XX.

511 51 15
                                    

První, co ucítil, byla tepavá bolest. Jeho mysl se postupně začala vynořovat z temnoty bezvědomí a Kylo zamžoural zpoza slepených víček. Do očí jej udeřilo ostré světlo, až se málem zapotácel. Málem, neboť mu v tom zabránilo cizí sevření. 

Když si to uvědomil, okamžitě byl zcela při vědomí. Rozhlížel se kolem sebe, jen aby zjistil, že se nachází na velícím můstku. Stál tam uprostřed, s pažemi spoutanými za zády a pevně sevřený kýmsi zezadu. Očividně jej podpírali, dokud se neprobral z bezvědomí.

Tupci, ulevil si v duchu. To si jako doopravdy mysleli, že mě udrží spoutaného? 

Natáhl se v duchu pro Sílu. Jakmile roztříští své okovy, zabije kohokoli, kdo byl natolik bláhový, že se jej odvážil zadržovat. Poté si najde nejprve Querlyho, po něm Sachiiho a po nich teprve až Huxe. Ano, toho si nechá na konec. 

Síla stále nepřicházela, a tak se Kylo natáhl více, vynaložil více úsilí na její ovládnutí. Ale stále nic, jeho schopnost ovlivňovat kosmickou energii se neukazovala.

,,Neplýtvej zbytečně silami," uslyšel až příliš dobře známý hlas za svými zády. 

Bylo mu z něj zle.

Hux vešel ze strany do Kylova zorného pole s potměšilým úsměvem na rtech. A upřel spokojený pohled do Kylových očí. 

Kylo narovnal záda a zarputile to zrzkovi oplatil nejchladnějším výrazem, jenž dokázal na své tváři vytvořit. 

Hux se usmál ještě více. ,,Nejde to, že? Síla?" 

Jak to ten parchant mohl vědět???

Zrzek se k němu obrátil zády a popošel po můstku tři kroky kupředu, zastavíce se uprostřed. 

,,Vyrvu ti srdce z těla," zavrčel Kylo.

Hux přikývnul, stále otočený zády k němu. ,,Až po mně, Solo.

Kylo se ušklíbnul a trhnul sebou, nutíce ty, co stáli za ním, aby napjali síly a zastavili jej v pohybu. Nejspíše to byli stormtroopeři, tím se ale Kylo nehodlal zabývat. Jeho pozornost, veškerý jeho vztek a rozzuření se v tu chvíli upírali na zrzka před ním.

Řekl mu tím jménem. Takže to skutečně věděl, jeho původ i to, že zabil vlastního otce. 

,,Já nemám srdce," odtušil Kylo posměšně a vztekle zároveň. ,,A Solo také nejsem." 

To konečně donutilo Huxe, aby se opět otočil zpět k němu. ,,Ne? Jenže já jsem nabyl jiného dojmu," zapochyboval nad jeho slovy. Pak jednoduše lusknul prsty a mezi nima dvěma se najednou objevil hologramický obraz bez zvuku. 

Rey.

A Kylovým tělem projela vlna neznámého pocitu, když si uvědomil, že obraz, na který se dívá je pohyblivý, ukazoval Rey, jak se někde prodírá davem. 

Takže Hux nějakým způsobem dostal záznamové zařízení na základnu rebelů? 

,,Dávej si pozor," procedil Kylo skrze zaťaté zuby. 

Jestli se ji pokusí byť jen trochu ohrozit ... jeho krev už nikdy nevydrhnou ze zdejší podlahy.

Huxův úsměv byl stále více samolibý. ,,Ten sis měl dávat ty, Nejvyšší veliteli." 

,,Nemůžeš vést První řád," ozval se za Kylovými zády Querlyho hlas. ,,Jsi přítěž, co nás táhne ke dnu." 

,,Máš až příliš mnoho slabých míst," vystřídal jej poté Sachii. ,,Solo, Organa ... a teď ta sběračka odpadu." Jeho slova byla výsměšná, naplněná pohrdáním. ,,Jsi k smíchu." 

Kylo zavrčel a pokusil se vytrhnout pevnému sevření rukou. Ty jej však nepustily ani o píď a donutily jej tedy setrvat na místě, marně se vzpírajíce. 

Kylo se znovu pokusil sevřít mysl kolem Síly, ze všech sil se snažil ovlivnit její tok a uvolnit tak sevření kolem jeho těla. Ale jako kdyby ztratil přístup k Síle, ať se snažil jak chtěl,  ani nyní jej nevnímala.

To sakra nemohlo být možné!

Hux založil paže za záda a naklonil hlavu na stranu, stále s oním nechutným úsměvem. 

,,Něco ti ukážu, tak dávej dobrý pozor." Jeho kroky se rozezněly na podlaze, jak přešel ze svého místa ke Kylovi. Postavil o kus za něj, mimo jeho zorné pole. 

,,Máš až příliš slabin a jediné východisko, které zbývá, je jejich odstranění. Svůj vděk mi můžeš vyjádřit později." 

A aniž by Kylo cokoliv stačil odpovědět, obraz na hologramu se změnil. Ukazoval stůl a kolem něj tři postavy. Toho zběhlého stormtroopera, Rey a Leiu Organu. 

Jeho matku.

Viděl její výraz, jak se usmívala na Rey, když si přisedla k ní. A i přes mizernou situaci Odboje Leia vypadala, jako kdyby ji to ani trochu netrápila, natolik optimisticky působila. Mile rozmlouvala s Rey, zatímco se vedle ní objevila další postava, mužská, jež jí podala tác s jídlem.

Kylo toho člověka, který právě podával stravu jeho matce, znal. Byl to ten mladík, kterého před nedávnem První řád zadržel i s jeho otcem. 

Kylovi přeběhl mráz po zádech. 

Leia poděkovala a vložila si sousto na lžíci do úst, zatímco poslouchala Rey, jak něco vypráví. A pak se rozkašlala. Sice si ihned stáhla ruku před ústa, ale Kylo i tak viděl krev, která ulpěla na její kůži. 

Ještě jednou se pokusil škubnout hlavou, nyní mu to však bylo dovoleno. Obrátil svůj pohled na Huxe. 

,,Tohle jsem nenařídil! Ten kluk měl pouze vyslídit polohu jejich základny a možnou přítomnost Skywalkera!" zařval na zrzka. 

,,A to take udělal," odvětil Hux nezaujatě. ,,Po Skywalkerovi tam mimochodem není ani stopy. Ale ty se dívej dál." 

Cizí ruka hrubě otočila Kylovu hlavu zpět k hologramu, kde rebelové nyní obklopovali Rey, toho stormtroopera a Leiu, kterou on pokládal na zem. Generál rebelů vypadala strašlivě, třásla se a z nosu jí vytékala krev, tolik kontrastujíce s její náhle pobledlou pokožkou. 

Kylo věděl, co přijde. Co muselo přijít.

Rey se ještě sklonila k Leie a něco jí pošeptala do ucha. Ta slabě odpověděla, přestože Kylo netušil co. Ihned poté už se bezvládné tělo jeho matky s posledním úsměvem na rtech zhroutilo v stormtrooperových pažích.

,,Ty bastarde," procedil mezi zuby. 

Hux se i s dvěma Rytíři z Renu vrátil do Kylova zorného pole.

,,Tímto jsi zbaven velení nad Prvním řádem," pronesl Sachii s kamennou maskou místo výrazu. 

,,Ať žije nový velitel," dodal Querly.

Hux přikývnul. ,,Uspat," pronesl úsečně. 

Kylo po těch slove utržil další ránu do hlavy, takovou, která jej vrátila do říše bezvědomí.

String of FateWhere stories live. Discover now