6

198 9 1
                                    

Fenna

'S morgens word ik al rond een uur of 10 wakker. Ik knipper mijn ogen en voel een warme huid onder mijn wang die rustig op en neer beweegt. Voorzichtig til ik mijn hoofd op.

Valentijn heeft zijn ogen gesloten, hij slaapt nog. Zijn arm rust op mijn rug. Ik bijt op mijn onderlip en glimlach. Ik probeer voorzichtig onder zijn greep vandaan te komen en leg de dekens een beetje over hem heen. Zachtjes verlaat ik de slaapkamer.

'Goeiemorgen.'

Ik schrik op als ik Benjamin aan de keukentafel zie zitten. Hij ziet er moe uit. 'Hé, goeiemorgen.' Ik pak melk uit de koelkast. 'Wil je ook?' Hij knikt. Ik pak twee glazen en schenk ze vol. 'Dankje.' Hij neemt het aan. 'Heb je lekker geslapen?' Vraagt hij met een grijns. Ik knik. 'Ja, oprecht wel.' Benjamin kijkt me vragend aan. 'Er is niks gebeurd.' Lach ik ongemakkelijk. Ik pak mijn glas en ga bij hem aan tafel zitten.

'Dat weet ik.' Nu is het aan mij om hem een vragende blik te schenken. 'Valentijn is niet zo.' Ik knik langzaam. 'Hebben jullie het nog laat gemaakt?' Vraag ik hem terwijl ik opnieuw de koelkast open. Dit maal voor eieren. Hij moet lachen. 'Sterker nog, Belle en ik hebben Heaven uitgespeeld.' 'Waarom ben je dan zo vroeg wakker?' Hij haalt zijn schouders op. 'Ik kan niet zo goed uitslapen.' 'Zin in een ei?' Vraag ik hem terwijl ik er een paar kapot sla en in de pan laat glijden. 'Graag.'

'Heb je bij Belle geslapen?' Vraag ik brutaal. Benjamin schudt lachend zijn hoofd. 'Belle in haar kamer, ik hier op de bank.' 'Op de bank? Er is ook nog wel een slaapkamer over!' Hij haalt zijn schouders op.

'Wat ruikt het hier lekker.'

Ik kijk geschrokken op en staar recht in Valentijn zijn ogen. Hij staat bij de eet tafel en was me duidelijk aan het bekijken. Hij glimlacht lief als onze blikken kruizen. 'Goeiemorgen.' 'Morgen.' Mompel ik verlegen. 'Fenna was eieren aan het bakken, dus je komt op het juiste moment.' Lacht Benjamin. Valentijn gaat naast hem zitten. Ik verdeel de eieren over drie broodjes en geef de beide jongens een bord. Valentijn laat zijn hand over mijn rug glijden. 'Dankjewel.' Ik word rood en draai snel mijn hoofd weg.

'Waar hangt de rest uit?' Vraag ik terwijl ik tegenover de twee jongens ga zitten. 'Elin en Finn slapen nog, gok ik.' Grijnst Benjamin met zijn mond half vol. Valentijn moet lachen. 'Hebben die 2..' 'Ik durf er geld op te zetten.' Antwoordt Benjamin. Ik schud lachend mijn hoofd. Dat is typisch Elin. Ze is meestal vrij duidelijk in wat ze wil.

Terwijl ik het servies in de vaatwasser zet hoor ik Belle haar stem. Benjamin en Valentijn zijn naar buiten gegaan om te zwemmen. 'Hee zonnestraal.' Glimlach ik. Belle slaat haar arm om mijn nek en geeft me een kus tegen mijn wang. 'Ben je weer een beetje bekomen?' Ik knik lachend. 'Ik voel me prima.' Belle gaat op het aanrecht zitten en begint druiven uit de schaal te eten. 'Kom, dan gaan we ook buiten zitten. Elin en Finn liggen nog wel even.' Belle en ik moeten beide lachen.

We gaan naast elkaar op de rand van het zwembad zitten. Benjamin en Valentijn gooien over met een bal. 'Hé, Belle.' Benjamin lacht naar haar. Hij laat de bal voor wat het is en zwemt onze kant op. 'Zijn jullie lekker aan het profiteren van de luxe van ons huis?' Vraagt ze hem plagerig. Lachend spat Benjamin wat water haar kant op. 'Pas op!' Grijnst ze. Naast me begint mijn telefoon te trillen. 'Papa facetime.' 'Neem op!' Belle grist de telefoon bij me weg en beantwoordt papa zijn oproep met een brede glimlach.

'Belle, wat een aangename verrassing!' Ik moet lachen als ik papa zijn stem hoor. 'Harold, hoe is het er mee?' Mijn vader ziet Belle haast als zijn eigen kind. Ze zijn enorm close. 'Maar, is mijn bloedmooie dochter ook aanwezig?' Ik moet lachen en pak mijn telefoon van Belle af. 'Hoi papa.' 'Lieverd! Goh, wat ben je al bruin. Draag je nou mijn shirt?' 'Dat vind je niet erg toch?' Ik steek mijn tong uit. Hij moet lachen. 'Hoe is het daar? Heb je al vrienden gemaakt?' Ik kijk lachend naar Belle. 'Nou en of!' Roept ze. Ik draai de camera en richt hem op Valentijn en Benjamin. Benjamin zwaait richting de camera. 'Dag meneer.' 'Mannelijk schoon bij jullie villa, dat belooft wat. Passen jullie wel goed op mijn dochter?' Benjamin steekt lachend zijn duim op.

Na een tijdje zeg ik mijn vader gedag en ik leg mijn telefoon weg. 'Toffe vader heb je.' Zegt Valentijn dan. Ik knik trots. 'Ik ga even binnen kijken of Elin en Finn al wakker zijn.' Belle gaat staan. Ze kijkt net iets te lang naar Benjamin. 'Oh, ja, ja ik ook.' Hij klimt abrupt uit het zwembad, knijpt even in Valentijn zijn schouder en loopt dan achter Belle aan.

Enigszins ongemakkelijk kijk ik naar Valentijn. Hij is ook op de rand gaan zitten en speelt met zijn voeten met het water. Net wanneer ik bedacht heb dat ik in ieder geval iets moet zeggen om de stilte te verbreken, laat hij zijn stem horen.

'Wil je met me uit vanavond?'

The afterpartyWhere stories live. Discover now