Introduction

1.9K 104 57
                                    

Selam kankslar enteresan bir kurguyla daha karşınızdayım.

Bu tanıtım bölümünde kitap hakkında bazı bilmeniz gereken şeylerden bahsedeceğim. Maalesef bu bölüm sıkıcı ve de artık bitsin diyeceğiniz bir bölüm ama lütfen sabrederek burayı okuyun yoksa kitabı okurken anlam veremeyebilirsiniz.

İlk olarak kitap Harry Potter evreninde geçiyor yani bu kitap aslında Exo ve Harry Potter'ın birleştiği bir kurgu. Orada geçen tüm büyüleri bu kitapta da kullanacağım.

İkincisi kitap Hogwarts'da değil Kore'deki bir büyücülük okulu olan Gwangjong'da geçmektedir.

Gwangjong, Hogwarts'ın aksine sadece 5 yıllık bir eğitim dönemine sahiptir. Öğrencileri ortaokulu bitirdikleri zaman, yani 14 yaşında eğer büyücülük yeteneklerine sahipse Gwangjong'a kabul edilirler. 19 yaşında okuldan mezun olurlar.

Ailesi büyücü olmayıpta kendisi büyücü olan çocuklar mektup aldıktan sonra, Gwangjong'da son senesini okuyan öğrencilerden bir kaç tanesi seçilip onların evine yollanır. Böylece hem yeni öğrenciye hemde ailesine durum anlatılır ve okula gönderilmesine için ikna edilir.

Baş karakterimiz Baekhyun ve onun en yakın arkadaşı Jongdae'nin aileleri de büyücü değiller.

Harry Potter serisinde aşina olduğumuz Galeon gibi para birimlerinin aksine Kore'deki büyücülük dünyasında yine ülkenin yasal para birimi won kullanılmaktadır.

Okulun yıl arası tatili vardır, 15 gün sürer ve öğrenciler evlerine dönerler. Tıpkı bizim ülkemizdeki sömestr arkadaşlar işte :dd Ayda bir kez, bir haftasonu 3, 4 veya 5. sınıf öğrencileri izin alıp evlerine haftasonu için dönebilirler.

Diğer bir mesele muggle kelimesi. Bu kitapta büyücü olmayanlardan bahsetmek için Muggle değil, Amerikalılar'ın kullandığı büyü-dışı kelimesini kullanacağım çünkü nedendir bilmiyorum Muggle kelimesinden hazzetmiyorum.

Gwangjong Sihir Akademisi'nde, Hogwarts'da olduğu gibi dört ana bina yok onun aksine okul arazisine kurulu iki tane karşılıklı bina var. Bu binalar kız ve erkek öğrencilerin kaldıkları yurtlar ve okuş arazisine 1947'de kuruldular. Dört bina olmadığı gibi normal okul sisteminde olduğu gibi sınıf sistemi vardır. Okulda 500'den biraz fazla öğrenci vardır bu yüzden sınıf mevcutları 15-22 arasında değişir.

Hikayemiz, 2018-2019 yılları arasında geçmekte ve Baekhyun'un Gwangjong'daki dördüncü senesini konu almaktadır. Bu yüzden büyücülük dünyasına aykırı gibi gözükse bile akıllı telefonları var. Bizim zamanımızda geçeceği için bu döneme uygun hale getirdim kurguyu.

Harry Potter'ın kendisi kurgumuzun geçtiği yıllarda 38 yaşında ve İngiltere Büyü Bakanlığı'nda seherbaz. İlerleyen bir kaç bölümde Harry Potter'ın kendisinin de kurguda yeri var ama öyle ahım şahım değil...

Ve son olarak okulun adı Gwangjong'a gelelim. Okul adını kurucusu olan 4. Goryeo İmparatoru'ndan aldı. Kral Gwangjong, Kore yarımadasında bulunan büyücülerin yetenekleri konusunda daha usta olabilmelerini, kendilerini tehlikelere karşı koruyabilmelerini hedefleyerek bu okulu kurdu. Okulun mimarisi eski dönemdeki Kore sarayları gibidir ve oldukça büyüktür. Okul binasına yakın bir yerde tren istasyonunu bulunur, öğrenciler bu trenle okula gelir.

O zaman şimdi gelelim karakterlere...

Byun Baekhyun
Yaş: 17
Doğum tarihi: 6 Mayıs 2001
Dördüncü sınıf öğrencisi
Anne ve babası büyü-dışı
Derslerinde başarılı bir büyücüdür
Yaz sonunda asası kırılır, yeni aldığı asa ise başına dertler açmaya başlar
Kayıt dışı animagustur. (Tilki)

Wizard's Dilemma (ChanBaek×HP) Where stories live. Discover now