1.6

19.4K 1.2K 164
                                    

İyi okumalar.

___

Demir: Filmi açtın mı?

Defne: Evet, sen?

Demir: Evet.

Defne: Eee şimdi?

Demir: Bekle.

___

'Demir arıyor..'

Boğazımı temizleyerek telefonu açtım. "Ne var*" Gülüşünü duyduğumda güldüm. "Başlat hadi filmi." Filmi başlatıp arkama yaslandım.

"Ya Defne, konusu ne bu filmin? Bakmadım ben."

"Şey bu çizgi film." Ağlama sesleri çıkardığında güldüm. "Ne oldu?"

"Çizgi film diyorsun sence ne olmuş olabilir?" Sanırım bu şekilde yavaş yavaş neleri sevip sevmediğini öğreneceğim. "Zevksiz. Senin izlediğin filmlerden bin kat daha güzeldir.."

"Aksiyon filmleri varken çizgi film ne Defne ya." Gülerek kahvemi aldım, izlemek zorundaydı.

"Sus başladı." Gerçekten de sustuğunda arkama yaslandım.

"Kaderim de anonimi olmak için yazdığımda anonimim olmak için yazdırdığını öğrendiğim kişiyle çizgi film izlemekte varmış." bir süre sessiz kaldıktan sonra konuşmaya başladı.

"İdrak etmem uzun sürdü pardon." Cevap vermeden filme odaklandım. En heyecanlı yerinde seslendiğinde sinirle gözlerimi kapatıp açtım. 

"Defne?"

"Ne?"

"Şimdi ben anlamadım, bu yeşil şey kötü mü iyi mi?" Çizgi film ne ya diyen çocuk bu muydu? "Bak o iyi, çocukların arkadaş.." lafımı keserek konuşmaya başladığında göz devirdim. "Bu nasıl arkadaş ya? Resmen çocukların bütün yemeklerini yedi, yazıklar olsun ya." İçimden gelen kahkaha atmak isteğini yok etmek için boğazımı temizleyerek dudaklarımı birbirine bastırdım. 

"Lan geri zekalı! Arkandaki yemeği yiyor dönsene arkana aptal." Demir'in bağırması yüzünden sıçrarken elimi kalbime götürdüm. 

"Demir, iyisin değil mi?"

"İyiyim de, bu film hem uykumu getirdi hem de sonunu merak ediyorum." Telefonumu elime alarak saate baktım. 

00:53

"Zaten çok geç olmuş, istersen aynı yerde durdurup yarın akşam devamını izleriz." Esneyerek onaylayan mırıltılar çıkardığında filmi durdurarak tableti yanıma koydum. "Durdurdun değil mi filmi?" Tekrar onayladığını belirten sesler çıkardığında ayağa kalkarak yorganımı açtım. Bitmiş kahve bardağımı komodinin üzerine bıraktıktan sonra kalkarak banyoya gittim. 

"Kapatalım mı artık?" Diş fırçamın üzerine macunu sürerek kapağını kapattım. "Demir?" Ses vermediğinde dişlerimi fırçalamaya başladım. İşim bittiğinde ağzımı temizleyerek telefonu elime aldım ve odama geçtim.

"Uyudun mu?" Nefes alıp verişini duyduğumda gülümsedim. Uyumuştu. Misafirlikte olan annemlere uyuduğuma dair mesaj çekerek telefonu yatağımın yanına bıraktım. Telefonu hoparlöre alarak şarja taktım ve komodinin üzerine bıraktım. Kapatmayacaktım.

Yatağın içine girerek yorganı üzerime örttüm. "İyi uykular Demir."

Uykulu olduğu için çıkan kısık ve tatlı sesi, beni gülümsetmeye yetmişti. "İyi geceler güzelim, seni seviyorum."

___

Hangimiz Anonim - TextingWhere stories live. Discover now