Hoofdstuk 78

942 34 10
                                    

Lees mijn A/N op het einde, want dit is geweldig nieuws!

-

Zayn had besloten om te blijven. Ik snap hem wel, hij is al maanden niet meer op stap geweest en dit is een goede gelegenheid om hem mee te nemen. Hij was er al vanuit gegaan dat hij hier kon blijven slapen, dus zijn weekendtas staat al op mijn bed. 

Met een grote grijns zoekt hij de juiste kleding in zijn tas. Je ziet het in zijn ogen, dat hij weer wilt gaan leven, dat zijn leven een tijdje stil heeft gestaan. Ik geef hem graag de ruimte, omdat ik het hem ook niet helemaal kwalijk kan nemen. Hij heeft een domme fout begaan, maar dat wil niet zeggen dat hij daardoor een slecht persoon is geworden.

'Ik wist niet dat vrouwen zo lang deden over hun make-up,' lacht hij. Ik schud mijn hoofd en pak mijn mascara. 'Ik neem graag de tijd, misschien is dat iets anders,' knipoog ik en neem eerst een slok van mijn bier. Het voelt best raar, vannacht stond ik hier met Niall en nu staat Zayn zich hier om te kleden.

We hadden samen een goed gesprek gehad. Over Harry, Niall, de gevangenis, zijn leven en mijn leven. Hoe dat onze vriendschap veel dieper zat dan we allebei dachten en hoe de toekomst er voor ons beiden ongeveer er uit zou moeten gaan zien.

Ik merkte pas na het goede gesprek hoe erg ik Zayn gemist had. Ik die hem altijd wilde steunen, terwijl Niall de geschreven brief van hem wilde verscheuren. Ik probeer mijn trauma van het beeld van Harry naast mij neer te leggen en te kijken naar de positieve dingen tussen mij en Zayn.

De pretogen die hij de hele dag al heeft, maken het alleen maar beter. Het geschater van ons gelach vult meerdere malen de kamer en nadat mijn wenkbrauwen eindelijk voor mijn gevoel goed zitten, sta ik met een bedenkelijk gezicht voor mijn klerenkast.

'Zal ik voor een jurk gaan of een casual jeans met een leuk topje?' Vraag ik aan hem. Hij pakt een aantal dingen uit de kast en bekijkt het kritisch. 'Je zei dat je gisteravond een jurk aan had, dus mijn idee is om vandaag voor iets anders te gaan,' grijnst hij.

Hij heeft gelijk, ik moet mezelf transformeren tot een andere Catherine als gisterenavond. Het beste is om jezelf uit de negatieve gedachten te hijsen en zorgen dat je nieuwe positieve gedachten krijgt, en daar kan zelfs een gehele nieuwe outfit bij helpen.

Yora vond het gezellig dat Zayn vandaag mee op stap gaat, waardoor zij zich nu op haar kamer aan het klaarmaken is. Ik weet hoe leuk Zayn kan zijn op feestjes, waardoor dit zeker geen saaie avond zal worden. 

Ik trek een skinny jeans aan en een leuk topje die ik ooit in een onbekend winkeltje had gekocht. Het enige wat ik met mijn haren doe is even de borstel erdoorheen halen en mezelf van top tot teen in de spiegel bekijken.

'Ik snap Niall echt niet, hoe kon hij deze domme beslissing maken?' Vraagt Zayn geïrriteerd. Ik haal mijn schouders op en controleer mijn telefoon. Vandaag had ik mijn moeder nog even gebeld om de situatie uit te leggen en ze stond erop dat ik terug naar huis kwam, maar dat had ik afgewezen. Dit is ook volwassen worden.

Eigenlijk vind ik het voor dit moment wel prima, dat mijn leven bestaat uit studeren en alcohol nuttigen. Ik wilde het gevoel beleven van hoe elke student het beschrijft, en daar ben ik nu ook mee bezig. Door wie zou ik mijn tegen laten houden?

Grinnikend, aangeschoten door de biertjes, lopen ik en Zayn de trap af naar beneden. Yora zit al te wachten aan de tafel met een grote grijns, en als ik op de klok kijk zie ik dat het al bijna nacht is. 

We pakken onze spullen om te vertrekken naar de grootste club bij ons in buurt. Van de ene kant vind ik het best spannend, maar van de andere kant weet ik ook dat ik moet gaan leven. Ik wil niet naïef zijn, ik wil kiezen voor mijzelf, net zoals Niall dat heeft gedaan.

De weg ernaartoe is rustig en bestaat uit een discussie over in welk drankje het meeste alcohol in zit. Het interesseert me niet zoveel, want het maakt mij niet uit wat voor drankje ik voorgeschoteld krijg, als het maar een euforisch gevoel geeft.

Een glimlach groeit op mijn gezicht als de club in zicht is. Zayn die langs mij loopt, wordt ook blij en we halen onze identiteitsbewijzen tevoorschijn. Het dorpje waar wij vandaan komen, kennen ze geen leeftijdscontrole.

Eenmaal door de beveiliging heen bestellen we meteen een drankje aan de bar. De nacht is pas net begonnen en bewegend met onze lichamen manoeuvreren we door de menigte heen. Ik zet het glas aan mijn mond en grijnzend kijk ik Zayn aan, die hetzelfde doet.

De muziek dreunt door onze lichamen heen en onze ogen weerkaatsen in het licht. Zayn's aanwezigheid is prettig en genietend bewegen we onze lichamen op de muziek. Ik merk goed dat het contact tussen mij en Zayn vriendschappelijk is, wat mij rustig laat voelen.

De alcohol vloeit rijkelijk en ik probeer mijzelf te focussen. Ik krijg weer een licht gevoel in mijn hoofd en kijk nieuwsgierig om mij heen, of er geen aantrekkelijke jongens zijn. Mijn ogen vallen op een jongen met een baseball jack aan, die mij bekend voorkomt.

Yora en Zayn zijn samen bezig en ik grijns en keer naar de onbekende jongen in de verte. Het verdoofde gevoel neemt over en dansend loop ik naar hem toe. Mijn zicht is licht wazig en giechelend leun ik tegen hem aan, luisterend naar zijn woorden.

'Het spijt me totaal niet van gister, maar ik wil nog steeds graag de tas die je die dag om had,' roept hij in mijn oor, waarna zijn lippen met de mijne verbonden zijn.

Jeffrey.

A/N

Hey lieve en geweldige lezers en lezeressen, ik heb een super gave mededeling voor jullie!

Ik logde net in op mijn Wattpad en zag dat dit boek in aanmerking kwam voor de Watty's 2019. Ik heb eerst de regels goed doorgelezen en mijzelf genomineerd voor dit boek. Ik kan jullie niet uitleggen hoe geweldig dit is, ongeacht of ik win of niet! Ik heb inmiddels al jaren aandacht gestoken in dit boek, en ik ben zo ontzettend trots!

De uitslag is pas over een paar maanden, maar dat is niet erg. Ik heb inmiddels mijn stage en school erop zitten, waardoor ik vanaf volgende week ga werken! Ik krijg over anderhalve week te horen of ik geslaagd ben, en dat zal ik jullie dan ook meteen laten weten.

Omdat ik nu ga werken en mijzelf niet meer bezig hoef te houden met school (na 3 jaar keihard studeren) kan ik mijzelf eindelijk weer goed focussen op schrijven, wat mijn passie is. Ik kan jullie niet vaak genoeg bedanken, want zonder jullie was mijn boek nooit in aanmerking gekomen.

THANK YOU AND I LOVE YOU ALL!

Ik hoop dat dit jullie rustige zondag weer een stukje opgevrolijkt is met een nieuw hoofdstuk!

See you soon!

Xxx




The Rugby Guy Ft. Niall Horan Finished!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu