XXXIX.

465 34 6
                                    

Nesplacený dluh.

Vážně jsem to podal takto? Skutečně jsem to vyslovil? Kylo se zarazil nad svými vlastními slovy. Doopravdy jsem takový idiot?

Jeho očím neuniklo, jak ve chvíli, kdy ta slova přešla přes jeho rty, Rey odvrátila pohled zcela opačným směrem, jako kdyby snad neunesla na něj i nadále hledět.

Idiote! zakřičel na sebe Kylo v duchu. Jenže škoda už byla napáchána a on se nyní musel vypořádat s jejími následky.

,,Dluh," zasykl ten zběh, ten zrádce Prvního řádu znechuceně. ,,Jenom ti čestnější splácejí své dluhy. A ty, Kylo Rene, nepatříš mezi jednoho z nich."

Po jeho jízlivých slovech zavládlo v místnosti napjaté ticho. Pohledy několika mála přítomných se otočily ke Kylovi a očekávaly odpověď.

,,Co očekáváš, že ti na toto odpovím?" procedil Kylo mezi zuby. ,,Že se začnu obhajovat? Že prohlásím, jak jsem se obrátil ke Světlé straně Síly?"

Stormtroopeři nosili během misí helmy, masky, které skrývaly jejich tváře. Její primární funkce spočívala v ochraně, jistě, avšak Kylo si až nyní uvědomil další z jejich výhod. Skrývaly vojákovu tvář, zabraňovala očnímu kontaktu mezi ním a jeho protivníkem. A Finnova minulost jej nyní dosti poškodila, neboť jeho tvář vykazovala všechny jeho emoce. Bývalý stromtrooper nebyl schopen udržet své pocity pod pokličkou a i když se o to snažil, prozradil jej cukající koutek úst.

Kylo zadržel potěšený úšklebek, který se mu dral na rty s tím zjištěním. Potom se odvrátil k Poeovi, tomu pilotovi. Z postoje ostatních pochopil, že právě on je nyní vůdcem rebelů.

,,Jak jsem řekl, nejsem váš spojenec. Nicméně, od našeho posledního setkání se situace značně proměnila a mé priority zrovna tak. První řád je nyní největším nepřítelem nás všech, jak vaším, tak mým. Jsem ochoten vám poskytnout některé informace."

Pocítil, jak se v tu chvíli Síla kolem něj lehce rozvibrovala, jeho pouto s Rey rozechvěly její emoce. Pronikala k němu její nejistota a bolest z jeho slov, on jim však nyní nemohl věnovat pozornost. Podvědomě tušil, že pokud nyní nepřesvědčí rebely, že jej nyní potřebují pro svůj úspěch, jeho role v tom všem nejspíše skončí.

Ten dluh tam skutečně byl, ale on k němu přistupoval jinak, než to podal.

Poe na Kyla upřel chladný pohled. Pokud vzpomínal na to, jak jej Kylo vyslýchal, nedal to na sobě znát, na rozdíl od Finna.

,,Získali jsme nějaké informace z můstku Prvního řádu. Na jejich základě se chystáme provést útok na První řád." Jeho slova byla chladná, bez nenávisti či sympatie.

,,Poe chce říct, že by se nám hodily tvoje znalosti Prvního řádu." Rey konečně promluvila, její pohled se však směřoval kupředu, na Poea.

Poeova tvář nabrala lehký nádech pobavení. ,,Nechápej nás špatně. Ten útok proběhne, jak s tvojí pomocí nebo bez ní. Ale ..." dodal to jedno slovo a nechal zbytek věty viset ve vzduchu.

Dobrý pokus, pomyslel si Kylo v duchu. Ale v manipulaci toho máš ještě hodně co dohánět.

Nemohli zaútočit bez něj, bez jeho znalostí, tím si byl Kylo jistý. Sice netušil, jak přišli k tomu, co měli, nebo o co vlastně šlo, ale pokud se chystali udeřit na První řád, potřebovali řádnou a přesnou přípravu. Nebyl tu nikdo kromě něj, kdo by jim toto mohl poskytnout.Rey se vedle něj pohnula. Pravou rukou si mimoděk shrnula uvolněný vlas za ucho. Kylo to zaznamenal koutkem oka a zarazil se uvnitř.

Není zbytí, povzdychl si v duchu. To, co učiním, jsem si již zvolil dlouho před touto chvílí.

Zůstal hledět na velitele Odboje. ,,Co máte?" zeptal se nic neříkajícím tónem.

Poe povytáhnul obočí a pohledem sklouznul z Kyla k Rey, z jeho pohledu jasně vyzařovala otázka. Rey přikývla a udělala krok vpřed. Poe současně obešel stůl uprostřed místnosti a zapnul hologram, umístěný uprostřed. Kylo napodobil Rey a přistoupil ke stolu, nad níž se nyní vznášely modře vykreslené plány lodí Prvního řádu. Vedle každé z nich se nacházelo číslo, znázorňující počet jednotlivých typů lodí.

Vědí, že První řád má proti nim mnohonásobně vyšší početní převahu a stále počítají s bojem?

Kylo se ušklíbnul. ,,V tom případě nerozumím tomu, co potřebujete ode mě a co by vám váš přítel stormtrooper ještě neprozradil. Myslel jsem, že vás bude zajímat třeba chod můstku. "

K jeho překvapení nenásledovala žádná rozzuřená reakce. ,,Obyčejní vojáci toho i tak moc neví. Nemají přístup k podrobným plánům a databázím, neznají slabá místa lodí, Nejvyšší veliteli."

Rey sebou cuknula, když to Finn vyslovil. A Kylo by mu za to v tu chvíli nejraději utrhnul hlavu.

,,Vlastně máš pravdu," uznal, aniž by se na něj ohlédnul. ,,Dobře tedy. Moje podmínky zní takto: Jsem ochoten vám zprostředkovat tyto informace a další podobné. Nicméně, jakmile bude vaše operace uvedena do chodu, nebudu již její součástí."

Poe trochu naklonil hlavu na stranu. ,,Neříkal jsi ještě před chvílí ...?"

Kylo zatvrdil svůj pohled. ,,Ano, budu následovat Rey a dohlédnu na její bezpečnost, tím však moje role v té celé frašce skončí."

Rey na něj konečně pohlédla, Kylo to věděl ještě před tím, než to skutečně učinila. Její zmatení totiž prostoupilo naskrz jejich poutem. Zakázal sám sobě opětovat ten pohled, neboť věděl, že by potom musel zodpovědět otázku, jež se jí drala na rty.

,,Dojednáno," potvrdil nový vůdce Odboje. Kylo však sotva vnímal jeho slova. Jeho hlavou vířila slova, která zůstala nahlas nevyslovená.

Proč jsi nepožadoval imunitu? Prominutí všeho, co by mohlo být v budoucnu souzeno.

Bylo těžké se přinutit promluvit k lidem kolem něj namísto k Rey. ,,Ptejte se. Co vás zajímá?"

~~~

Ehh ... jo

Další část do dvou dnů.

String of FateDove le storie prendono vita. Scoprilo ora