23

175 9 4
                                    

Fenna

'Hoe kom je daar toch bij?' Verward kijkt Valentijn me aan. 'Ik, ja ik weet het niet. Ik weet het gewoon niet.' Stotter ik. 'Wat een flauwekul! Je komt helemaal naar hier om te zeggen dat je misschien toch niet verliefd op me bent, maar je weet niet waarom.' Verontwaardigd schudt Valentijn zijn hoofd. 'Ja, sorry.' Zeg ik ongemakkelijk.

'Wat heb ik daar nou aan!' Valentijn verheft zijn stem en gaat staan. Ik deins achteruit. 'Je hebt me gewoon voor de gek gehouden!' Hij keert me zijn rug toe. Ik sluit mijn ogen en denk paniekerig na.

'Is er iets gebeurd?' Zegt hij na een tijdje. Ik krijg een brok in mijn keel. 'N-nou, nee, ik..' 'Je liegt! Zeg op Fenna, wat is er in hemelsnaam gaande!' Hier kom ik niet meer onderuit.

'Ik heb met een ander geslapen.' Zeg ik droog. Valentijn zijn mond valt open van verbijstering, maar hij zegt niets. Hij gaat op de rand van zijn bed zitten.

'Sorry, het spij..' 'Hou je mond! Dat is wel het laatste wat ik wil horen.' 'Wat moet ik dan zeggen?' Piep ik. 'Flikker gewoon op!' Schreeuwt hij. 'Maar Valentijn, we kunnen er toch gewoon over praten?' Jammer ik. Met een zwaai opent hij de deur. 'Rot maar op, je bent een slet.' Zegt hij ijzig kalm.

Ik sla mijn ogen neer en loop zonder te kijken de kamer uit. 'What the fuck is dit?' Finn komt verbaasd de woonkamer inlopen. Valentijn trekt de deur van zijn kamer met een klap dicht. Ik negeer Finn en loop met een boog om hem heen naar de deur.

'Fenna, wacht!' Finn roept me nog na als ik voor de lift sta. Opnieuw negeer ik hem en terwijl de tranen over mijn wangen stromen stap ik in de lift naar beneden. Ik wil hier zo snel mogelijk weg.

Eenmaal aangekomen bij de villa storm ik gelijk de trap op naar mijn kamer. Ik hoor mijn vriendinnen al achter me aan komen. 'Fenna! Wat is er gebeurd?!' 'Rot op!' Huil ik. 'Het was jullie idee, laat me met rust!' 'Maar Fenna..' Ik trek de slaapkamerdeur met een klap achter me dicht en laat mezelf huilend op het bed vallen. 'Laat haar maar even.' Hoor ik Elin zeggen. De geur van Gijs zijn parfum dringt mijn neus binnen en maakt me nog verdrietiger. Uit eindelijk val ik in een onrustige slaap.

'Fenna?' Ik voel een zachte hand op mijn arm. Verward kijk ik op. Elin zit aan de rand van mijn bed met een glas water in haar handen. Ik moet in slaap gevallen zijn. Mijn hoofd klopt en mijn ogen voelen opgezwollen aan. 'Hier.' Ik pak het glas dankbaar aan en neem een paar flinke slokken. 'Dankje.' Zeg ik. Vervolgens ga ik weer op mijn zij liggen in de hoop dat Elin me met rust laat.

Het tegenovergestelde vindt plaats. Ze loopt om het bed heen en gaat naast me liggen. 'Laten we dan op z'n minst samen verdrietig zijn.' Zegt ze lief. 'Hij, ik, hij..' Stotter ik. 'Ik heb hem zo gekwetst.' 'Ah Fen, neem het jezelf niet zo kwalijk. Natuurlijk, het is niet leuk, maar je bent wel eerlijk geweest.' Elin pakt mijn hand vast. Er wordt op de deur geklopt. Beide kijken we om. Belle staat in de deuropening. 'Mag ik er ook bij?' Vraagt ze zacht. Elin en ik lachen. 'Kom hier jij.'

Belle gaat in het midden liggen en Elin en ik nestelen ons beide tegen haar aan. We zeggen heel even niks tegen elkaar maar ik voel me al zo'n tien keer beter als voorheen. Ik herinner mezelf er weer aan waarom ik zo gek ben op deze twee meiden en waarom we zulke goede vriendinnen zijn, omdat we er altijd onvoorwaardelijk voor elkaar zijn.

'Laten we een powernap doen en daarna gaan we lekker uit eten.' Mompelt Belle terwijl ze haar ogen al gesloten heeft. 'Helemaal mee eens.' Antwoord ik. 'Ik ook. Ik lig hier even zo fijn.' Zegt Elin. Belle reageert al niet meer en ook ik sluit opnieuw mijn ogen om dit keer in een vredige slaap te vallen.

Het begint al langzaamaan donker te worden als Elin, Belle en ik in oud Albufeira met zijn drieën op een terras zitten te eten. De tafel staat vol met eten en flessen wijn en we hebben prachtig uitzicht. 'Ik was hier echt aan toe.' Zeg ik dan. 'Bedankt meisjes, zonder jullie was ik ook nergens.' Beide lachen ze naar me. 'Je hebt al die jongens ook niet nodig.' Grijnst Elin met volle mond. Ik haal mijn schouders op. 'Gelijk heeft ze.' Zegt Belle dan. 'Was het niks met Benjamin dan?' Vraag ik voor ik nog een flinke hap neem. Belle grinnikt. 'Het zoenen was de bevestiging voor mij dat we het ook echt daar bij moesten laten. Ik heb een man nodig, Benjamin komt op intiem gebied onzeker over en dat kan ik er als virgin echt niet bij hebben.' Elin en ik schieten keihard in de lach. 'Wat een zelfdiscipline.'

Als we in de taxi naar huis zitten krijg ik een bericht van Finn. Of alles wel goed met me gaat en of ik hem wil bellen. Ik glimlach om zijn bezorgdheid maar besluit om even niet te reageren. Vanavond wil ik me even niet met de jongens bezig houden.

'Gaan we nog zuipen of hoe zit dat?' Vraag ik als Elin en Belle op de bank gaan zitten. Ze kijken elkaar verbaasd aan. 'Nou, we dachten eigenlijk dat jij daar geen zin in had.' Ik grinnik. 'Zijn jullie gek? Meekomen, vanavond gaan we eens flink los met zijn drieën.'

Na een halfuur hebben we ons omgekleed en opgemaakt. 'Je ziet er leuk uit, kom nou.' Zeur ik als Elin voor de zoveelste keer in de spiegel kijkt. Ze rolt met haar ogen en laat zich meesleuren naar beneden waar Belle al flinke scheuten drank in onze glazen gooit. Ze zet de muziek wat harder en duwt ons op een stoel. 'Ik ben helemaal excited voor vanavond.' Zegt ze enthousiast terwijl ze een slok neemt. 'En één ding, we laten onze avond niet verzieken door jongens!' Zegt Elin snel. 'Eens.' Lachen Belle en ik tegelijkertijd.

Terwijl we een of ander nieuw spel aan het spelen zijn dat Belle bedacht heeft, stoot Elin me aan. Ze laat haar telefoon aan me zien. Het is Gijs, die reageert op een foto van mij die Elin gemaakt heeft. Ik rol lachend mijn ogen maar krijg een warm gevoel vanbinnen. 'Geen jongens hadden we toch afgesproken.' Mompel ik. Nog geen minuut later krijg ik een berichtje van Gijs op mijn eigen telefoon.

01:21 - Gijs: ik verlang naar jou

Ik bijt op mijn onderlip. Ik besluit te doen alsof ik het niet heb gelezen en stop mijn telefoon weer weg. Elin kijkt me even aan en ik knipoog naar haar. Het volgende moment vliegt Belle me om mijn hals. 'Oh Fennie, ik hou zoooo van jou.' Lachend knuffel ik haar terug. 'Ik hou ook van jou.' 'We hebben nog maar 3 volle dagen hierna. Het gaat zo snel.' Merkt Elin op. 'Daar wil ik het nu niet over hebben! We gaan feesten.' Belle gooit onze glazen opnieuw vol.

Mijn hik galmt over de gehele straat onderweg naar de strip en Belle plast nog net niet in haar broek van het lachen. Ik grijp Elin haar arm vast, voordat ik omval. 'Ik vind het echt zó bijzonder als wij überhaupt de Heaven bereiken.' Elin slaat haar arm om mijn nek. Ik weet nog net hoe ik rechtop moet blijven staan, maar de alcohol heeft het compleet van me overgenomen. Gelukkig geldt dat voor mijn vriendinnen ook.

'Ik ga je filmen!' Belle gilt enthousiast als Elin en ik aan het dansen zijn. 'Hou toch op!' Lach ik. Ik doe mijn haar in een hoge paardenstaart in de hoop het iets minder warm te krijgen. Ik gooi mijn haar over mijn schouder en in een flits zie ik het postuur van Gijs. Hij staat gedeeltelijk met zijn rug naar mij toe en er danst een meisje flink tegen hem aan. Hij lijkt het geen probleem te vinden, hij slaat zijn arm om haar borst heen en brengt zijn lippen richting haar oor, waarschijnlijk om iets tegen haar te zeggen.

'Fen?' Ik word aan mijn arm getrokken maar kan alleen maar blijven kijken. Ik voel hoe Elin en Belle naast me mee kijken. 'Dat is toch die Gijs?' Vraagt Belle verbaasd. Ik knik langzaam. 'Fen, laten we gaan.' Probeert Elin dan. Ik schud mijn hoofd. 'Fenna, kom op. Dit wil je toch helemaal niet zien.' Doet Belle er nog een schepje bovenop.

Een aantal seconden later draait Gijs het meisje om en drukt hij zijn lippen op die van haar. Ze raken verwikkeld in een vrij intense zoen. Het moment dat ze elkaars lippen raken voelt alsof iemand me in mijn maag trapt. Ik sla mijn hand voor mijn mond en begin me een weg te banen richting de toiletten. 'Fenna!' Mijn vriendinnen komen achter me aan. 'Fucking eikel!' Hoor ik Elin roepen. Ze heeft het vast tegen Gijs.

Net op tijd laat ik me voor een van de toiletten op de grond vallen. Mijn complete maag inhoud komt naar buiten. Ik zie ongeveer drie dubbel en hoor mijn vriendinnen bezorgd op de achtergrond. Het enige waar ik aan kan denken is dat ik nu weet hoe Valentijn zich moet voelen. Verraden.

-

So sorry dat jullie hier zo lang op hebben moeten wachten!! Er komt snel meer. Liefs Emma

The afterpartyWhere stories live. Discover now