Wizard's Priori Incantatem

683 77 16
                                    

Priori Incantatem: Aynı çekirdekli iki asa birbirlerine büyü yaptığı sırada ters etki oluşur ve asalar birbirlerinin sahiplerini öldürmeyi reddeder. Bu sebeple iki asa bağlanır ve iradesi daha kuvvetli olan asa, diğer asaya yaptığı tüm eski büyüleri göstermeye zorlar. Hatırlamayananız ve ismini görünce tanıdık gelmesine rağmen neydi bu aq dememeniz için buraya bu hatırlatıcı notu yazmak istedim

İyi okumalar :)))

Çıplak ayakları yine soğuk taşların üzerine değiyordu. Çember şeklindeki odada, mavi alevler saçan meşalelerin ışığının altında duruyordu. 

Ejderha bu sefer uyumuyordu, elinin altındaki mavi taşı pençeleriyle kapamış dişlerini Baekhyun'a gösteriyordu. Soğuk  ayaklarından tüm bedenine işlerken Baekhyun sadece ejderhaya bakıyordu. 

Adını duydu. Bu ses ejderhaya mı aitti? 

Bir daha duydu.

"Baekhyun."

"BAEKHYUN!"

Ejderha ağzını  açtı ve kükreyerek mavi alevlerini üfledi. Baekhyun kollarını kendine siper etmişken alevler etrafını sardı, acı hissetmiyor ama ısının bedenini yalayıp yuttuğunu hissedebiliyordu.

"BAEK!"

Gözlerini ter içinde yatağına açtı ve tepesinde dikilen Jongdae'ye baktı. Jongdae'nin arkasından  altın renkli bir parlama geliyordu, hava karanlıktı. "Ne oldu?" dedi Baekhyun. 

"Asalarımız," dedi Jongdae ve Baekhyun'un önünden çekilip yataklarının ortasında olan şeyi gösterdi. Gördüğü şeyle Baekhyun yatağında doğruldu, sonrada ayaklarını sarkıtıp yataktan kalktı. 

İkisinin asası, karşı karşıya durmuştu. Uçlarından altın renkli bir parıltı çıkıp birbirine kenetlenmiş, etraflarında aynı renkle bir küre oluşmuş odayı aydınlatıyorlardı. 

"Bu-" dedi Baekhyun. "Priori Incantatem." diye tamamladı onu Jongdae. "Aniden olmaya başladı. Uyuyordum ve aniden uyandım, gördüğüm ilk şey ikimizin asasının bunu yapıyor oluşuydu." dedi. Baekyun yaklaşıp yakından baktı, bir tuhaflık vardı sanki. "Asalarımız aynı çekirdikten yapılmış demek, tesadüfe bakar mısın?!" dedi Baekhyun. "Evet, evet ama sence de bir terslik yok mu?" dedi Jongdae. "Bir terslik olduğuna eminim ama hâlâ çözemedim." 

Baekhyun tekrar altın parıltılar saçan iki asaya baktı. "Asaların ikisininde önceki büyüleri gözükmüyor Jongdae." dedi Baekhyun aniden. Jongdae arkadaşının yanına gelip dahada yakından baktı, "Bu imkansız." dedi. "İkimizinde asası birbirine denk mi demek bu? Güçsüz olanın büyüleri göstermesi gerekirdi."

"Evet, gerekirdi." dedi Baekhyun ve kendi asasının kabzasını tuttu. "Ama göstermiyorlar." Asayı çekti ve altın ışıltıları sonlandırdı. Asası yere düşmeden önce Jongdae havada yakaladı. "Daha önce trende de parlamışlardı hatırlıyor musun?" dedi Jongdae. "Hatırlıyorum." yanıtını verdi Baekhyun. 

"Düello yapmıyorduk, neden aniden böyle bir şey oldu?" 

"İkisininde özü aynı." dedi Baekhyun. "Ve sanırım birbirlerine denk asalar. O yüzden tepkime yapmış olabilirler." 

"Haklısın sanırım." dedi Jongdae. "Çok ilginç bir uyanıştı gerçekten. Ben uyumaya geri dönüyorum. Asanı uzak bir yere koy ki benimkiyle yiyişmeye başlamasın yine." 

"Tamam, iyi geceler." dedi Baekhyun ve yatağına geri girdi. Jongdae de kendi yatağına girdi ve sırt üstü uzandı ama Baekhyun ona sırtını dönerek gözlerini kapadı.

Uzun sürmeyen bir süre sonra Baekhyun, arkadaşının yatağına döndü. "Jongdae, uyudun mu?" dedi. 

"Bir dakika falan oldu, uyumamış olmam bir başarı." dedi Jongdae. Baekhyun hafifçe gülümsedi  ve yatakta doğrulup oturdu. "Sana bir şey söyleyeceğim." dedi.  Ayaklarını bağdaş yaparak arkadaşına baktı, Jongdae ise merakla yatakta ona doğru döndü, dirseğini yatağa kafasını da elini dayayarak uzanmaya devam etti. "Ne oldu?"

Wizard's Dilemma (ChanBaek×HP) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin