47: Bruiloft (deel 1)

29 3 0
                                    

Sam POV
Teen Choice was geweldig! Ook echt hilarisch om Ashley Nathan voor gek te zien zetten.
We zijn gisteravond wel tot ongeveer 4 uur 's nachts op de afterparty gebleven. We waren 1 van de laatsten die weggingen.
Het is nu half 3 's middags en ik lig op mijn bed een paardentijdschrift te lezen, als ik iemand op mijn deur hoor kloppen. "Binnen!" roep ik hard. Het is Robin.
Ik spring meteen van mijn bed af en geef Robin een knuffel en een zoen. Dan zie ik dat hij nog een tas in zijn hand houdt. "Ik heb wat voor je Sammie, om aan te trekken naar de bruiloft van Liam en Vanessa." zegt hij, en hij haalt een mooi, zwart jurkje uit de tas. Niet te lang, niet al te kort. Gewoon perfect! "Aw, bedankt!" en ik geef hem een zoen op zijn mond. "Dat is nog niet alles." Zegt hij, en hij haalt ook nog zwarte lange veterlaarzen, die precies bij het jurkje passen uit de tas. "Aw, super bedankt! Niet zeggen tegen Ashley, maar ik vond die roze jurk echt afschuwelijk, voor mij dan. Bij haar staat die wel leuk." zeg ik en geef Robin een knuffel. "Oja, en heb je het al gehoord? Ashley en Niall zijn back together!" zeg ik. "Maak je geen zorgen ik zal niks zeggen." zeg hij met een knipoog. "En goed nieuws dat ze weer samen zijn! Echt grappig, wij hebben nooit dat soort problemen." zegt hij. "Wij zijn ook niet grote popsensaties en grote tienercelebrities. Er zal wel veel druk op ze staan." zeg ik.
"O shitzooi! Ik ben helemaal vergeten 2 Friezen te poetsen! Ze moeten helemaal schoon zijn, want ze gaan voor de bruiloftskoets." zeg ik bezorgd. "Maak je geen zorgen, dat doe ik wel even." zegt Robin. "Aw, thanx. Je bent een schat!" zeg ik en geef hem nog snel een zoen op zijn mond voordat hij naar de stal gaat.
Ik ga even de jurk en de laarzen passen. Het past goed! Nu nog even wat donkere make-up erbij... Het wordt zwarte mascara en eyeliner, en dan nog grijzige oogschaduw. Ik doe mijn haar los in golfjes. Het resultaat kan ermee door, vind ik zelf.
Dan komt Ashley binnen. "Hey Sam! Waarvoor is die jurk en hoe kom je eraan?" vraagt ze meteen. "De jurk is voor de bruiloft. En de laarzen ook. Ik heb het alletwee van Robin gekregen." antwoord ik. "Maar we zouden toch die roze jurken aandoen?" vraagt ze. "Kijk Ash, ze staan echt super op jou, alleen ik ben niet zo van dat roze... En ik ben geen bruidsmeisje dus in principe kan ik gewoon zelf een jurk uitkiezen." Antwoord ik.
Dan valt er even een stilte. Dus ik besluit van onderwerp te veranderen; "Wat eten we vanavond?" vraag ik. "We eten McDonalds." antwoord Ashley. "Oh yes! Dat is mijn lievelingsrestaurant!" Roep ik vrolijk.
Dan loop ik samen met Ashley naar de stal toe. Robin is net klaar met poetsen. Nu moeten Ashley en ik nog 2 hengstenvlechten in de lange golvende manen van de 2 Friese merries maken. Hier Ash, neem jij Nienke, dan neem ik Tara.
We maken snel 2 mooie, strakke hengstenvlechten in de manen. En we vlechten ook nog even snel de staart.
"Zin in een ritje Ash?" vraag ik, en kijk op mijn horloge. Het is nu kwart over 4, en we gaan om kwart over 6 naar de McDonalds. Dus we kunnen nog een ritje van een uur maken. "Oké, leuk." zegt Ashley.
Ik pak Rowdy van haar stal en zij pakt Sunday. We zadelen de paarden snel op en springen erop. "Kom op, Rowdy!" Zeg ik en ik drijf haar aan tot draf. We draven in een rustige draf naar het bos, en gaan daar even stappen.
*TIME SKIP*
Ashley POV
De McDonalds was lekker, en zoals gewoonlijk nam Sam weer eens het grootste van het grootste. Hoe blijft ze dan zo slank? Ik bedoel, ik blijf slank omdat ik ook regelmatig sla, en andere gezonde dingen eet. Sam zie je dat niet eten. 'Konijnenvoer' noemt ze dat.
Zou Niall vandaag weer bij mij gaan slapen? Het antwoord krijg ik niet veel later als ik iemand hoor kloppen op mijn deur. Ik doe open en zie Niall. "Hey babe." zegt hij en hij geeft me een kus op mijn mond. Ik ging op het bed zitten, en hij ging naast me zitten. Hij ging liggen en ik ging tegen hem aan liggen. En zo vielen we in slaap...
Sam POV
Ik lag tegen Robin aan, en hij had een arm om me heen geslagen. Ik dacht aan morgen. Dit zou de eerste bruiloft worden waar ik heen ging.
Het werd steeds later en ik kon mijn ogen gewoon niet meer openhouden. Langzaam liet ik mijn hoofd vallen op Robin's borst. Toen viel ik in slaap.
*DE VOLGENDE DAG*
Ik werd wakker van het geluid van mensen die op de trap lopen. Ik ging rechtop zitten en wreef in mijn ogen. Toen keek ik op mijn horloge. Shit! Het is al half 9!
Ik trok snel een joggingpak aan en deed de kleren voor de bruiloft in een plastic tas om mee te nemen naar Vanessa.
Ashley POV
OMG ik moet nog zo veel doen. "NIALL! Doe niet zo onhandig en ruim alles op en jullie moeten zo snel mogelijk weg, want dan hebben wij MEIDEN meer tijd," zeg ik. "Jaja, we gaan al weg," zegt Harry. "Ik loop snel naar de kamer van Niall en ren weer naar Niall en geef hem zijn pak. "Slimpie, deze moest je sowieso niet vergeten." "Sorry," zegt Niall en ik geef hem een knuffel en dan lopen alle jongens het huis uit naar Liam' appartement. "Vanes kan hier ieder moment komen," zeg ik en Sam loopt geschrokken naar me toe. "Rustig, je hebt nog genoeg tijd," zeg ik en Sam knikt. "Ik doe open," zeg ik als ik de deurbel hoor. "Hé Vanessa, zenuwachtig?" vraag ik. "Natuurlijk ben ik dat idioot," zegt Vanessa. Ik lach en ik pak meteen mijn make-up en begin met Vanessa's make-up.
Ik hijs Vanessa in haar jurk en doe de rits dicht. Ik trek mijn roze jurk aan en ik pak mijn hakken en die doe ik aan. Sam is met alles klaar. Ik doe oogpotlood op zodat mijn ogen veel opvallen en als laatste doe ik lichtroze oogschaduw op en nog roze lippenstift en als allerlaatste doet Sam mijn haar nog. Ik hoor een toeter en ik sta op en ik loop naar de deur met de andere en dan stap ik de limo in.
Ik kijk uit het raam en ik zie het gebouw. Ik houd Vanessa's hand vast. We stoppen voor de deur en de vader van Vanessa staat al voor de deur en ik stap uit en ik help haar uit de auto. We wachten voor de deur en dan gaat de deur open. We moeten eerst nog een stuk lopen tot dat we voor de zaal staan, maar dan krijgen we een seintje dat we verder mogen lopen, ik die helemaal achteraan loop met het nichtje van Vanessa van 6 jaar oud. Ik houd haar hand vast en zij heeft een mandje vast met rozenblaadjes erin. Ik ga voor Vanessa en haar vader staan en dan begin ik te lopen met Tess( het nichtje ). Als eerst krijg ik oogcontact met Niall en hij lacht ik lach terug en Tess gooit rozenblaadjes in de lucht en als ze daar klaar mee is komen Vanessa binnen lopen met haar vader en ik hoor Liam gelukkig lachen. Als Vanessa het altaar is opgelopen ga ik naast Niall zitten op de bank. Hij legt zijn hand op mijn been. "We zijn vandaag bij elkaar gekomen voor de bruiloft van Mevrouw Hudgens en Meneer Payne," zegt de man( weet niet hoe je zo'n iemand noemt) "Maar eerst wilt iemand een speech voor je doen Vanessa," zegt de man. "Ga, maar op de bank zitten en kom maar naar voren Ashley. Ik loop naar voren en ga op het altaar staan. "Lieve Vanessa, je gaat vandaag trouwen, wat gaat de tijd toch snel. Je hebt een geweldige aankomsttijden man die je in alles kan steunen en niet mij gaan bellen s'avonds, omdat je de weg kwijt bent, je was een straat achter je huis, maar daar zijn we vandaag niet voor. Veel geluk en plezier," zeg ik. Iedereen klapt en dan gaat mijn telefoon. Vanessa knikt en ik ren naar de andere kamer. Ik neem mijn telefoon op.
[As= Ashley An= Anne]
As: Met Ashley.
An: Hey Ash, we hebben in je agenda gekeken en je gaat over 2 dagen naar Hawaï voor je wereld Tour van een half jaar, maar je hebt tot de volgende vakantie 2 maanden om iedere avond op te treden.
As: Dus ik ga voor 2 maanden op Tour?
An: Inderdaad.
As: Oké, dan zie ik je over morgen.
An: Tot dan.
Ik neem op en ik loop met een bedrukt gezicht naar de zaal, maar ik laat een fake glimlach zien. "Oké, ga maar snel zitten," fluistert een jongen. Het is een ex van mij. Mijn gezicht betrekt. Ik loop snel door naar mijn plaats. "Neemt u Vanessa als ware echtgenoot, wat is daarop u antwoord?" "Ja," zegt Liam. "Neemt u Liam als ware echtgenoot, wat is daarop u antwoord?" "Ja," zegt Vanessa. "Dan verbind ik jullie voor de altijd bij elkaar te blijven, dan mag u nu de bruid kussen." Liam zoent Vanessa en wij gaan staan en gaan klappen. "Ash, wat was er net?" fluisterd Niall in mijn oor. "Ik moet voor 2 maanden op Tour," fluister ik terug. Niall' gezicht betrekt. "Waarnaar toe?" "Weet ik niet, Anna heeft alles voor mij geregeld." "Kom dan gaan we genieten, tot dat je weg gaat." "Ja." Ik pak Niall' hand en loop achter de andere aan.

We moeten met zijn allen poseren voor de camera, want Vanessa en Liam wilde trouwfoto's maken. Nadat we de foto's hebben gemaakt hebben gaan we naar huis, want vanvond is het feest. Ik stap uit de auto en ik loop naar mijn kamer en ik doe mijn jurkje uit en doe een rijbroek aan en een topje en als laatste trek ik mijn Adidas schoenen aan. "Sammie, heb je zin om te gaan rijden op de Friesen?" vraag ik. "Ja, leuk, zadel jij alvast Nienke op, dan doe ik nu Tara," zegt Sam. "Oké. " Ik loop naar buiten en ik loop de stal in van Nienke en ik begin haar te borstelen. Sam komt aanlopen. Ik loop naar de zadelkamer en ik pak een Friese vlag zadeldekje en het zadel en het hoofdstel. Ik loop weer terug naar Niennke en leg het zadeldekje op zijn rug en daarna het zadel en als laatste doe ik de singel vast en als allerlaatste doe ik het hoofdstel om. Ik pak mijn cap en zet die op en dan leid ik Nienke de stal uit en stap ik op. Sam is ook ondertussen klaar en stapt ook op en dan loopt Louis naar ons toe. "Wat's up?' vraag ik. "ik wil graag een mooie foto," zegt Louis.

✔️Love is complicatedWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu