13

228 11 3
                                    

Fenna

Wanneer Valentijn en ik opgewarmd en afgedroogd zijn gaan we in mijn bed liggen. Valentijn laat de deur naar mijn balkon op een kiertje staan, het is nog super warm op mijn kamer.

Vrijwel meteen kruip ik tegen hem aan. Ik leg mijn hoofd op zijn borst en leg één been over hem heen. Mijn ogen voelen zwaar aan. Valentijn kriebelt over mijn rug. 'Je ruikt altijd zo lekker.' Mompelt hij. Ik glimlach en kijk hem aan, voor zover dat kan in het donker. Ik zie duidelijk de contouren van zijn gezicht. Zachtjes geef ik hem een kus.

'Ben je moe?' Vraagt hij me. Ik knik. 'Had je nog plannen?' Vraag ik hem plagend. 'Wie weet.' Hij lacht en geeft me een kus. 'Als, nou, als we seks zullen hebben, dan wil ik niet zo dronken zijn. Ik wil er alles nog van weten.' Zeg ik dan zacht. 'Je wordt altijd verlegen als het daarover gaat, wat schattig.' Valentijn streelt mijn wang die knalrood aanloopt. 'Maar je hebt gelijk. Dat vind ik ook.' 'Ik ben niet verlegen!' Probeer ik nog. Valentijn begint hard te lachen en ik doe met hem mee. 'Laten we gaan slapen.' Zegt hij dan. Ik nestel me weer tegen hem aan. 'Welterusten Fen.' 'Trusten.' Antwoord ik zacht. Ik voel dat hij me een kus geeft op mijn voorhoofd. Daarna val ik in slaap.

De volgende morgen word ik wakker door het getril van een telefoon. Ik kijk op en knijp mijn ogen samen door het felle licht. Het is Valentijn zijn telefoon. Ik schud hem zachtjes wakker. 'Je wordt gebeld.' Hij mompelt iets en wrijft in zijn ogen. Daarna pakt hij zijn telefoon. 'Het is m'n vader.' Ik knik en stap uit bed. 'Ik ga even naar de wc.'

Terwijl ik op de wc zit hoor ik Valentijn praten tegen zijn vader. Ik glimlach. Als ik in de spiegel kijk zie ik 2 grote zuigzoenen in mijn hals. Ik zucht, dit moet ik natuurlijk weer uitleggen aan Elin en Belle. Ik pak een shirt van Valentijn dat op de grond ligt en trek het aan. Vervolgens vul ik een glas water en neem ik een paar slokken.

'Ik heb iemand ontmoet pap.' Ik verslik me in mijn water en hoest een aantal keer. Ik krijg het warm van binnen. Zegt hij dat echt tegen zijn vader? Ik besluit weer naar hem terug te gaan. 'Hoe gaat het met Lotus?' Vraagt Valentijn aan zijn vader terwijl ik weer naast hem op mijn buik ga liggen. 'Prima. Julia heeft haar gisteren hier gebracht. Ze is net wakker. Als je FaceTime aanzet, kun je haar even zien.' 'Momentje.' Ik zie Valentijn zijn ogen oplichten en schuif een stukje op. Al snel verschijnt het gezicht van Valentijn zijn vader in beeld. Hij zier er uit als een verzorgde man. Valentijn lijkt op hem. Hij glimlacht als hij Valentijn ziet.

'Ze zit in de keuken, Jasmijn en ik zaten met haar te ontbijten.' Na een tijdje wordt de camera omgedraaid en staat hij gericht op een knappe, blonde vrouw. Ik neem aan dat dat de nieuwe vrouw van zijn vader is. Een klein meisje zit op haar schoot. 'Hey Valentijn.' Glimlacht de vrouw. 'Hoi Jasmijn. Lotus!' Ik smelt van binnen. Het idee dat dit zijn kindje is en hoe gek hij op haar is, maakt me nog meer verliefd. 'Dag prinsesje. Papa mist jou.' Ik knijp in zijn hand en hij kijkt me aan.

'Is er iemand bij je?' Hoor ik de vrouw, die Jasmijn genoemd wordt, vragen. 'Mag ik het zeggen?' Vraagt Valentijn me zacht. Ik haal mijn schouders op. 'Wat jij wil.'

'Eh, ja.' Zegt hij dan. Zijn blik blijft gefocust op Lotus. 'Vertel!' Het gezicht van zijn vader verschijnt weer in beeld. 'Ze heet Fenna.' 'Mogen we haar zien?' Vraagt zijn vader nieuwsgierig. 'Ik zal vragen of ze dat wil.' Grijnst Valentijn. Hij kijkt me vragend aan. Ik knik zenuwachtig en ga tegen Valentijn aanzitten.

'Ah, kijk aan. Hallo Fenna, goedemorgen!' 'Goeiemorgen.' Ik glimlach bescheiden. 'Dus jij let een beetje op mijn zoon? Wat fijn.' Ik moet lachen. 'Dat komt goed.' Valentijn praat nog wat met zijn vader. 'Nou Fenna, misschien zien we je hier wel eens. Een fijne tijd nog!' Ik glimlach richting de camera. 'Tot ziens.'

Als Valentijn zijn telefoon weg gelegd heeft staart hij voor zich uit. 'Ik kan me voorstellen dat je Lotus mist. Het is nog een paar dagen, dan zie je haar weer.' Zeg ik geruststellend. Hij zucht en glimlacht dan. Ik stap uit bed. 'Ik laat je wel even alleen.' Voordat hij kan reageren loop ik mijn kamer uit naar beneden.

Elin zit als enige in de keuken. 'Hey Fen.' 'Hee, waar is iedereen?' Vraag ik. Ik ga bij haar zitten. 'Benjamin en Finn zijn boodschappen aan het doen. Belle ligt nog op bed, ze voelt zich echt beroerd.' Grinnikt Elin. 'Ik zal straks even bij haar kijken.' Ik pak sinaasappelsap voor Elin en mezelf. 'En Valentijn?' 'Hij slaapt nog.' Zeg ik snel. Ze knikt. 'Heb je een fijne nacht gehad?' Vraagt ze dan. Ik moet automatisch blozen. Elin haar gezicht fleurt op. 'Wat is er gebeurd! Is het gebeurd?!' 'Nee-hee.' Lach ik. 'Nog niet.' 'Dus het gaat wel gebeuren?' Ik haal mijn schouders op. 'Ik wil het wel, denk ik. Ik weet het wel zeker. En hij ook.' 'Wat houd je tegen dan?' Elin neemt een paar slokken sap.

'Ik wil hem niet teleurstellen.' Zucht ik. 'Hij heeft vast al super veel meiden gehad die het heel goed konden. Ik ben alleen Ruben gewend.' Het voelt fijn om mijn onzekerheden te bespreken met Elin, zo hoef ik ze niet constant voor mezelf te houden. 'Fenna.' Begint Elin serieus. 

'Het gaat er niet om hoeveel meiden hij gehad heeft, of hoeveel jongens jij gehad hebt. Misschien heeft hij inderdaad veel meer ervaring dan jij, maar misschien heeft hij wel helemaal geen ervaring. Het zijn dingen waar jij je onnodig druk om maakt. Als Valentijn naar je kijkt dan zegt dat zo veel, hij is gek op je. Als dit soort dingen je dwars zitten, misschien moet je hem dan eens wat dingen vragen, over ex vriendinnen enzovoort. Misschien krijg je dan wat geruststelling. Ik weet zeker dat wanneer het moment daar is, al die dingen niks uitmaken. Het gaat er om dat jullie het met elkaar doen en dat jij je daar goed bij voelt.'  

Ik vlieg Elin om haar hals. Lachend beantwoordt ze mijn omhelzing door haar armen om me heen te slaan. 'Dankjewel voor je goede advies.' 'Daar zijn we vriendinnen voor.'

Na een tijdje besluit ik weer bij Valentijn te gaan kijken. Elin gaat buiten in de zon liggen. Ik loop naar boven en kijk nog even om het hoekje bij Belle. Ze slaapt. Ik doe zachtjes de deur dicht en ga naar mijn eigen kamer.

Mijn hart slaat over en de moed zakt me onmiddellijk in mijn schoenen als ik een leeg bed aantref. Valentijn is weg.

____________

Hoofdstuk 13 alweer!
Hoe vinden jullie het verhaal tot nu aan toe?
Liefs, E

The afterpartyWhere stories live. Discover now