκινήσω να ρωτάω περαστικούς για το που ακριβώς βρίσκεται το κτήριο όπου στεγάζεται η σχολή μου,  αποφάσισα πως θα ήταν σωστό να πάρω ένα καφέ για να ξεκινήσω την μέρα μου. Αφού μπήκα στην καφετέρια και αγόρασα τον καφέ μου ξεκίνησα την διαδρομή μου. Οσο περπατούσα έβλεπα ανθρώπους κυρίως μεγάλης ηλικίας να  πηγαίνουν στη δουλειά τους. Περπατούσαν αργά, καμία απολύτως σχέση δεν είχαν με τους ανθρώπους της ηλικίας τους στην Αθήνα. Εκεί όλοι τρέχουν για να προλάβουν, η ζωή κυλάει με τόσο γρήγορους ρυθμούς . Εδώ όλα είναι χαλαρά, οι άνθρωποι προσπαθούν να πηγαίνουν αργά, να περνούν όμορφα την  ώρα τους ακόμα και όταν είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Τα μάτια μου έπεσαν πάνω σε ένα νεαρό αγόρι με κάστανα μαλλιά, ψηλο και γυμνασμένο. Ο μόνος νεος που ειχα δει όση ώρα ήμουν έξω σήμερα.  Αποφάσισα λοιπόν να τον πλησιάζω και να ενημερωθώ για την σχολή μου . Τον πλησίασα δυστακτικα και τον σκουντιξα στον ώμο ελπίζοντας ότι θα έχω μια θετική αντίδραση. Εκείνος γύρισε το κεφάλι του προς το μέρος μου για να καταλάβει ποιος ακριβώς ήταν.  Αμέσως μετά μου χαμογελασε περιμένοντας να μάθει τι ακριβώς θέλω.

《Παρακαλώ;》ρώτησε και τον κοίταξα στα μάτια.

《Μήπως ξέρεις που ακριβώς είναι η σχολή μάρκετινγκ; 》 απάντησα με ερώτηση και με κοίταξε.

《Βεβαίως και εγώ εκεί πάω. Ακολούθησε με .》 Χαχανισε και ξεκίνησε να περπατάει ευθεία, αμέσως εγώ τον ακολούθησα.

StarsWhere stories live. Discover now