1.9

18.5K 1K 190
                                    

İyi okumalar.
~~~

"Ne yani? Senin anonim Can mı?" Gülümseyerek onayladım. "Dün Can'ın evine gittiğimde Demir'e mesaj attım ve aynı anda Can'ın telefonu titredi. Daha sonra aradım ve onun olduğundan emin oldum. Deniz de zaten Demir'in olduğunu söyledi." Hayalet arkasına yaslanarak iç çekti. "Vay be! Ne yapacaksın peki?" Gülerek ayağa kalktım.

"Çok güzel şeyler var aklımda. Can'ın yanıma gidiyorum geliyor musunuz?" Cevap vermeye gerek duymadan ayağa kalktıklarında sınıftan çıktık. Demir'in benden çekeceği vardı. Kantine indiğimizde masaları inceledim. Demir'i gördüğüm de masalarına gidip izin istemeden bir sandalye çekip yanına oturdum. 

"Selam."

Herkes selam verirken Demir başını sallamak ile yetinmişti. "Nasıl oldun Can? Hâlâ ağrıyor mu boğazın?" Başını yukarı aşağı salladığında dudaklarımı büzdüm. "Doktora gittin mi?" Bu sefer başını iki yana salladığında gülmemek için dudaklarımı birbirine bastırdım. Benim de adım Defne ise ben sana pes ettiririm. "Sunum yapmamız gerekiyordu bugün. Ne yapacağız?" Omuz silktiğinde arkama yaslandım.

"Bana söylemek istediğin bir şey yok mu Can?" Başını onaylamazca salladığında gözlerimi devirdim. "Öyleyse ben kendime benimle sunum yapabilecek birisini bulayım." Ayağa kalkarken kolumdan tutarak oturttu ve kısık ses ile konuşmaya başladı. "Ben hallederim, gerek yok başka birisine." Arkama yaslanarak güldüm. "Tamam, öyle olsun. Derste görüşürüz. " Ayakta beni bekleyen Derin ve Hayalet'e dönüp göz kırptım.

İşte böyle yola getirirler adamı.

Can'ın anonim olması şaşırtsa da nedensizce sevinmiştim. Birçok kez konuşmuşluğumuz vardı ve çok tatlı çocuktu.

"Resmen çocuğu kıskandırdın ve çocuk konuştu. Siz kızlar ne şeytansınız be. Bu yüzden sapım işte abi ben." Hayalet söylenerek sınıfa girdiğinde biz Derin ile tuvalete ilerledik.

Derin tuvalete girdiğinde ben aynanın karşısında saçlarımı düzelttim. Yanımda ki iki sarışının konuşması dikkatimi çektiğinde kulak kesildim. Belki dedikodu çıkardı. "Hangi çocuğu diyorsun kızım anlamadım."

"Ya varya şu basketbol takım kaptanı, Can ismi." Rujunu kapatarak makyaj çantasına koydu. "Şu arkadaşları dışında kimseyle konuşmayan çocuk mu?" Son bir kez aynaya bakıp diğer kıza döndü. "Aynen, o. Dikkatini çekmek için bir şeyler yapmam lazım ama ne?" Tek kaşımı havaya kaldırarak ellerimi göğsümde birleştirdim. Boğazımı temizleyerek dikkatlerini üzerime çektim.

"Kızlar." fısıltıyla konuşarak onlara yaklaştım. "Benden duymuş olmayın ama Can'ın sevdiği varmış. Yani başka birine bakın isterseniz." Tuvaletten çıkan Derin sırıtarak ellerini yıkadı. "Ben de duydum evet. Sevdiği var kim olduğunu da biliyorum ama söyleyemem. Umudu kesin siz Can'dan. Üzülürsünüz." Derin bana göz kırparak dışarı çıktığında ben de peşinden çıktım.

Sunum yapacağımız için telefonumu çıkarıp Demir'e mesaj attım.

~~~

Defne: Neredesin? Az kaldı.

Can: Sınıftayım Defne, iki dakikalık koridor.

Defne: Olsun, gel.

Can: İşim var.

Defne: Can anlatmam lazım neler yapacağımızı, gel işte.

Can: Kızım beklesene.

Defne: Lütfeen.

Can: Ya geleceğim ama şu an değil.

Can: Derse yetişirim merak etme.

Defne: Ya uğraşsanda değiştiremezsin sesini. (Silindi.)

Defne: Hızlı ol, Can.

Can: Defne?

Defne: Can?

Can: Seni seviyorum. (Silindi.)

Can: Geliyorum.

Defne: Gel.

Can: Tamam.

Defne: Tamam.

___
Tamam.

Hangimiz Anonim - TextingWhere stories live. Discover now