Wizard's Defense

593 79 13
                                    

O cuma gününün şafak vaktinde, Gwangjong arazisinde karşı karşıya duran öğrenci yurtlarının erkekler için olan binasında beklenmedik bir olay yaşandı. 

Byun Baekhyun ve Kim Jongdae, herkes gibi o sırada uyuyordu. 

Odalarının bulunduğu katın koridorunda aniden yüksek sesle bir çığlık duyduklarında ikisi de uyandı. Jongdae gözlerini ovuşturarak yatakta doğrulurken Baekhyun gözlerini açıp endişeyle doğrulmuştu. Yine kabus görüyordu ve bu sefer onu bu çığlık uyandırmıştı. 

"Neler oluyor?" dedi Jongdae. "Bilmiyorum, gidip bir bakmalı mıyız?" dedi Baekhyun. "Bence uyumaya devam edelim," dedi Jongdae ama çığlık tekrar duyuldu. İkisi de birbirlerine baktıktan sonra odanın kapısına yöneldiler. Baekhyun asasını ararken iksir sınıfında kaldığını hatırladığında lanet okudu. Jongdae kendi asasını eline almış kapının kolunu tutmuştu.

Kapıyı açıp koridora çıktıkları zaman, koridorun bir ucunda sırtı onlara dönük olan bir çocuk gördüler. O sırada Junmyeon da odasından elinde asasını tutarak çıktı. Üçü birbirlerine baktıktan sonra çocuğa yaklaştılar. 

Bir adam, yerde uzanan bir çocuğun boynuna eğilmiş ısırıyordu. Çocuk asasını kaldırmış ama bir şey yapamadan şokla izliyordu. "Aman Tanrım," dedi Baekhyun. Onun sesini duyan vampir aniden kana bulanmış ağzıyla ona döndü. Yerde yatan çocuğun boynundan iki yuvarlak yara izinden kan akıyordu, bilinci çoktan gitmişti. 

Vampir aniden Baekhyun'a doğru atılmak için hamle etti. "SERSEMLET!" dedi Junmyeon hızlı bir refleksle  ve vampir koridorun öbür tarafına uçtu. Kapılar teker teker açılıp insanlar ortaya çıkarken vampir gözü dönmüş bir açlıkla onlara baktı. "Geri durun!" dedi Junmyeon. Öğrenciler korkuyla ortalarında duran gözü dönmüş vampire baka kaldılar, bazıları geri çekildi.

Bir tanesi kapısını kapatmays yeltendi ama vampir ona atıldı. Junmyeon asasını hızlıca sallayıp "Avis!" dedi. Asasından kuşlar çıkıp tepesinde dönmeye başlarken Junmyeon tekrar bir büyü söyledi. "Oppugno!"

Kuşlar koridorun öbür tarafına hızla uçup vampire saldırmaya başladı. Vampir onları geri savuşturmaya çalışırken diğer herkes korkuyla odalarının içine girdiler ama bazıları kapılarını kapatmak yerine izlemeyi tercih etti.

Junmyeon vampire doğru ilerledi, asasını tehditkar bir şekilde havada tutuyordu.

"Sersemlet!" diyerek tekrar ona büyü yollarken, Jongdae asasının ucunun parladığını gördü. Ona hayretle bakarken ışık o göz bile kırpmadan söndü.

Vampir, Junmyeon'un büyüsünden kaçıp tepesinde dönen kuşları savuşturduktan sonra gence doğru atıldı. 

"LEVİCORPUS!" dedi Junmyeon, vampir havaya uçtu ve koridorun sonundaki cama çarptı. Junmyeon'un büyüleri ile iyice yıpranmış olmasına karşın pes etmeden ona saldırıya geçmeye devam ediyordu. Bir kez daha ona doğru geri koşacakken, "NELER OLUYOR?" diye elinde asaları ile üç nöbetçi öğretmen yukarı çıktı. Arkada Park Chanyeol endişeyle çıkıyor ve bir şey arıyor gibi etrafı inceliyordu. Önde giden öğretmen merdivenleri çıkıp koridora girdiğinde ağzı kana bulanmış sivri dişli vampiri gördü. 

Vampir ona tıslasada, Chanyeol merdivenlerden çıktığında aniden durdu. Sonra da arkasını döndü ve cama doğru koşup onu kırarak aşağı atladı. 

"Bir vampir," dedi astronomi öğretmeni olan adam. "Yurda kadar girmeyi nasıl başardı, bizim gözetimimizde!" dedi sinirle. "Belki ilk saldırı gerçekleştiği zaman okul seherbazları çağırmayı akıl etmeliydi." dedi bir öğrenci. Bunu diyen kişi Lee Chaerin'in sevgilisi Kwon Jiyong'tu. Vampirlerin yaptığı ilk saldırısı onun sevgilisine olmuştu. Astronomi öğretmeni ona önce öfkeyle baktı ama cevap vermemeyi tercih ederek arkasını dönüp çıktığı merdivenlerden geri indi. "HERKES ODALARINA GİRSİN, BİR SIKINTI YOK!" dedi Chanyeol. "Şimdilik yok," dedi Jiyong ve odasına gitti.

Herkes odalarına geri girer ve diğer öğretmen aşağı giderken Chanyeol, Baekhyun'un yanına geldi. Ona yaklaştı ve, "İyi misin? Sana bir şey olmadı değil mi?" dedi ve çaktırmadan onun saçını düzeltti. Baekhyun kafasını salladı, "İ-iyiyim." dedi. Chanyeol, pelerinin arkasından bir kutu çıkardı. "Umarım büyütme büyüsünü biliyorsundur. Eşyalarını kimseye belli etmeden nasıl geri getireceğimi bilemedim." dedi. "Teşekkür ederim Chanyeol." diye fısıldadı Baekhyun. "Önemli değil. Hadi sen uyumana dön."

"Kahvaltıda görüşürüz," dedi Baekhyun. Chanyeol ona gülümsedi, "Seni görebileceğim yere otur, yemek yerken seni izlemek hoşuma gidiyor." diye fısıldadı sonrada arkasını dönüp gitti. 

Baekhyun odaya geri girdiği zaman Jongdae yatakta oturmuş onu bekliyordu. "Ne diyor eniştemiz?"

"Eşyalarımı getirmiş. Küçülterek buna koymuş, dikkat çekmemek için." dedi. "İyi yapmış." dedi Jongdae. Baekhyun yatağına oturdu ve kutunun kapağını açtı. Açtığı zaman kıyafetlerle değil çikolatalarla karşılaştı. Kapakta ise bir not yazıyordu: "Eşyaların çikolataların altında, umarım onları beğenirsin." 

Genç çocuk gülümsedi ve çikolata dolu olan plastik tabağı kaldırdı. Küçültülmüş eşyaları içinde duruyordu, onları avucuna alıp yatağının üzerine koydu. "Çikolata!" dedi Jongdae ve yataktan fırladı ama Baekhyun ondan geri çekti. "Önce kıyafetlerimi düzelt, ondan sonra vereceğim!" dedi.

"Seni lanet olası!" dedi Jongdae. Asasını aldı bir kelime söyledi ve Baekhyun'un eşyaları eski boyutlarına döndü. "Teşekkürler Jongdae." dedi Baekhyun kendi asasını eline alarak. Bir kaç çikolata alıp kendi yatağına geri oturan Jongdae, ağzına bir tane atarken "Sence de Junmyeon o vampiri pataklarken çok havalı gözükmüyor muydu?" dedi. Baekhyun bir çikolata alıp ısırdı, "Evet, gözüküyordu." dedi. Jongdae gülümsedi ve ağzındaki çikolatayı yuttu. "Sene başladığından beri sık sık yanımıza geliyor, bizle yemek yiyor. Fark ettin değil mi Baekhyun? Sence neden yapıyor olabilir?"

"Yakında öğreniriz."

"Öğrenir miyiz?"

"Evet. Kahvaltıya kadar biraz daha uyumak istiyorum, iyi geceler. Ya da sabahlar mı diyeyim, lanet vampir." dedi Baekhyun ve eşyalarını yere atıp yorganına geri girdi. "Çikolatayı versene." dedi Jongdae. "Yerde duruyor," dedi Baekhyun elini kaldırıp arkasını işaret ederek. "Bitireyim mi?"

"Biraz bana da bırak, tatları çok güzel."

"Enişte işini iyi biliyor."

"ENİŞTE DEMEYİ KES JONGDAE!" diye kükredi Baekhyun. 

Wizard's Dilemma (ChanBaek×HP) Where stories live. Discover now