Hoofdstuk 5

4.1K 142 8
                                    

Het is woensdag, wat een normale dag zou moeten zijn, maar blijkbaar niet. Bijna iedereen loopt in groene shirtjes van het Rugby team om hun support te tonen. Zelfs Crissy had groene balletjes in haar haren, maar hier sta ik, met mijn boeken in m'n handen toe te kijken naar alle supporters die hun weg naar buiten banen.

'Is het altijd zo druk voor een wedstrijd?' Vraag ik aan Crissy. Zelfs haar groen gelakte nagels verklappen dat ze fan van het Rugby team is.

'Ja, altijd. Wil je mee naar de wedstrijd gaan kijken?' Ik haal mijn schouders op en kijk naar verschillende mensen met groene strepen op hun wangen. Ik heb nooit geweten dat er zoveel mensen fan waren van het Rugby team.

'Ik weet het niet, is het niet raar dat ik eerst boos word op Niall, en dan ineens naar zijn wedstrijd kom kijken?' Crissy schud haar hoofd. 'Nee, hij kan ook denken dat je van gedachten veranderd bent.'

Ik twijfel, ik moet nog huiswerk maken en leren voor toetsen. Ik moet dit jaar mijn examen halen zodat ik hier weg kan. Het enige wat mij hier levende houd is Crissy, wat mij verbaasd heeft, ik had nooit geweten dat er hier iemand zou zijn die mij oprecht aan het lachen zou kunnen maken en me geliefd laat voelen.

'We moeten echt nog veel school werk maken,' jammer ik. Maar tevergeefs, haar hand klemt zich om de mijne en ze trekt me mee naar buiten.

'Schoolwerk kan wachten,' grijnst ze. Ik stop mijn schoolboeken in mijn tas en ze haalt een schminkstick tevoorschijn. 'Je gaat toch geen groene strepen op mijn wangen maken, of wel?'

Voor ik het weet haalt ze de stick over mijn wangen. Haar glimlach is puur geluk, omdat ze dit mag doen.

'Nu hoor je ook bij de supporters, je moet het écht een keer mee maken!' Glimlacht ze en we lopen achter een groep mensen aan die ook naar hun wedstrijd gaat. 

Als we er zijn krijg ik een plastic bekertje met bier en lopen we door naar de tribune. 

'Wanneer komen de spelers?' Vraag ik aan Crissy, als ik mijn jas hoger dichtrits. De wind snijd in mijn nek, en ik neem een slok van mijn bier, wat ik bijna uitspuug.

'De spelers kunnen er elk moment zijn. En wat ben jij aan het doen? Vind je bier soms niet lekker?' Ik heb de neiging om mijn bekertje met bier over haar hoofd heen te gieten.

'Zoals je misschien weet, na wat is het? 2 jaar? Dat ik niet van bier hou!' Jammer genoeg hoort ze me niet, want haar aandacht is gericht op het gejuich en de spelers die het veld op komen rennen. Samen zitten we op de eerste rij, erg dicht bij het veld dus.

Ik zie Niall het veld op rennen, zijn haar zit perfect in een kuif en zijn blauwe ogen stralen. En ze stralen niet omdat hij de sport zo leuk vind, maar ze stralen zo omdat de meeste mensen op de tribune meisjes zijn.

Ik probeer mezelf te verstoppen achter het plastic bekertje met bier erin. Hij mag mij hier niet zien zitten, het zou zelfs een vernedering voor mij zijn. Ik heb hem duidelijk gezegd dat ik Rugby niet leuk vind, en kijk mij nou, ik zit hier op de tribune met groene schmink op mijn wangen.

Wat een afgang.

Als de bal op het veld neergelegd word, en de teams nog een peptalk uitvoeren kan het spel beginnen. Ze gaan in hun start positie staan en ademen een keer diep in en uit. 

Zelfs de tribune is stil. Compleet stil.

Wanneer er gefluit word beginnen de spelers te rennen en de mensen op de tribune te juichen en te springen. Zelfs Crissy schreeuwt langs mij.

Ik snap eigenlijk de bedoeling van het spel niet eens, maar eigenlijk is het wel leuk om ernaar te kijken. De meeste vallen op de grond en zijn helemaal vies, bij anderen loopt het bloed over het gezicht.

Maar eigenlijk zijn mijn ogen alleen gefocust op Niall, wat ik eigenlijk helemaal niet wil. Alleen zijn Rugby skills zijn al goed. Ik weet zeker dat alle andere meisjes ook op hem gefocust zullen zijn. 

Terwijl ik in mijn gedachten verzonken ben, stoot iemand mij aan. Ik kom terug bij de realiteit en zie ik Niall voor me staan. Zijn glimlach is breed, ik heb zijn glimlach nog nooit zo breed gezien sinds dat ik hem ken.

Ik bijt op mijn lip terwijl ik naar hem kijk, zijn blauwe ogen stralen.

'Je bent toch gekomen.'

A/N

Ik wil iedereen die morgen naar school moet heel veel succes wensen! Ik heb nog een dag vrij!

Vergeet natuurlijk niet te stemmen, en als je het leuk vind om een reactie achter te laten!



The Rugby Guy Ft. Niall Horan Finished!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu