~ 4 ~

1K 29 1
                                    

{Gepubliceerd op 24 november 2018}

POV Louis:

Ik loop nonchalant het scheikundelokaal uit, terwijl ik mijn oortjes in mijn telefoon plug. Ik ga naar mijn muziek en zet een afspeellijst op en het eerste nummer dat ik hoor is van Ed Sheeran. 

Ik heb nu biologie. Liam en ik zijn de enige sukkels van onze vriendengroep die biologie hebben gekozen. Dat is ook zo bij scheikunde, maar ik ken meneer Cowell best goed en ik kan het op zich wel met Selena vinden. Ik vind haar echt aardig.

Ik zet de muziek wat harder en loop verder naar het biologielokaal. Ik ga het lokaal in en plof achterin neer op de harde stoel. 

Fuck. Ik ben vergeten om mijn boeken uit mijn kluis te halen. Ik laat mijn hoofd met een bonk op de koude tafel vallen. Zo blijf ik een paar seconden liggen en dan sta ik op, pak ik mijn sleutels uit mijn tas en loop ik snel naar mijn kluis. 

Ik ren de trappen naar beneden en loop naar mijn locker toe. Ik pak snel mijn boeken en ren dan weer naar boven. 

Als ik het lokaal weer binnenkom, kijkt mevrouw Newman me boos aan en vraagt: 'Waar was je?' 'M'n boeken zaten nog in mijn kluis, dus die was ik even halen', zeg ik. 

'Ga zitten.' Ik slenter weer naar de stoel achterin het lokaal. 'Oordopjes uit, meneer Tomlinson!' zegt mevrouw Newman als ik ga zitten. 

Ik zucht en doe een oortje uit. Your Body Is a Wonderland van John Mayer staat op en het is op het moment een van mijn favoriete nummers. Ik ga die niet overslaan voor onzin zoals biologie. Ik ga er later toch niks mee doen. Ik wil muziek gaan maken, niet een of andere vage bacterie onderzoeken.

Ik leg mijn telefoon op tafel en sla mijn boek van biologie open. Aan de tafel naast me is Liam gaan zitten en ik geef hem een stomp tussen zijn ribben als begroeting. 

Ik zak een beetje onderuit, omdat die stoelen vreselijk zitten en luister naar de uitleg van mevrouw Newman. Ik kijk naar het plafond. 

Vol walging kijk ik naar de vlekken die op het plafond zitten. 'Zie je die vlekken?' fluister ik tegen Liam. Hij kijkt naar boven en trekt een vies gezicht. 'Hoe de fuck komen er vlekken op een plafond?'

Ik haal mijn schouders op. 'Heb je voetbal gekeken, gisteravond?' Liam kijkt me vragend aan.

Ik schud mijn hoofd, 'Nee, ik heb gegamed en ging een beetje op tijd naar bed. Ik ben behoorlijk moe van werk. Ze laten me steeds maar overuren draaien...'

'Ik snap nog steeds niet waarom je gaat werken... Je ouders zijn fucking rijk..' 'Het is niet zo heel erg. En mijn ouders verplichten me om een baan te nemen. En ik vind het wel leuk om een beetje aan auto's te sleutelen in de garage.' 

'Payne, Tomlinson; aandacht bij de les!' Ik zucht en kijk haar het whiteboard waarop ze met een piepende stift schrijft aan het schrijven is.

Wat zal Selena nu voor les hebben? Ik pak mijn telefoon en zet het het geluid van mijn oortjes wat harder. Ik slaak een diepe zucht en open Twitter. Ik retweet wat berichten en like er een paar. 'Opletten, Louis!' 

'Ik let op!' zeg ik geërgerd. Ik rol met mijn ogen en kijk weer naar het bord. 

POV Selena:

Ik doe mijn laptop open en ga op mijn bed zitten. Ik trap mijn schoenen uit en doe mijn haar in een staart. Ik ga naar Instagram en zoek Louis op. Ik klik op volgen en stuur hem een DM.

louist91

15:42
Hey :)

Ik vraag me af of en of hij zal antwoorden. Ik doe mijn oortjes in mijn laptop en zet mijn afspeellijst met muziek van Taylor Swift aan. 

'She wears high heels, I wear sneakers. She's cheer captain and I'm on the bleachers', zing ik zachtjes. Ik doe mijn ogen dicht en leun tegen de muur.

Ik denk aan Louis. Wat zal hij nu aan het doen zijn? Waarschijnlijk zit hij in een of andere vage buurt met een joint in zijn mond, terwijl hij naar alle meiden die langs lopen, fluit.

Zo heb ik hem altijd gezien. Er zijn genoeg dagen waarop ik hem stoned op school rond zag lopen. Rode ogen, vage blik en een kleine glimlach rond zijn lippen.

Maar toen ik laatst bij hem thuis was, leek hij zo anders. Hij was lief, zorgzaam...

Zal hij het echt leuk vinden om zo gezien te worden? Want de reputatie die hij heeft, zal ik nooit willen hebben. 

Ik weet het niet. Ik weet helemaal niks over hem. Behalve dat hij mooie ogen heeft en dat ik te veel aan hem denk.

Fuck, Selena. Waar ben je mee bezig? Ik moet niet aan hem denken. Hij is een sukkel. Hij is een asshole. Hij is een player. Ik moet niks met hem te maken willen hebben.

Maar waarom wil ik hem dan zo graag beter leren kennen? Waarom krijg ik hem niet uit mijn gedachtes? Waarom denk ik de hele dag aan hem? 

Vijf jaar lang heeft hij niks voor me betekend. En nu? Ik weet het niet. Hij zit in ieder geval veel te veel in mijn hoofd..En ik wordt er helemaal gek van. 

Ik krijg een melding en mijn hart slaat een slag over wanneer ik zie dat het van Louis is.

louist91

16:02
Hey love .

16:03
Ik zat te denken ... lijkt het je leuk om een keer af te spreken ?

16:06
Ja, gezellig!

16:07
Komt zaterdagavond uit ? Dan gaan we samen ergens eten .

16:07
Ja, is goed!

16:07
See you around ,love .

Ik leg m'n telefoon weg en laat mezelf achterover op het bed vallen. Ik ga met hem uit eten. Is het een date? 

Of vriendschappelijk? 

Ik weet het niet. 

Maar ik weet wel dat ik nu al zenuwachtig ben..

Hold Me Like A Paperweight✓जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें