~ 35 ~

482 19 2
                                    

{Gepubliceerd op 10 februari 2019}

POV Louis:

Ik ga zitten aan mijn tafel in de aula. 'Wat doe nou weer jij hier? Moet je niet naar je eigen school?' vraag ik aan Harry, die aan de tafel zit.

'Ik was uit en dacht; laat ik eens even bij mijn vrienden op school komen kijken. Even checken of jullie braaf bezig zijn en jullie huiswerk maken..' zegt hij serieus. 

'Hoe vaak heb jij nou wat aan school gedaan, dit jaar?' vraag ik lachend, terwijl Harry ook in de lach schiet. Zayn en Niall komen er ook bij. Ik geef ze allebei een boks. 

Ze gaan allebei zitten. Zayn heeft een sigaret achter zijn oor gestoken en Niall zit zoals altijd weer te eten.

Ineens zie ik dat Jeremy ook richting onze tafel loopt. Verdomme, daar heb ik nu al helemaal geen zin in...

Ik zucht en kijk op. 'Yo', zeg ik. 'Hey gast! Hoe is het ermee?' vraagt hij aan mij. 'Ja, prima', zeg ik. Ga weg, man...

'En hoe gaat het met Selena? Ik zag dat ze boos van je weg liep?' zegt hij met een stiekem lachje. 'Doesn't matter, mate.' Ik haal mijn schouders op. Bemoeial.

'Heb je haar gevraagd of ze nooit is vreemdgegaan?' Ik sta zuchtend op. 'Nee. Aan de kant, wil wil er langs.' 'Moet je eens doen! Dan heb je pas ruzie!' 'Nee! Ik geloof je niet!' zeg ik luid. Jeremy's wenkbrauwen gaan omhoog. Ik voel dat mensen naar ons kijken. 

'Ik meen het, badboy!' zegt Jeremy met een eigenwijze blik in zijn ogen. Ik geloof hem niet. De hele aula is stilgevallen. 

'Geef me bewijs!' zeg ik. Hij heeft toch geen bewijs; zo is Selena niet. En hij kan niet zo zielig zijn om echt een camera opgehangen te hebben..

Mijn stem klinkt hard en zelfverzekerd door de stille school. Jeremy glimlacht en zegt op een kinderachtige toon: 'Oké, als jij dat wil!' Hij draait zich om en loopt weg. 

Ik zie Liam, Selena en hun vrienden mijn kant op kijken. Liam schudt nauwelijks merkbaar zijn hoofd. Ik zak weer terug in mijn stoel. Ineens begint iedereen weer te praten. 

Dit was niet de bedoeling. 

Ik zag de blik op haar gezicht...

Ik laat mijn handen in mijn gezicht vallen.

'Waar sloeg dat op?' vraagt Zayn. 'Hij zegt dat Selena met iemand heeft gezoend toen ik wat met haar had.' 'Zo is ze niet',  zegt Niall. 'Nee, ik geloof er ook niks van.'

'Waarvan?' Abby. Godverdomme. Het enige wat ik wil is Selena en een sigaret. Misschien een beetje alcohol.

'Niks, babe', zeg ik terwijl ik haar plakkerige lip gloss lippen op mijn wang voel. Ze glimlacht naar me en gaat in de stoel naast me zitten. 

Ik neem een slok uit mijn flesje water. Ineens zie ik Selena's slaapkamer op alle schermen in de aula. Mijn hart klopt in mijn keel. No way, dat hij echt een camera opgehangen heeft... 

Hoe ziek ben je dan? Als bevroren blijf ik naar een scherm staren. De aula is helemaal stil.

Dit kan hij niet maken, ik ga  hem vermoorden.

Ze stormt boos haar kamer in en gaat liggen op haar bed. Ze ziet er overstuur uit. Mijn hart klopt in mijn keel en ik voel de blik van mijn vrienden op mij branden.

Stephen  komt de kamer in en gaat naast haar liggen. Ze praten kort tegen elkaar en dan leunt Selena naar voren.

Ineens drukt Selena haar lippen op die van Stephen. Nog geen seconden later deinst ze weer naar achter. 

'What the fuck?' hoor ik achter me iemand zeggen, 'Wie heeft dit gefilmd? Dit is gestoord..'

Dan hoor ik Selena's zachte stem door de boxen. 'Oh my! Sorry!' Ze slaat haar hand voor haar mond en draait snel haar gezicht weg.

'Het is gewoon... Alle spanning en...' In paniek kijkt ze om zich heen. 'Maakt niet uit. Kan gebeuren', zegt Stephen, hij lijkt net zo verbaasd als Selena door de kus. 

Het ging per ongeluk. Ik lag in het ziekenhuis, zij was in paniek en ze was boos op haar beste vriendin. Ik snap het. 

Zij had er een reden voor. En ze stopte er gelijk mee. Ik niet. Ik was dronken en ben niet goed bij mijn hoofd.

Ik laat mijn gezicht in mijn handen vallen en probeer niet te huilen. Waarom heb ik het bij haar verpest? Waarom kan ik niet normaal een relatie volhouden?

Noemt Jeremy dit zoenen? Ik doe mijn best om mijn lach in te houden. Hij is wel echt een zielig jochie, hoor. 

Hij had een relatie had met een andere chick, terwijl hij Selena aan het lijntje hield. Hij deed meer dan zoenen met die andere meid. En dan durft hij dit vreemdgaan te noemen?

Ik hoor stoelen naar achteren schuiven en kijk op. Ik zie dat Owen en Liam Selena vasthouden en haar omhoog helpen. Oh God, ze zal wel helemaal overstuur zijn..Ik moet naar haar toe.

Dan staat de rest ook op en lopen ze weg. Ik sta op en wil erachteraan gaan, maar ik hoor Abby's schrille stem, 'Baby! Wat doe je nou?' 

Ik negeer haar en wil achter Selena aan rennen, maar Harry pakt mijn arm. 'Tommo, je kunt haar beter met rust laten.' Ik kijk Harry aan. Hij kijkt recht in mijn ogen terug. 'Kunnen we wel even naar buiten? Ik heb een sigaret nodig.' En ik wil weg van Abby.

Hij knikt en slaat een arm om mijn schouders. 

'Je bent niet over haar heen, hè?' vraagt hij, wanneer we bij een muurtje staan. Ik schud mijn hoofd en steek een sigaret op. 'Nee.' 

'Wat doe je dan met Abby? Ze is een vreselijke-' 'I know. Ik dacht dat het een goed idee was Selena jaloers te maken, zodat ze me terug wilde.'

'Met Abby?' 'Ik weet niet wat me bezielde...' 'Oh God, Lou, niet gaan janken!' 'Sorry.' 'Nee, geeft niet. Kom maar hier', zegt hij en hij slaat zijn armen stevig om me heen. 'Ik hou van haar..Zo veel', snik ik tegen zijn schouder. 'I know, bro, I know.' 

'Het is gewoon zo moeilijk en ik kan-' 'Ik hou van je, Lou. Het komt goed.' 'Thanks,Haz. Ik ook van jou.'

Hold Me Like A Paperweight✓Where stories live. Discover now