10

217 11 1
                                    

Fenna

Diezelfde ochtend word ik een paar uur later al wakker. Mijn hoofd voelt zwaar en mijn mond is ontzettend droog. Ik besluit een glas water te gaan pakken in de keuken en misschien een paracetamol er bij te nemen.

Ik pak het eerste beste shirt van Finn dat ik kan vinden om mijn boven lichaam te bedekken en loop stilletjes naar het keukentje. Ik trek wat keuken laatjes open en vind een aangebroken paracetamol strip.

'Je bent ook al wakker.' Ik schrik van Valentijn zijn stem achter me. Ik draai me om, hij ziet er net zo moe uit als ik. Hij heeft slechts een grijze boxer aan. Ik probeer alleen naar zijn gezicht te kijken. 'Ja, uh, ik, uh, ik heb enorme hoofdpijn.' Stotter ik terwijl ik over mijn voorhoofd wrijf. Ik neem snel nog een slok water. Valentijn loopt achter me langs. Zijn kruis raakt mijn billen. Ik bijt op mijn onderlip en al het bloed stijgt naar mijn wangen.

Nonchalant pakt hij een flesje water uit het kastje boven mijn hoofd. 'Is dat een shirt van Finn?' Vraagt hij me. Ik knik. 'Ik kon zo snel niets anders vinden. Is het een probleem?' 'Nee hoor. Ik zag je alleen liever in 1 van mij.' Grijnst hij. Ik bloos. 'Dan had je me die moeten geven.' Plaag ik hem terug. 'Dan had je bij me moeten slapen.' Ik kijk hem met een schuine blik aan. 'Jij gaf me Finn zijn kamer.'

Beide schieten we in de lach. 'Genoeg geweest.' Valentijn drinkt het laatste uit zijn flesje. Ik kijk naar de contouren van zijn afgetrainde bovenlichaam. 'Ik, eh, ik ga nog even liggen.' Zeg ik snel om mijn gedachten van hem af te zetten. Valentijn knikt langzaam. Ik loop terug richting Finn zijn slaapkamer.

'Kom je bij mij?' Hoor ik achter me wanneer ik net mijn hand op de deurklink heb gelegd. Ik sluit mijn ogen. Ik maak het alleen maar moeilijker voor mezelf als ik bij hem ga liggen, dicht bij hem ben. Hij ziet me toch niet staan. Maar de verleidelijk is zo groot, te groot.

'Eventjes dan.' Zeg ik uit eindelijk. Ik kijk hem aan over mijn schouder. Het lijkt bijna alsof hij opgelucht is. Hij glimlacht en loopt naar zijn kamer. Ik ga voor hem langs naar binnen. 'Niet zo naar mijn billen kijken.' Grijns ik. 'Can't help myself.' Hij knipoogt en slaat de dekens weg. Voorzichtig ga ik aan één zijde van het bed liggen. Mijn ogen voelen gelijk zwaar aan op het moment dat mijn gezicht het kussen raakt.

'Kom eens wat dichterbij.' Zegt hij lief. Hij opent zijn armen. 'Of vind je dat niet fijn?' Vraagt hij er snel achteraan. Ik bloos. 'Jawel.' Zeg ik zacht. Voorzichtig ga ik tegen hem aan liggen. 'Je bent zo schattig.' Glimlacht hij. Ik sluit mijn ogen wanneer hij met zijn vingers masserend door mijn haren gaat. Binnen no time val ik in een vredige slaap.

Later op de middag loop ik met Valentijn naar de villa. We gaan met zijn allen naar een pool party op de strip. Wat mij betreft was ik de hele dag blijven slapen, maar daarvoor zijn we hier uit eindelijk niet gekomen.

'Hé hé, daar zijn jullie! We dachten even dat we jullie de rest van de vakantie niet meer zouden zien.' Elin gooit de deur met een zwaai voor ons open. Ik mompel alleen wat en loop snel door. Belle komt gelijk naar me toe. 'En? En?' Enthousiast springt ze om me heen. Ik rol lachend met mijn ogen. Elin pakt ons beide bij onze arm beet en sleurt ons richting de trap. 'Meiden talk!'

'Vertel ons alles!' We zitten met zijn drieën op mijn bed. Belle beweegt nog steeds opgewekt heen en weer. 'Zo spannend was het nou ook weer niet.' Zeg ik lachend. 'Kom op Fenna! Vertel, heeft hij een..' 'Stop!' Zeg ik lachend. Ik weet dondersgoed wat Elin wil vragen. 'Zo ver heb ik het echt niet laten komen. Ik ben niet gek.' Elin kijkt me beledigd aan. 'Dus je noemt mij nu een slet?' Ik zucht. 'Dat zeg ik toch niet? Ik ben gewoon niet zo, ik heb daar totaal geen zelfvertrouwen voor. Je weet toch hoe lang het duurde met Ruben?' Elin mompelt in haarzelf. 'Echt waar Elin, ik wilde jou niet beledigen.' 'Het is al goed. Je gaat me alleen niet vertellen dat er niet eens een zoen is geweest.' Ik bijt op mijn onderlip om een grijns in bedwang te houden. Belle en Elin schieten in de lach. 'Wauw Fen, wat leuk. En je sms'je? Is het wederzijds?' Vraagt Belle dan. Ik zucht en haal mijn schouders op. 'Vast niet.' 'Fennie, niet zo getreurd.' Belle trekt me tegen zich aan.

The afterpartyWhere stories live. Discover now