Hoofdstuk 90

745 29 0
                                    

Mijn mond valt open en ik kijk snel weg. Als ik denk dat ik het ergste heb gehad, is het blijkbaar nog niet klaar. Ze heeft haar paarse haar ingeruild voor een rode bos haar, wat nog verschrikkelijker is als het paarse.

'Catherine, ik zie je wel,' haar dronken stem bereikt mijn zenuwen, waardoor ik bijna vergeten ben welke cocktail ik wil bestellen. 'Aha, kijk eens wie er na jou uit de vrouwen wc komt, is het over met Niall?' Vraagt ze nieuwsgierig.

'Ik weet niet waar je het over hebt?' Ik ontwijk haar vraag en bestel de cocktails voor mij en Jeffrey. Van de ene kant voel ik me gelukkig dat Niall niet langs me staat, maar ik weet ook dat het nieuws zich zo verspreid... Het zou me niks verbazen als Niall elk moment hier binnen staat.

'Je kan mij niet voor de gek houden, iedereen weet wie Jeffrey hier is. Ik weet ook dat Niall heeft lopen rotzooien met z'n manager... Oh wacht, financiële manager,' grijnst ze. 'Wordt nu maar niet boos, uiteindelijk had hij het zelf ook wel vertelt.'

Ik grijp de cocktails van de barman en gooi het geld op de bar. Jeffrey heeft inmiddels een tafel achterin de kroeg gezocht, waar ik snel naartoe loop. Op de manier hoe ik het glas van de cocktails vast heb, vertelt hoeveel woede ik in mijn lijf voel.

'Gast, kent iedereen jou overal?!' Snauw ik boos als ik de cocktails op tafel zet. Hij trekt zijn wenkbrauw op. 'Die Emily, ze vertelde me net dat iedereen weet wie jij bent hier en ga nu niet lopen liegen!'

Voor mijn gevoel heb ik alsnog een domme fout gemaakt, misschien wel meerdere. Eigenlijk had ik Jeffrey helemaal niet moeten berichten en al helemaal niet moeten zoenen. Voor mijn gevoel bedrieg ik Niall niet, maar mezelf.

Van de andere kant moet ik mezelf niet zo'n schuldgevoel opleggen. Dat financiële wijf van hem, wil hem alleen paaien voor zijn geld. Haar kleding en make-up vertelde al genoeg, ze was zo makkelijk te doorgronden.

'Iedereen kent mij hier, omdat ik hier ooit een relatie heb gehad ja. Ik speelde in het voetbal team en kwam haar tijdens een avondje stappen tegen. Ze wilde profiteren van mijn status en geld, dat is waarom iedereen mij kent hier.'

Ik schud mijn hoofd en neem een slok van mijn cocktail. 'Hoe moet ik jou ooit geloven?' Grap ik. 'Als jij Emily gelooft, dan weet ik het ook niet meer. Ik ben niet dom, ik weet ook wat voor verhalen er van Niall zijn vertelt.'

Ik sla mijn hand voor m'n mond. 'Oh fuck, je kende Niall dus al veel langer?' Hij knikt. 'Ik ken Niall heel goed, toen ik je aansprak in de gang terwijl je aan het videobellen was, zag ik meteen met wie je aan het bellen was.'

Ik neem nog een grote slok en probeer de verbaasdheid te verbergen. 'Dus je bent wel een grote leugenaar!' 

Al die tijd heeft Jeffrey dus wel tegen mij gelogen. 'Jij achterbakse leugenaar! En ik maar denken dat je Niall alleen loopt te etteren omdat het mijn vriend is, ik zou je moeten slaan!' Roep ik in zijn gezicht.

'En weet je wat, dat ga ik ook doen!' Roep ik en maak van mijn hand een vuist. Ik open ver mijn ogen en sla precies met mijn vuist op de hoek van zijn kaak. Een pijnscheut gloeit van mijn knokkels door richting mijn arm.

Hij grijpt naar zijn wang en kijkt mij geschokt aan. 'Het liefste zou ik je nog een keer slaan, maar ik heb een veel beter idee!' Ik grijp naar mijn cocktail en gooi het in zijn gezicht.

'Als je me ooit nog een keer aankijkt in de gangen van school of überhaupt contact met mij opneemt, zorg ik er persoonlijk voor dat ik de ballen door je strot naar buiten stamp!' Schreeuw ik.

Vol woede verlaat ik het grimmige café. Emily die mij zojuist heeft gezien, interesseert mij op dit moment helemaal niks. Mijn voeten stampen hard op de grond, zodat ik de gedachten in mijn hoofd kan onderdrukken.

Een traan rolt over mijn wang en ik zoek mijn sleutels in mijn tas. Het voelt alsof alles in mijn leven op zijn kop hangt, iets wat ik niet meer recht kan zetten. Het is net alsof ik de grip op alles kwijt ben, drijven op het water zonder een eiland in zicht.

Eenmaal thuis loop ik meteen naar de koelkast om een biertje te pakken. 

'Is de avond niet goed bevallen?' Vraagt mijn moeder bezorgt. 'Dat is een understatement, iets wat ik wel duidelijk weet is dat Jeffrey en Niall tegen mij gelogen hebben, want blijkbaar kende ze elkaar al veel langer.'

Waarom zou Niall over Jeffrey liegen? Ook al baseer ik dit op Jeffrey's woorden. Ik heb nog nooit gemerkt dat Niall en Jeffrey überhaupt ooit contact met elkaar hebben gehad. 

Mijn handen trillen als ik het biertje richting mijn mond breng. De tranen zitten te broeien, maar met geen mogelijkheid krijg ik ze eruit. 

'Als ik alles mag geloven, ben ik ook ontzettend teleurgesteld. We weten allebei dat er met Niall al van alles is gebeurt, niet te vergeten dat Harry er nu niet meer is...' Vertelt mijn moeder. 'En ik denk ook dat het goed is dat je nu in een studentenhuis leeft, een andere opleiding volgt. Er zijn nieuwe mensen om je heen, er zijn nieuwe kansen.'

Ik knik en neem een slok van mijn bier. Mijn moeders hand die over mijn rug wrijft, geeft een geruststellend gevoel. Ze heeft ook gelijk, en al zouden Niall en ik uiteindelijk uit elkaar gaan, dan is dat maar zo. Het lot bepaald nou eenmaal.

Ik kijk even op mijn telefoon, maar geen berichtjes. 'Je hebt ook gelijk mam, ik ga mij gewoon focussen op mijn eigen leven en zie wel hoe het loopt. Het is de laatste tijd alleen maar gedoe geweest,' grinnik ik.

Ze geeft een zoen op mijn hoofd en drink mijn biertje nog op.

'It has to be.'

A/N

Hey iedereen! 

Ik hoop dat jullie het hoofdstuk leuk vonden. Er is wel een kleine mededeling, zoals jullie weten heb ik meegedaan de Watty Awards en heb ik eens goed nagedacht. Ik ben inmiddels op hoofdstuk 90, en ik weet nog goed dat ik een tweede deel wilde maken, maar uiteindelijk hier aan toegevoegd heb.

Ik wil rond het 100e hoofdstuk een einde brengen aan dit boek. Ik weet dat het heel onverwachts is, maar dan is het echt goed geweest voor dit boek. Ik heb gemerkt dat Wattpad veel minder populair is als vroeger en dat is niet erg. Ik wil heel graag door blijven schrijven, omdat het een uitlaatklep is voor mij. Het zal waarschijnlijk niet meer op de FanFiction tour zijn, maar zeg nooit nooit ;).

See you soon!





The Rugby Guy Ft. Niall Horan Finished!Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz