~ 18 ~

565 19 0
                                    

{Gepubliceerd op 26 november 2018}

POV Selena:

De school is deze week gesloten, omdat het scheikunde lokaal en de twee lokalen eromheen helemaal vernieuwd moeten worden. 

Ik ben vanmorgen bij Louis geweest in het ziekenhuis en ben nu samen met Ashley aan het lunchen in mijn keuken. 

'Hoe gaat het met hem?' vraagt Ashley, terwijl ze een hap van haar sandwich neemt. 'Beter. Zijn wond heelt goed, dus waarschijnlijk mag hij deze week weer naar huis. Weet je wat echt lullig is?'

Ze kijkt me vragend aan. 'Zijn  ouders zijn nu samen op zakenreis. Ze zijn gisteren weggegaan. Zo kun je toch niet zijn?' Vol ongeloof schudt Ash haar hoofd, 'Ongelooflijk', zucht ze.

Ik knik en eet het laatste beetje van mijn eten op. 'Zullen we gelijk gaan sporten of gaan we eerst een aflevering kijken van Grey's Anatomy?' vraag ik, terwijl ik opsta. 

Ashley staat ook op en zegt, 'Laten we eerst maar tv kijken. Ik heb geen zin om een steek in mijn zij te krijgen.' Ik knik instemmend, waarna we naar de bioscoop in ons huis gaan. 

Ik zet de serie aan en plof neer op een van de rode stoelen, naast Ashley. We kletsen wat tijdens het kijken, maar wanneer de aflevering is afgelopen, kleden we ons snel om in mijn kamer en gaan we naar de sportkamer.

We beginnen allebei op de loopbanden en zingen mee met de muziek die door de speakers klinkt. 

'Hey there pretty lady, tell me how you're doing, tell me what can I do to help', zingen we lachend mee met de Jonas Brothers, terwijl we allebei ons tempo verhogen. 

'Cause I've been thinking of you for a little while now, and this right here is how I feel.. 'Girl you got me going crazy, knocked me off my feet. Now you got me begging baby, begging baby please...All I wanna know is do you wanna get away, get away with me? Cause girl I don't know what to do cause I'm so in love with you', zingt Ashley, terwijl ik een slok water neem. 

We zingen de rest van het nummer ook af en  gaan dan van de loopbanden. 'Roeien?' stel ik voor, terwijl ik het zweet met een handdoek van mijn gezicht wrijf. Ashley knikt. Haar wangen zijn rood en ze is buiten adem.

We gaan op de roeiapparaten zitten en beginnen te trekken. 'Had ik je al verteld dat Abby die brander expres had omgegooid op Louis?'

'Nee, maar Taylor had wel zoiets gezegd, ja...' zegt ze,terwijl ze me aankijkt. 'Blijkbaar gebruikt ze Liam gewoon om in de buurt van Louis te krijgen. En ik weet niet wat haar idee was achter het omgooien van een fucking brander, maar ze is niet goed wijs. Die hoort in een instelling of zo.. Helemaal psycho', zeg ik. 

'Dus ze zit achter Louis aan en ze verbrandt hem?' 'Ja, het slaat helemaal nergens op', zucht ik, waarna ik met mijn ogen rol, 'Zo kun je toch niet zijn?' 'Onbegrijpelijk..' Ashley schudt vol ongeloof haar hoofd. 

'Wat zegt Louis ervan?' 'Hij zegt dat ik het moet laten gaan, maar ik weet niet... Ik heb echt de neiging om haar nek te breken.' Ashley grinnikt en zegt, 'Ja, dat snap ik. Maar ik snap Louis ook wel. Misschien stopt ze er nu gewoon mee of zo?' 

Ik haal mijn schouders op, 'Ik hoop het maar.. Die meid spoort echt niet.' 'Je zou het de politie kunnen vertellen maar ik denk niet dat ze er wat mee gaan doen. Er is geen tastbaar bewijs.' 'Ja ik denk dat ik het maar laat voor wat het is. Louis wil dat ook.' 

Als we allebei gedoucht en aangekleed zijn, ploffen we neer op mijn bed. Ashley haalt een borstel door mijn haar en vlecht het daarna in. 'Dus Louis speelt piano?' vraagt ze, terwijl ze aan de tweede vlecht begint.

'Ja.' 'Is hij goed?' 'Ik heb hem nog nooit horen spelen..'  'Serieus?' Ik hoor de verbazing in haar stem. 'Ja. Hij is een soort van onzeker over de nummers die hij zelf heeft geschreven.. Hoewel ik zeker weet dat de nummers geweldig zijn.'

'Maar hij wilde echt wat met muziek gaan doen?' 'Mm hmm.' 'Dan moet hij stoppen met onzeker zijn en de nummers gewoon spelen. Als hij ze al niet voor jou durft te spelen, hoe wil hij dat dan voor een publiek doen?' 

Ik haal mijn schouders op. 'Geen idee.' 'Misschien gaan de nummers over jou', mompelt ze, 'Misschien is het daarom.'

Daar had ik nog nooit zo over nagedacht. 'Ja, misschien wel..' Het zou wel logisch zijn. Ik speel ook nooit de nummers die ik over hem heb geschreven voor hem. Dat voelt een soort van ongemakkelijk...

'Oké, done.' Ze doet het elastiekje om de vlecht en  ik draai me naar haar om. 'Misschien moet ik een keer een nummer over hem voor hem spelen en dan-' 'Yes you should!' zegt Ashley enthousiast, 'Speel er nu eerst een voor mij!' 

speel het nummer in de media; ILYSB (Live)

Ik grinnik en pak mijn gitaar en notitieboek. Wanneer ik een van mijn beste nummers gevonden heb, kijk ik snel naar lyrics, waarna ik begin te spelen.

'Ain't never felt this way, can't get enough so stay with me.. It's not like we got big plans, tet's drive around town holding hands.' Ik denk terug aan de dag waarop we een relatie kregen. We reden door de stad, gingen naar Londen. Het is een van mijn favoriete dagen. 

'And you need to know you're the only one, alright alright... And you need to know that you keep me up all night, all night', zing ik met een glimlach. Ik kijk kort naar Ashley en zie dat ze me met een brede glimlach aankijkt. 

'Oh, my heart hurts so good.. I love you, babe, so bad, so bad. Oh, oh my heart hurts so good, I love you, babe, so bad, so bad...' zing ik, terwijl ik mijn aandacht weer op de snaren van de gitaar richt. 

'Mad cool in all your clothes..Mad warm when you get close to me. Slow dance these summer nights, our disco ball's my kitchen light. And you need to know that nobody could take your place, your place. And you need to know that I'm hella obsessed with your face, your face.

Ik kan er niks aan doen en een warm gevoel overvalt mijn lichaam. Ik hou zo veel van hem. Van alles aan hem. Hij is alles wat ik wil. 

'Oh, my heart hurts so good.. I love you, babe, so bad, so bad. Oh, oh my heart hurts so good, I love you, babe, so bad, so bad... Oh, oh my heart hurts so good. I love you, babe, so bad, so bad, oh.. And you need to know, you're the only one alright, alright.. And you need to know that you keep me up all night, all night. Oh, my heart hurts so good.. I love you, babe, so bad, so bad.

Ik kijk Ashley aan wanneer ik het laatste akkoord heb gespeeld en ze kijkt me met open mond aan. 'Wow, dat is zo schattig!' zegt ze enthousiast, waarna ze me een knuffel geeft. 

Hold Me Like A Paperweight✓Where stories live. Discover now