2

246 11 0
                                    

Fenna

'Het is nog steeds bloed heet!' Elin duwt haar oversized koffer achterin het taxibusje. De chauffeur slaat de klep dicht en we stappen met zijn drieën achterin.

'Zou het nog ver zijn?' Belle kijkt op van haar telefoon. 'Vast niet, een halfuur ofzo.' Ik kijk op mijn horloge. Het is al 11 uur.

'We gaan nog wel uit hoor.' Elin kijkt ons aan. 'Duh!' Lachen Belle en ik tegelijk. Ik knijp in mijn vriendinnen hun handen van enthousiasme. We hebben zo lang naar deze vakantie uitgekeken.

'Here it is ladies.' De taxi chauffeur parkeert nonchalant voor de deur van de geboekte villa. 'Thank you!' Belle betaald hem het afgesproken bedrag en hij knikt tevreden. Nadat hij ons heeft geholpen met de koffers rijdt hij weg. We hebben met de verhuurder afgesproken dat de sleutels onder de mat zouden liggen.

'Schijn eens met je zaklantaarn, ik zie er niks van.' Giechelt Elin. Met mijn koffer in de ene hand en mijn telefoon in de andere, loop ik achter haar aan. Ze tilt de mat bij de voordeur op en pakt de sleutels. 'Hebbes!'

'O my god, dit is echt immens!' Met een plof laten we onze koffers vallen in de hal. Er zijn meerdere deuren en er is een grote, ronde trap naar boven. 'Kom, we gaan alles bekijken!' Enthousiast rennen we alle 3 een andere kant op. Ik ren naar boven. Er is voor ons alle 3 een eigen slaapkamer met een 2 persoons bed, en zelfs nog een extra slaapkamer. Er zijn 2 badkamers en een heeft zelfs een bad.

'Hoe is het boven?!' Roept Elin. Ik hang over de balustrade. 'Echt heel vet, er zijn 4 slaapkamers!' Ik ren naar beneden, naar de woonkamer. Tussen de woonkamer en de keuken zit een glazen wand. Het is echt een prachtig huis. 'We kijken morgen wel verder, we moeten gaan uitpakken en ons klaarmaken!' Belle sleurt ons mee naar de hal. Met onze koffers gaan we naar boven en we kiezen elk een slaapkamer uit. Ik leg mijn koffer op het bed en leg alles netjes in de kast.

'Ik ben klaar! Jullie?' Ik heb een zwart broek-rokje met een lichtbruine blouse van rib stof aan met mijn laarzen. Ik doe mijn haar in een losse staart en breng snel nog wat make-up aan. 'Fenna, wat ben je mooi!' Belle glimlacht naar me en trekt de deur van haar kamer dicht. Even later volgt ook Elin.

Gelukkig waren we slim genoeg om op het vliegtuig vast de nodige alcohol te halen. Met een dreun zet Elin de fles Bacardi Lemon op de keukentafel. Belle pakt glazen en we gaan met zijn drieën zitten.

'Deze vakantie wordt echt zo leuk! Moeten we ook nog wat afspraken maken?' Grijnst Belle. 'Wat mij betreft niet, het spreekt voor zich dat we elkaar niet alleen laten.' 'Eens.' Antwoord ik en ik neem nog een flinke slok. 'En over gasten meenemen?' Begint Belle. 'Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer.' Antwoordt Elin nonchalant. Belle en ik moeten beide lachen. Elin is echt de boef van ons groepje. 'Het is toch zo! We zijn alle 3 vrijgezel, live a little.' Lacht ze. 'Je hebt ook helemaal gelijk.' Lacht Belle terwijl ze het laatste uit haar beker drinkt.

'Fenna, het wordt hoog tijd dat je Ruben uit je hoofd zet.' Begint Elin na een paar drankjes. Ik rol met mijn ogen. 'Dat was zo, tot dat jij er weer over begon.' 'Laat haar nou Elin, ze heeft 2 jaar een relatie met hem gehad.' Belle probeert er tussen te komen. 'Het is wel goed Bel, ik heb geen zin om het over hem te hebben op deze vakantie. We zijn hier om plezier te maken.' Ik glimlach en neem nog een flinke slok.

Ruben was mijn vriendje tot op een maand geleden. Hij heeft het uit gemaakt omdat hij het niet meer zag zitten, terwijl ik nog stapel verliefd op hem was. Andere jongens lijken me nog steeds weinig te interesseren, mijn hoofd eindigt altijd bij Ruben. Hij was altijd zo lief voor me..

Ik schud het van me af. Ik ben hier om plezier te maken, niet om aan hem te denken. Hij is het bovendien niet waard.

'Zullen we gaan?' Als ik opsta word ik licht in mijn hoofd, we hebben snel gedronken. 'Ja laten we gaan!' Gilt Elin terwijl ze haar telefoon in haar tasje probeert te stoppen. Lachend verlaten we met zijn drieën de villa richting de strip, het uitgaansgebied van Albufeira.

In de tijd dat we bij club Heaven aankomen zijn we denk ik zo'n 10 keer aangesproken of nagefloten door jongens uit verschillende landen. Belle negeert alles en Elin moet er vooral om lachen. Ik besluit met haar mee te doen en het niet zo serieus te nemen.

Eenmaal in Heaven sleurt Elin ons gelijk mee richting de bar. 'Meer drank!' Gilt ze met haar hese stem. 'Als jij trakteert.' Grapt Belle. Elin laat het haar geen tweede keer vertellen. Ze buigt voorover en wenkt de barman. '3 vodka redbull!' Ik rol met mijn ogen. 'Geen vodka!' We weten alle 3 hoe slecht ik daar op ga. Elin moet lachen. 'Eentje kan geen kwaad!'

Ik maak net een foto van mijn dansende vriendinnen als er een groepje jongens dicht bij ons komt staan. Ze kijken ons ongegeneerd aan en mijn vriendinnen en ik schenken elkaar een blik. Één van de jongens probeert mijn blik te vangen. In mijn oog hoek zie ik dat hij donkerblond, halflang haar heeft. De bovenste knoopjes van zijn lichtblauwe overhemd zijn los. Een tikkeltje fout, denk ik bij mezelf. Na een poosje geef ik mezelf gewonnen en kijk ik hem eens aan. Hij lacht naar me. Ik doe hetzelfde en sla nonchalant mijn staart over mijn schouder.

'Kijk haar nou!' Krijst Elin richting Belle. 'Die Fenna kan er wat van hoor.' 'Doe eens normaal!' Meng ik me lachend in het gesprek. 'Ik ga meer drank halen.' Belle laat me alleen met Elin. Één van de jongens stoot haar aan. Wat een slechte timing nu Belle weg is. Ik kijk enigszins ongemakkelijk om me heen. De jongen die me net zo intens aanstaarde gaat voor me staan. Hij steekt zijn hand uit die ik aarzelend schud.

'Valentijn.'

'Fenna.'

The afterpartyWhere stories live. Discover now