XXXVI.

557 41 8
                                    

Podcenila jej, to bylo očividné. Myslela si, že už se nedokáže ubránit i jejímu druhému úderu, to se však pletla. Kylo však dokázal včas stočit meč zpět a pak i zachytit její druhý výpad. Vlastně, v duchu se trochu pousmál, její naivita se mu zdála ... jak bylo to slovo?

Rey zavrávorala, skutečně nečekala, že se zvládne ubránit. Vložila do toho druhého úderu veškerou svou sílu, jenže nečekala, že narazí na překážku v podobě jeho zbraně. Byla sice silná, avšak ještě tolik nezkušená.

Přece ji nenechám spadnout.

Jeho ruka vystřelila k ní, podařilo se mu jí podepřít dříve, než stačila dopadnout na zem.

Zamrazilo ho na zádech, když si náhle uvědomil, jak blízko se oba najednou nacházeli. A podle jejího zmateného pohledu poznal, že překvapení na její straně nebylo o nic menší. Jak se do sebe vpíjeli pohledy, ani jeden neschopen přerušit to neočekávané spojení, Kylovi bylo jasné, kudy se jejich myšlenky, jich obou, ubírají.

Tohle nemůže dopadnout dobře, blesklo jeho myslí tehdy, vůbec poprvé za celou tu dobu tady. Nechal jsem se zahnat do kouta. Rebelové nemají šanci zvítězit, Hux je bezmilostně rozdrtí. Po celou tu dobu se nepřestával topit v jejím pohledu. A i kdyby, jakkoli je to nepravděpodobné ... ona stane v čele řádu Jedi.

Neexistuje scénář, ve kterém bychom zůstali spolu.

,,Neměl jsi mě chytat." Její hlas jej vytrhnul z hlubin jeho úvah zpět do reality studené jeskyně kolem nich.

Přikývnul. ,,Neměl jsem," potvrdil, jeho slova však pouze vyvolala úsměv na její tváři.

Jak může na něco takového reagovat úsměvem?

,,Děkuji," odvětila a natáhla dlaň k jeho tváři. Jenže Kylo ji tehdy pustil a místo toho zachytil její ruku dříve, než se stačila přiblížit k jeho obličeji. Rey to nečekala a v jejích očí se na okamžik vystřídal strach s překvapením.

,,Tohle nedělej," pronesl Kylo, ve snaze nedat najevo, jak jej ta slova uvnitř cupují na kousky.

Naklonila trochu hlavu na stranu. ,,Ne?" Její slova působila najednou zmateně, stejně jako pohled v jejích očích.

,,Ne," zopakoval po ní a pustil její zápěstí.

Rey se zamračila. ,,Co se děje?" zeptala se, zatímco její ruka stále visela ve vzduchu mezi nimi dvěma.

Kylo se ušklíbnul. ,,Kam myslíš, že tohle vede?" pronesl, snažíce se znít co nejvíce lhostejně. Věděl však, že je dopředu odsouzen k neúspěchu.

Rey povytáhla obočí. Jako kdyby zahnala nejistotu, jež doposud ovládala její činy, ,,To bych ráda zjistila," odpověděla pak a udělala krok vpřed.

On se však od ní napůl odvrátil, nabízejíce jí pohled na profil jeho tváře s jasně viditelnou jizvou. ,,Nikam, tohle nikam nevede. I pokud nás všechny nepovraždí První řád, jakože se to dřív či později stane, tohle je slepá ulička."

Na její tváři se mihnulo pochopení, věděla, kam těmi slovy míří, a Kyla na moment vyvedl z míry způsob, jakým rozuměli jeden druhému.

Snad kdybychom se narodili jindy, v jiné galaxii ...

,,Tak daleko nemůžeš vidět. Všechno může být úplně jinak," namítla.

Nadechl se. Sváděl boj sám se sebou, aby ta slova vůbec pronesl. ,,Takže se nechystáš pokračovat v tradici Jedi? Nechystáš se zaujmout místo mého ... strýce?"

Viditelně zaváhala a to Kylovi jako odpověď stačilo. ,,To ti Skywalker nepověděl? Jedi se nesmí účastnit romantického vztahu, žádným způsobem."

Jenom na něj hleděla s prosbou v očích.

Kylovi to v tu chvíli bylo jedno. ,,Nehledě na to, s kým to právě mluvíš. Víš, jak mi přezdívají? Zabiják Jediů."

Možná to byla právě tahle věta, ten důvod, proč se najednou zatvářila uraženě. ,,Takhle daleko nikdo z nás nemůže vidět," odsekla a zvedla k němu tvář, až je dělilo několik málo centimetrů. ,,Kam se podělo to však víš, že si můžu vzít cokoliv budu chtít?"

Budu to muset v sobě zabít.

,,Jak víš, že jsem tohle někdy chtěl?" Ta slova se mu málem zadrhnula v krku, zněla tak nepřirozeně. Jenže on je musel vyslovit. Kvůli nim oběma.

Po tváři se jí mihnul stín, když to pronesl nahlas. Ale místo toho, aby se nechala odradit, přistoupila ještě blíže. A Kylo tehdy pocítil změnu v Síle kolem nich. Jejich pouto se vlnilo, jak skrze něj k němu Rey cosi vysílala. Už se jej nesnažila dotknout, ne fyzicky. Pouze mu zprostředkovávala náhled do jejích emocí, do jejích citů.

Kylo zalapal po dechu, ohromen tím, co zjistil. Tohle ... ani se neopovažoval doufat, že by snad někdy mohla cítit něco podobného, ne k němu. Už nedokázal poručit sám sobě, jeho vlastní paže jej zradily, dotýkajíce se její hřejivé pokožky.

Ten úsměv.

~~~

Jedna kratší, ale další by měla následovat během tří dnů ;-)

Jdu spát, pa :-*

String of FateWhere stories live. Discover now