20

182 10 1
                                    

Fenna

Een zwaar gewicht drukt op mijn buik als ik wakker word. Ik heb nog nooit een ochtend gehad waarop ik het daglicht zo moeilijk kon verdragen. Ik knipper en zie het hoofd van Gijs op mijn blote buik liggen.

Onmiddellijk sluit ik mijn ogen weer. Oh nee, nee, nee. Dit kan niet echt zo zijn. Geruisloos trek ik mijn blote lichaam onder Gijs vandaan. Ik word duizelig als ik op sta en mijn buik doet zeer. Ik raap zo snel mogelijk al mijn kleding bij elkaar en trek het aan. Ik moét hier weg. Af en toe werp ik mijn blik op Gijs, maar hij blijft doorslapen.

Ik pak mijn telefoon van de grond en zie dat het nog maar half 8 is. Ik heb een appje van mijn zus, maar daar blijft het ook bij. Ik zucht opgelucht.

Als ik alles heb kijk ik over mijn schouder naar Gijs. Ik voel me schuldig dat ik zo maar weg ga. Ik krabbel mijn nummer op een briefje en schrijf er 'sorry' boven. Vervolgens verlaat ik zo snel mogelijk het hotel.

Buiten is het nog rustig. Het eerste wat ik doe is overgeven in de struik naast het hotel. Ik hoest een paar keer en veeg langs mijn mond. Dat moest ik kwijt. Ik ga met mijn hand door mijn haren en loop dan richting een taxi. 'Goodmorning.' Zeg ik zo normaal mogelijk. Ik geef het adres en stap achterin.

'Ma'am, we're here.' Ik schrik wakker. 'Excuse me.' Mompel ik en ik geef de chauffeur zijn geld. Mijn hoofd bonkt als een gek wanneer ik de oprit van de villa oploop. Zo zachtjes mogelijk laat ik mezelf binnen. Ik heb geen idee of er iemand is. Elin sowieso niet. Ik ga naar boven en zie dat de kamer van Belle leeg is. Opgelucht haal ik adem. In de badkamer kijk ik naar mezelf. Mijn haar piekt alle kanten op, mijn blouse zit verkeerd om en de make-up zit overal op mijn gezicht.

Shame on you, Fenna. Letterlijk. Ik haal de make-up van mijn gezicht en doe mijn haar bij elkaar in een knot op mijn hoofd. Vervolgens trek ik al mijn kleding uit en neem ik een paar glazen water met twee paracetamol, die heb ik wel nodig.

Zuchtend laat ik mezelf in bed glijden. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Hoe kan ik zo zijn? Zo maar seks hebben met een jongen en vervolgens weggaan. Zo ben ik niet. En dan nog niet te beginnen over Valentijn. Het schuldgevoel maakt me weer kotsmisselijk. Ik sluit mijn ogen en hoop nog even te kunnen slapen.

Ik word wakker door het geluid van iemand die op mijn deur klopt. Ik open geschrokken mijn ogen en zie dan dat het Elin is. Ze heeft haar haren in een handdoek op haar hoofd en draagt alleen een string. Haar hals is gevuld met zuigzoenen. 'Je laat me schrikken.' Zucht ik en ik wrijf in mijn ogen. Elin doet de deur achter haar dicht en klimt bij me op bed. We kijken elkaar een aantal seconden serieus aan en schieten dan keihard in de lach.

'Oh, Elin, wat heb je gedaan?' 'Wat heb jíj gedaan?' Grijnst ze. 'Hou op. Dit is echt heel erg.' Mompel ik. 'Gijs was behoorlijk geïrriteerd toen hij merkte dat je weg was.' 'Heb je hem gesproken?' Vraag ik. Elin knikt. 'Toen ik wegging.' 'Elin, dit mag echt niemand weten.' Zeg ik serieus. 'Ik meen het, echt niemand.' 'Ga je het niet aan Valentijn vertellen?' Ik schud mijn hoofd. 'Dit had nooit mogen gebeuren. Dit is gewoon niet gebeurd.' Jammer ik. 'Wat maakt het uit? Je bent toch vrijgezel.' 'Ik ben toch verliefd op Valentijn!' Zeg ik verontwaardigd. 'Nou, weet je dat wel zeker?' Vraagt Elin.

'Nu niet meer.' Mompel ik dan. 'Er is gewoon altijd iets tussen Gijs en mij geweest. Ik weet niet wat, maar iets. Ik kan het ook niet plaatsen.' 'Blijkbaar zit het er nog steeds. Anders had je dit ook niet gedaan.' Elin en ik kijken elkaar een poosje aan. 'Ik wil het gewoon tussen ons houden zodat ik nog even kan nadenken, oké?' Elin knikt. 'Sure, beloofd.'

'En, hoe was Milan?' Grijns ik. Elin begint te lachen. 'Het is een wonder dat ik nog kan lopen. Maar echt Fen, hij was echt heel goed.' Ik schiet in de lach. 'Dat geldt voor Gijs ook.' Nu moet Elin ook lachen. 'Hij belt je vast nog wel.' 'Hmm.' Antwoord ik.

Elin en ik liggen bij het zwembad als de deur opengaat. Het is Belle. 'Hi ladies. Hebben jullie het leuk gehad vannacht?' Ik kijk Elin nog eens waarschuwend aan voordat ze antwoord geeft. 'Ja, wij hebben ons geamuseerd hoor. Jij ook?' Belle krijgt een kleur. 'Ja, ik ook.' Zegt ze dan. 'Wat een saai antwoord. Vertel!' Lach ik. 'Nou, het is niet wat het lijkt hoor! Maar we hebben wel bij elkaar in bed geslapen.' Elin veert op. 'Ik wist het!' 'We hebben echt geen seks gehad hoor, Elin. Ik ben bang dat hij dan merkt dat ik nog maagd ben en dan hoeft hij me sowieso niet meer.'

'Wat een onzin!' Reageer ik op Belle. 'De meeste jongens vinden dat juist een hele eer, dat ze je eerste mogen zijn. Ik vind dat Benjamin dat best verdient.' 'Je hoeft je er ook niet voor te schamen, hoor. Wat kan jou het schelen?' Zegt Elin. Belle haalt haar schouders op. 'Het zit me wel dwars. Als een soort barrière.' 'Ik zou het gewoon vertellen. Jullie kunnen super goed met elkaar.' 'Ik weet toch ook helemaal niet hoe het allemaal moet.' Zegt Belle dan enigszins beschaamd. Lachend knuffel ik haar. 'Wat ben je toch een schatje.'

'Bel, wil je een fles sinas meenemen?!' Het is avond, richting middernacht en we zitten weer met zijn allen buiten op ons terras. Ook Finn, Valentijn en Benjamin zijn er. Ik probeer zo normaal mogelijk te doen tegen Valentijn. Hij lijkt vrij weinig te merken. Ik zie Elin regelmatig naar me kijken maar negeer het. Ik drink mijn zoveelste glas leeg. Mijn buik kriebelt wanneer ik uitgebreid naar Valentijn kijk. Hoe kan mijn lichaam zoveel gemengde gevoelens ervaren? Gijs heeft mijn gedachten nog niet één keer verlaten vandaag, ondanks dat ik niets van hem gehoord heb.

Als ik Elin naar haar telefoonscherm zie lachen weet ik dat het door Milan komt. Een jaloers gevoel bekruipt me. Als ik een blik op mijn telefoon werp heb ik nog steeds geen bericht van Gijs. Waarom wil ik dat toch zo graag? Ik ben met Valentijn.

'Ik ga even naar de wc.' Ik haal Valentijn zijn hand van mijn knie en loop richting het toilet. Ik zucht eens luidop. Ik word gek van mezelf. Ik moet Gijs nog een keer zien om te kijken wat voor gevoel hij me echt geeft. Anders kan ik dit nooit afsluiten voor mezelf. Ik blijf nog een poosje piekeren en besluit om dan terug te gaan. Ik voel Valentijn zijn blik op me gericht terwijl ik ga zitten. 'Is er iets?' Vraag ik. Valentijn pakt mijn telefoon van tafel en richt het scherm op mij.

00:43 - Gijs: lieve Fenna

'Wie is Gijs?'

The afterpartyWhere stories live. Discover now