~ 40~

482 19 1
                                    

{Gepubliceerd op 19 februari 2019}

POV Selena:

Als eindelijk de bel voor de pauze gaat, sta ik op en loop ik naar onze tafel. Ashley en Owen zitten er al.  'Gefeliciteerd, babe!' Ashley staat op en komt naar me toe. Ze geeft me een knuffel en een tasje. 'Dankjewel, Ash!' zeg ik vrolijk. 

Ik kijk in het tasje en zie dat ze een boek voor me heeft gekocht. 'Dank je !' Van Owen en Stephen krijg ik een polaroid camera. Mia en Ashley hebben allebei foto's van ons laten afdrukken en in een boek geplakt met teksten en quotes erbij. 

Brian geeft me een knuffel en zegt: 'Taylor heeft alle cadeautjes van ons nog bij haar thuis liggen. Ik geef het morgen.' 'Dankjewel!' Dan voel ik twee handen op mijn schouders. Ik draai me om en zie Louis staan. 'Gefeliciteerd, love', zegt hij. 

'Oh, eh... Dankje', glimlach ik. Louis knikt, glimlacht terug en loopt weer weg. 

Oké, dat was wel aardig. Dan zie ik dat Liam eraan komt gelopen en ik zwaai kort naar hem. Hij zwaait terug en glimlacht. 

Zodra hij bij de tafel aankomt, gaat hij achter me staan en rust hij zijn kin op mijn schouder. Ik kijk hem met opgetrokken wenkbrauwen aan.

'Appelflap', fluistert hij in mijn oor. 'Oh ja! Guys ik heb ook wat voor jullie!' grinnik ik. Liam schuift een stoel naar achteren en komt er ook bij zitten. Ik pak het doosje uit mijn tas en laat hem rond gaan. 

Ik pak de laatste appelflap en gooi het kartonnen doosje in een prullenbak. Als Liam zijn appelflap op heeft, staat hij op en zegt: 'Ik ga even naar mijn kluis. Ben zo terug!' 'Wacht ik loop wel mee!' zeg ik. 

Ik til mijn tas van de grond en loop met Liam mee. Hij slaat zijn arm om mijn schouders en loopt dicht tegen me aan richting de lockers. Als we bij zijn kluisje staan, ruilt hij zijn boeken om. 

'Welke les heb jij zo?' vraagt hij, terwijl hij zijn kluisje weer dicht gooit. 'Spaans en biologie', zeg ik. Ik draai me om en zucht wanner ik zie dat Jeremy naar me toe komt. 

'Gefeliciteerd, Selena!' zegt hij. Ik ben zo boos op hem. Hij had die video niet aan de hele school mogen laten zien. Ik snap niet waarom hij niet in de bak zit omdat hij bij mij thuis ingebroken heeft. 

Hij is niet geen geschorst van school. 

'Ja, nou, bedankt', zeg ik droog. Hij geeft me een knuffel, en wil hem van me af duwen, maar Liam trekt hem al weg. 'Ja, laat maar weer los', zegt hij. 

Jeremy drukt expres een kus op mijn wang en slaat zijn arm over mijn schouders. Dude. 'Ga weg, Jeremy...' zucht ik, terwijl ik zijn arm van me weg duw. 

Ik snap echt niet dat ik ooit wat voor hem gevoeld heb. Sure, hij is knap. Maar de binnenkant is zo verrot als het maar kan. 

Liam pakt mijn hand en trekt me weg van Jeremy. 'Is dit je nieuwe vriendje?' vraagt Jeremy, terwijl hij Liam aankijkt.

'Ga weg, Jer.' 'Oh, dus het is je nieuwe aanwinst.' 'Nee. En hoepel op.' 'Rustig, rustig!' Met zijn handen boven zijn hoofd draait hij zich om en loopt hij lachend van ons weg.

'Waarom is hij zo'n asshole?' vraagt hij, met gefronste wenkbrauwen, 'Snapt hij nou echt niet dat wij hem allemaal wel kunnen-' 'Weet ik veel, I don't care. Ik denk dat het het beste is als we hem gewoon met rust laten en negeren', zeg ik eerlijk. 'Helemaal mee eens', knikt Liam.

De bel gaat en Liam gooi zijn tas over zijn schouder. 'Nou, laten we maar gaan, dan..' We lopen allebei een andere kant op om bij ons lokaal te komen.

Ik ga naast Ashley zitten en gooi mijn boeken op de tafel. De lerares komt onze kant op en schudt mijn hand. 'Gefeliciteerd, Selena! Hoe oud ben je geworden?' 'Achttien', glimlach ik, terwijl ik mijn tas op de grond gooi.

'Nou, ik raad je aan om jezelf niet gelijk op je verjaardag in coma te zuipen', grinnikt ze. 'Nee, nee', lach ik, 'Daar gaan we niet aan beginnen.'

Wanneer ze weg is schieten Ashley en ik in de lach. 'Denkt ze serieus dat we echt niet drinken voordat we achttien zijn?' vraag ik terwijl ik grinnikend mijn hoofd schud. 'Ik weet het niet..Weet je nog dat we vorig schooljaar dronken in de klas zaten omdat we zo lang hadden gefeest?'

'Oh my! En ze hadden het serieus niet door, hè!' lach ik. 'Grays, het mag dan je verjaardag zijn..Dat betekent niet dat je door mijn uitleg heen mag kletsen.' 'Sorry, mevrouw', zeg ik snel, terwijl ik probeer te stop met lachen.

Wanneer de les voorbij is, lopen Ashley en ik samen naar het biologie. Mia en Brian zitten al in het lokaal. 'Hey', zeg ik, terwijl ik voor Brian ga zitten. 

Ik draai me gelijk om en luister mee met het gesprek waar zij al in zaten. 'Dus je denkt dat Owen een crush heeft op haar?' vraagt Brian met opgetrokken wenkbrauwen. 'Op wie?' vraag ik nieuwsgierig.

'Die vrouw van natuurkunde', zegt Mia lachend. 'Wat?' zegt Ashley lachend, 'Hoezo?' 'Dat moet je aan Mia vragen, ik snap het ook niet', grinnikt Brian.

'De enige les waarbij Owen ooit vragen stelt, is bij natuurkunde.' 'Omdat dat het enige vak is waar hij onvoldoendes voor haalt..' zegt Ashley met opgetrokken. 

'Nee, omdat hij een crush heeft op de leraar.' 'Oh my God, Brian..' kreun ik, waarna ik me omdraai en mijn boeken op de tafel leg.

'Ooit krijg hij een vriendin', lacht Mia, 'Laten we hem in de tussentijd maar niet met ieder vrouwelijk persoon shippen.' 

Ashley en ik kort kijken elkaar kort aan. We weten allemaal dat Mia en Owen het perfecte koppel zouden zijn. 

Maar Owen lijkt nog steeds anti-relaties te zijn en Mia heeft alleen maar crushes op acteurs zoals Robert Pattinson. 

Hold Me Like A Paperweight✓Where stories live. Discover now