La trecerea anilor...

11 0 0
                                    



 La trecerea anilor, anul asta ca si in toti anii, întotdeauna căzând peste umerii mei ca o greutate din înaltul cerului ceva mereu ma întreaba:
"Cu cat ai gresit?"
Cu mana pe inima mea de javra, spre rușinea mea, pot raspunde, Doamne, ca am gresit cat mi a fost permis! Am gresit atat de mult incat nici nu pot spune, Doamne, cat de mult am gresit. Atat de mult încât nici apa pe care am băut o de sete sau de nevoie pana si ea, săracă, e vinovata fara de vina de greșeala mea. Doamne, Dumnezeul meu blând, mai bine nășteai din Fiinta Ta o năpârcă si năpârcă sa fi fost si mult mai mult ai fi fost câștigat decat pe mine sa ma fi lasat liber si voitor sub cerul Tau albastru. Doamne, Dumnezeul meu, Tu, care mi ai daruit Îngerul-Tau-păzitor si care ai pregătit deja patul plângerii mele din a treia , a șasea si a noua zi pana in cea de a treizecea, Doamne, pe mine ma iartă, păcătosu', pt. ca Lumina Ta am folosit o ca hrana a PoeZiei mele. Pe mine ma iartă, ca find talhar si nevolnic, învățându-ma la Izvorul dăruirii Tale am crezut ca am voie ca tot ce mi se ofera fara sa aibă Început si Sfarsit sa pot dărui la rândul meu fara de masura celorlalti trecând peste dreptul Tau Cuvânt. Iartă ma Doamne, pt. nemăsurata mea mea mandrie, pt toată îngâmfarea care ea însăși a devenit, iata, haina a mea si haina Poeziei mele. Doamne, iartă ma ca tot ce mi a stat in putere am crezut ca merit. Stiu, Facebookul si ochiul celuilalt nu înseamnă nimic pt ispășirea păcatelor mele, dar am gresit folosind cuvântul si cu el acum, public cum l am învățat, cu el vin in fata Luminii Tale ca sa ma ierți. Pt ca eu stiu ca tu știi cum ard de focul Tau si cum ma tem si ca orice as face Tu esti teama, frica si Stăpânul meu.
Sunt singur Doamne si aștept semn al iertării Tale, semnul îndrumării mele! Ma iartă ca nu am fost umil si PoeZia mea nu a cunoscut sub aripile ei decat aerul numelui meu. Ma iartă!

Volume de aer IVWhere stories live. Discover now