1

422 13 1
                                    

Fenna

Mijn blik volgt één van de vele verpleegsters die ik voorbij zie komen lopen. Ze duwt een bed met een jong meisje er op voor zich uit. Het lijkt me verschrikkelijk werk. Ik laat mijn hoofd tegen de koude, witte muur hangen en kijk naar mijn broertje Levi die bij mijn vader op schoot zit met zijn iPad. Ondanks het feit dat mijn ouders 2 jaar gescheiden zijn en mijn vader weer een nieuwe vriendin heeft, is hij er altijd bij als we met mama in het ziekenhuis zijn.

Mijn iPhone trilt op mijn schoot. Ik laat mijn blik er op vallen. Het is mijn zus Olivia die momenteel in Tanzania zit voor haar stage.

11:09 - Olivia: Zus! Hoe is het met mama? Houd me een beetje op de hoogte als je wil. Enne, heel veel plezier op vakantie lieverd! You rock Albufeira. Pas op jezelf, op elkaar. Groetjes aan papa. Love you!

Ik glimlach en stop mijn telefoon in mijn tas. Dat komt later wel. Het lijkt wel een eeuwigheid te duren voordat de deur open gaat en mama eindelijk terug komt. Meteen sta ik op. Ze slaat haar arm om me heen en drukt een kus op mijn haren. 'Laten we naar huis gaan.' Met Levi op zijn arm loopt mijn vader naast ons het ziekenhuis uit. 'Bedankt dat je er was, voor de kinderen.' Zegt mama met een zachte stem. Papa aait even over haar rug. 'En voor jou, altijd. Dat weet je.'

Bij de auto's aangekomen zet papa Levi op de grond. Vermoeid wrijft mijn moeder in haar ogen. Ze probeert een gaap te onderdrukken. 'Zal ik Levi anders meenemen?' Stelt mijn vader voor. 'Ik weet dat ze nog bij jou zijn tot vrijdag, maar je kunt je rust wel gebruiken. Bovendien gaat Fenna vanavond weg, dus dan heb je wat dagen voor jezelf.' 'Oh Harold, dat hoef je echt niet te doen.' Zegt mijn moeder glimlachend. 'Het is geen probleem Angelique, echt niet.' 'Wat tijd voor jezelf zou je goed doen mam.' Zeg ik terwijl ik met mijn hoofd tegen haar schouder leun. Ze streelt door mijn bruine haren.

'Vooruit.' Geeft ze dan toe. 'Er is ook nog genoeg te doen thuis.' 'Doe alsjeblieft een beetje rustig aan.' Zegt mijn vader ernstig terwijl hij Levi zijn rugtas uit mijn moeders auto haalt. Ze knikt instemmend terwijl ze Levi optilt. 'Je gaat gezellig wat extra dagen naar papa.' Het lijkt mijn 3 jarige broertje niet zoveel uit te maken en hij knikt tevreden. 'Lieverd, ik wens je een hele fijne vakantie. Doe alsjeblieft voorzichtig, maar ik verwacht niet anders van je.' Mijn vader houdt me een tijdje stevig vast. 'En je stuurt me minstens één berichtje per dag!' 'Ja ja, pap.' Hij geeft me een kus en laat me dan los.

'Doei lieve Levi, Fenna zal je missen.' Mijn broertje slaat zijn kleine armen om mijn nek. Ik ruik zijn vertrouwde geur en neem het zo veel mogelijk in me op. 'Kusje?' Zijn bruine ogen staren me vragend aan. Lachend geef ik hem meerdere kusjes over zijn gezichtje waarop hij begint te lachen. Vervolgens neemt mijn vader hem van me over en drukt nog een kus op mijn wang. 'Ik hou van je, tot snel.'

'Zal ik anders de was opruimen?' Mijn moeder laat de deur van ons huisje achter zich dichtvallen. Uitgeput leunt ze tegen de muur in de hal. Ze schudt haar hoofd. 'Je moet je koffer inpakken, over een aantal uur word je al opgehaald.' 'Daar ben ik zo klaar mee, het is echt geen probleem.' Verzeker ik haar. In de keuken zet ik thee voor haar en ik hoor hoe ze op de bank gaat liggen. Bezorgd kijk ik door het raam van de keuken naar de woonkamer naar haar. Ze ziet er uitgeput uit.

'Hier.' Ik zet het glas op de salon tafel en pak het dekentje die opgevouwen naast de bank ligt. Zorgvuldig leg ik hem over mijn moeder heen. Ik ga even naast haar zitten en ze pakt mijn hand vast. 'Je bent de allerliefste.' Zucht ze. Ik geef haar een kus. 'Rust maar wat uit, ik ben boven.'

Eenmaal in mijn kamer ga ik op bed zitten. Ik gaap en kijk op mijn telefoon. Het is half 5, om 7 uur word ik opgehaald door Elin en Belle, mijn beste vriendinnen. We gaan op vakantie naar Albufeira, waar we zo ongeveer het hele jaar naar uitgekeken hebben. Na een poosje dagdromen besluit ik dat het tijd is om in actie te komen. Ik maak mijn weg naar de badkamer voor een ontspannende douche.

Om kwart voor 7 stipt staat mijn koffer ingepakt in de hal. De berg was die ik net opgevouwen heb ligt netjes in de mand en ik pak mijn Guess laarzen uit de kast om aan te trekken. Als ik in de woonkamer mijn handtas nog eens check wordt mijn moeder wakker. 'Hey mam.' Lief glimlacht ze naar me. 'Dat heeft me goed gedaan.' Ze gaat rechtop zitten en wrijft in haar ogen. 'Heb je alles ingepakt?' 'Jep, mijn koffer staat in de hal.' Ik stop een stuk pizza in mijn mond die ik net snel heb op gewarmd in de oven.

'Ik geloof dat ze daar zijn!' Ik kijk uit het raam en zie het donkergrijze Mercedes busje van Elin haar vader de oprit opkomen. Ik pak mijn handtas en werp nog een blik in de spiegel. Mijn zwarte sweater jurk komt tot mijn knieën en ik doe mijn haar bij elkaar met een klemmetje. Met mijn koffer en handtas loop ik naar buiten. Enthousiast springen mijn vriendinnen op me af. Terwijl de vader van Elin mijn koffer achterin legt neem ik afscheid van mijn moeder. 'Geniet alsjeblieft van elk moment dat je daar bent en denk niet teveel aan me.' Ze geeft me een kus. 'Je kunt me altijd bellen mam.' 'Denk jij nou maar een keer om jezelf.' Lacht ze. 'Veel plezier meiden!'

Opgewonden en lachend klimmen we samen op de achterbank van de auto. Vol enthousiasme, nog geen idee hebbend van wat ons te wachten staat aankomende dagen.

FENNA

BELLE

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


BELLE

BELLE

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


ELIN

ELIN

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
The afterpartyWhere stories live. Discover now