4

223 11 1
                                    

Fenna

Ik adem eens diep in als ik de voordeur dicht hoor vallen. Zonder aarzelen haast ik me naar boven, richting de badkamer. Ik wrijf in mijn ogen en bekijk mezelf in de spiegel. Mijn make-up zit overal en mijn haar hangt in een uitgezakte staart over mijn schouders. Ik haal alle make-up van mijn gezicht en poets mijn tanden. Daarna sluip ik zachtjes naar mijn slaapkamer. Ik laat al mijn kleding op de grond vallen en kruip onder de frisse, witte lakens. Ik sluit mijn ogen maar veel tijd om te piekeren heb ik niet meer. Ik val in een diepe slaap.

Het is half 3 in de middag wanneer ik weer wakker word. Ik ga rechtop zitten en kijk enigszins gedesoriënteerd om me heen. Langzaam dringt het weer tot me door dat we op vakantie zijn. Ik moet wel heel moe zijn geweest. Ik ga nog even liggen en stuur mijn ouders een berichtje.

'Fenna? Ben je wakker?' Ik hoor Elin roepen op de gang. 'Ja, ik kom.' Ik pak een veel te groot wit shirt die ik ooit van mijn vader geleend heb en trek het aan. Terwijl ik over de gang loop draai ik mijn haar in een knot bovenop mijn hoofd. In de keuken staat Belle een watermeloen te snijden en Elin pakt 2 gigantische boodschappentassen uit. 'We hebben boodschappen gedaan. We hebben je maar even laten liggen, je zal wel moe zijn.' Grijnst Elin. Ze knipoogt naar Belle.

Natuurlijk, ze hebben me vast met Valentijn op de bank zien liggen slapen toen ze thuis kwamen.

Ik ga er niet op in en graai in de boodschappentas. 'Wat hebben jullie veel gehaald.' Lach ik. Belle geeft me een glas melk en een schaaltje watermeloen en gaat tegenover me zitten. 'Zullen we zo naar het strand?' Vraag ik met mijn mond nog half vol. 'Serieus? Je gaat echt niks zeggen over je-weet-wel?' Elin kijkt me uitdagend aan. Ik haal een wenkbrauw op. 'Valentijn. Of was je zijn naam alweer kwijt?' Ik rol met mijn ogen. 'Het is niks.' 'Je lag anders behoorlijk dicht tegen hem aan hoor.' Giechelt Belle. 'Ik ben gewoon in slaap gevallen, meer niet. Kunnen we ophouden over hem?' Elin en Belle kijken elkaar aan en voordat Elin iets kan zeggen begint Belle de tafel af te ruimen. 'Laten we naar het strand gaan, zoals Fenna zei.'

De zoute lucht vanuit de zee geeft me een heerlijk gevoel. Het strand is overbeladen met mensen. We zoeken een plekje vlak naast de rotsen en leggen onze spullen neer. 'Ik ga zwemmen.' Zeg ik snel. Ik zet mijn zonnebril op en loop richting het water. Het voelt koud aan, maar na enige tijd begint het te wennen. Waarom moet Elin er toch altijd gelijk iets achter zoeken als het om jongens gaat? Bovendien zou ik nooit een schijn van kans maken bij iemand zoals Valentijn. Ik negeer het teleurgestelde gevoel in mijn buik bij die gedachte.

Ik loop langs de kust terug naar het plekje waar Elin en Belle liggen. Mijn hart zakt naar beneden als ik 3 jongens om ze heen zie staan. Het strand ziet zwart van de mensen en uitgerekend zij weten ons te vinden. 'Daar is ze.' Hoor ik Belle opgewonden zeggen. De 3 jongens draaien zich tegelijk om. Ik voel me enorm ongemakkelijk in mijn bikini en kijk naar mijn voeten. 'Hey Fenna.' Begint Benjamin. 'Hoi.' Reageer ik zacht. De derde jongen die ik nog niet gesproken heb geeft me een hand. 'Ik ben Finn.' 'Fenna.' 'Komen jullie bij ons zitten?' Vraagt Elin enthousiast. Ik vloek binnensmonds. Ik weet dat ze dit opzettelijk doet. 'Ja, gezellig.' Ze leggen hun spullen neer en gaan op hun handdoek zetten. Valentijn gaat op zijn buik tegenover me liggen en leunt op zijn ellebogen. 'En? Hoe is het water?' Hij kijkt me aan. 'Voel zelf maar.' Antwoord ik. 'Ga je anders mee?' 'Nee, ik blijf even liggen.' Verbijsterd wisselt hij een blik uit met Benjamin. Vervolgens staat hij op en loopt hij in zijn eentje richting het water.

'Nou kom op zeg Fenna, doe eens wat socialer tegen hem. Ik heb echt geen zin in dit chagrijnige gedrag deze vakantie.' Elin kijkt me serieus aan. 'Ik heb gewoon geen zin om te zwemmen.' 'Valentijn is geen verkeerde jongen, hoor.' Merkt Finn op. 'Dat zeggen ze allemaal.' Kaats ik terug. Hij grijnst. 'Trust issues?' 'Wie niet?' Reageer ik fel. Het levert me een dodelijke blik van Elin op. Ik besluit niks meer te zeggen. Ik pak mijn leesboek en zet mijn muziek aan.

'Ik heb dorst, ik ga iets te drinken voor ons halen. Ga je mee Fenna?' Belle staat op. Met haar blik weet ik dat ze me probeert te dwingen. 'Ja, is goed.' Ik trek snel een shirt over mijn bikini en loop achter Belle aan richting de eerste, beste strandtent.

'Gaat alles wel goed met je?' Belle kijkt naar me. 'Ja, hoezo?' 'Er is toch niks naars gebeurd met Valentijn vannacht? Anders kan je het beter zeggen Fenna, maar Elin en ik hebben het idee dat het prima jongens zijn.' 'Er is niks gebeurd, we hebben alleen gepraat en toen ben ik in slaap gevallen, zoals ik al zei.' 'Waarom doe je dan zo gemeen tegen hem? Dat verdient hij niet.' 'Ik heb gewoon geen zin in weer iemand die mij uit eindelijk toch in de steek laat. Bovendien is hij totaal onbereikbaar voor mij.' Ik trap tegen een steentje aan. 'Ik snap dat je bang bent om gekwetst te worden zoals Ruben dat bij je deed, maar geef hem op zijn minst gewoon een kans. Hij wil alleen aardig doen, meer niet.' Ik knik. 'Je hebt gelijk.' Zuchtend leg ik mijn hoofd tegen haar schouder. Ze slaat haar arm om mijn rug. 'Dat weet ik.' Lacht ze en ze geeft me een kus tegen mijn voorhoofd.

Als we terug komen heeft Benjamin muziek aangezet en zitten ze met zijn vieren in een kring. Belle gaat tussen Finn en Benjamin inzitten en geeft ze een flesje water. Aarzelend kijk ik Valentijn aan. Hij schuift wat op. 'Je kunt hier zitten.' Ik knik dankbaar en geef hem een flesje water. 'Dankje.' Als ik Belle aankijk knipoogt ze naar me. Ik sla lachend mijn ogen neer.

'Wij zaten er aan te denken om vanavond met zijn zessen te gaan barbecuen bij onze villa en daarna kunnen we samen uit gaan.' Begint Elin dan. Belle begint gelijk enthousiast te knikken. 'Wat een goed idee!' Dan legt Valentijn zijn hand tegen mijn onderarm. Ik slik en kijk hem aan. 'Wil jij dat ook, Fenna?' 'Ja, natuurlijk.'

The afterpartyWhere stories live. Discover now