~ 14 ~

735 23 0
                                    

{Gepubliceerd op 26 november 2018}

POV Selena:

Ik ga liggen op Louis' bed. Hij komt naast me liggen. We hebben de rest van de dag op de bank gezeten en een beetje tv gekeken. 

We hebben bijna niks tegen elkaar gezegd. Ik heb net een joggingbroek en een t-shirt van Louis aangedaan. Ineens zegt Lou: 'Je hebt echt snel vertrouwen in mensen.' 'Nee, dat heb ik niet... Jeremy heeft daar lekker voor gezorgd. Jij..I don't know. Ik weet gewoon dat ik je kan vertrouwen.' 

'Hoe komt dat?' Louis komt overeind en kijkt me met een vreemde blik aan. 'Ik weet het niet.' 'Kijk niet zo', grinnikt hij. 'Hoe?' 'Alsof je me elk moment kan gaan uitschelden.' 'Huh?' 'Ja, zo kijk je', lacht hij.  'I just got a resting bitch face', grinnik ik. Het is even stil.

'Als je niet naast me kwam zitten tijdens scheikunde, was dit nooit gebeurd', zeg ik zacht. 'I'm glad I did, though', zegt hij. 'Waarom ging je er überhaupt zitten?' vraag ik, terwijl ik rechtop ga zitten en hem aan kijk. 

'Het was de enige plek die over was.' Ik begin te lachen en schud mijn hoofd. 'Dus als er plek over was was je daar niet gaan zitten?' 'Jawel.' 'Ja, omdat je anders vooraan moest zitten.'

'Nee. Omdat ik je er lief uit vond zien..' Ik zucht. 'Ik ben niet lief.' 'Je had zo'n blik in je ogen... En je haar zat leuk.' 'Het zat in de war. Ik had een paar uur daarvoor gym. Ik viel van die klote klimmuur.'

'Echt?' 'Ja. Ik ben soms heel wat lomper dan dat ik eruit zie.' Hij lacht en gaat weer liggen. 'Nu zie je er wel echt lief uit.' Ik leg mijn hoofd op zijn schouder. 'Nee.' 'Ik vind het leuk als je mijn kleren draagt.' 'Aha.'

'Zal ik techniek laten vallen en natuurkunde gaan volgen?' 'Wat? Nee. Niet voor mij.' 'Niet alleen daarom. Ik vind techniek niks aan. Ik kan vragen of ik bij jou in de klas kan komen. Zo veel lessen hebben we toch nog niet gehad.'

'Weet je het zeker?' Ik draai me om, zodat ik Louis recht aan kan kijken. 'Ja.' Hij komt omhoog en geeft me een kusje op mijn neus, waarna ik ook ga zitten. 'Ik loop wel mee naar de decaan, maandag..'

'Is goed. I love you.' Ik geef hem een kus. Achter me hoor ik mijn telefoon trillen.

MAMA

23:12
Kom je nog naar huis vandaag? 

23:18
Mam, nee, ik blijf nog een nachtje. Het is echt een lastige opdracht.

23:18
Nee. Dat was niet de afspraak, jonge dame.

23:21
Doei.

23:21
Je komt naar huis vandaag!

Ik zucht. 'Wat is er?' 'Niks, mijn moeder loopt te zeuren.' 'Oh. Mag je niet blijven?' 'Jawel. Zullen we gaan slapen?' Als we onder de dekens liggen, kruip ik tegen Louis aan. Hij houdt me stevig vast en drukt me tegen zich aan.

'Welterusten, Lou.' 'Slaap lekker, love.' Ik doe mijn ogen dicht. 

Na een half uur slaap ik nog niet en fluister ik zacht: 'Lou?' Ik voel hem knikken.

'Ik kan niet slapen...' Hij komt overeind en zet zijn lippen tegen de mijne. Ik kus hem terug en hij komt boven mij hangen. Ik breng mijn handen naar zijn haar en trek er zacht aan, terwijl ik zijn handen op mijn rug voel, onder mijn pyjama.

Zijn arme ademhaling streelt langs mijn gezicht, terwijl ik hem zo dicht mogelijk tegen me aan trek. Hij laat mijn lippen kort los en drukt kusjes op mijn sleutelbeen, in mijn nek, op mijn kaak.

Na een tijdje voel ik zijn lippen weer tegen die van mij en ik bijt zacht op zijn lip. 'I love you', fluister ik zacht. 'I love you too, love.' Ik trek de pyjama snel uit en trek Louis weer tegen me aan, terwijl ik mijn lippen tegen die van hem duw. 

Zwaar ademhalend rol ik van Louis af en laat ik mijn hoofd in de kussens vallen. 'Holy shit', mompel ik zacht en  ik hoor Louis zacht naast me lachen. Ik sluit even mijn ogen en rol dan op mijn zij en leg mijn hoofd op Louis' borstkas. 

Ik volg de lijnen van zijn sixpack en druk steeds een kus op zijn lichaam, totdat mijn telefoon over gaat. Eerst wil ik 'm negeren, maar na een halve minuut begint het geluid me te irriteren en ik neem op.

'Selena! Waarom nam je niet op?' 'Mam, rustig ik was aan het... het geluid stond uit, ik probeerde me te concentreren.' Louis gaat ook rechtop zitten en kijkt me aan. 

'Selena...' 'Ja, mam?' 'Wanneer kom je naar huis?' 'Morgen?' 'Je moet morgen naar school! Ik kom je vanavond nog ophalen!' 'Nee, morgen is zondag.' 'Je hebt huiswerk. Kom naar huis.' 

Ik begin te stressen en ik kijk Louis aan. Hij pakt de telefoon uit mijn handen en zegt: 'Hallo, ik ben Louis, een vriend van Selena en Taylor.. Eh..We doen de opdracht met ons drieën. Ik moet over een uur naar huis. Ik wil haar een lift geven...'

'Geen probleem, mevrouw Grays. Ja, ik rij voorzichtig', grinnikt hij, 'Tot straks.' Hij hangt op en kijkt me aan, 'Laten we ons maar even aan gaan kleden', zegt hij. 

Ik knik en ga het bed uit. Ik trek snel mijn kleding weer aan en doe mijn haar op een staart. Daarna pak ik al mijn spullen bij elkaar en volg ik Louis naar zijn auto. 

Voordat hij wegrijdt, drukt hij nog een kus op mijn lippen. 'Thanks', zeg ik zacht. 'Of course, love.' 

Hij geeft me zijn telefoon en ik voer de code in om muziek aan te zetten. We zingen mee met Mr. Brightside van The Killers, terwijl Louis de ramen van de auto weer open draait en naar mijn huis toe rijdt. 

Hold Me Like A Paperweight✓Where stories live. Discover now