Hoofdstuk 31

372 10 0
                                    

Roos POV

Ik zat in de kleedkamer bij Lou die bezig was met het haar van Luke. Lux zat achter me en speelde met mijn haar. 'Later word ik net als mama' zegt ze tegen me. 'Ja?' vraag ik haar. 'Ja, dan ga ik ook iedereens haar en make-up doen' zegt ze vrolijk. Ik zie Lou glimlachen als ze dat hoort. 'En dan ben ik ook super bekend' roept ze enthousiast. Dat ze eigenlijk al heel bekend is heeft ze zelf nog niet zo door en dat maakt haar schattig.  

Als Luke klaar is loop ik met hem mee naar de andere jongens. Ashton, Calum en Michael zijn zich aan het klaarmaken als we aankomen. Ik geef Ashton een kus 'Klaar?' vraag ik hem. Hij knikt en geeft me een knuffel.

Een half uur later sta ik met Lux samen in de zaal. Lou was nog bezig met one direction dus had ik Lux vast meegenomen. De lichten gaan uit en het geschreeuw wordt oorverdovend. Ik til haar op zodat ze het beter kan zien en voel hoe haar armpjes me stevig vast houden. Het gillen vindt ze eng maar als ze eenmaal de jongens op het podium ziet staan geniet ze.

Lux is teleurgesteld als 5sos afgelopen is en ik loop weer met haar backstage. Ik breng haar naar Lou toe en zoek dan Ashton op. 'Je was super' zeg ik als ik hem zie. Hij springt op als hij me ziet. 'Heb je teveel adrenaline ofzo' lach ik naar hem. 'Zoiets' zegt hij enthousiast. Ik kus hem en begroet dan de rest. 'Ga je mee naar Hazza kijken?' hoor ik dan Lux weer vragen. Ze noemt Harry altijd Hazza en dat maakt me aan het lachen. 'Ja ik kom er zo aan' zeg ik haar terwijl ik naar Ashton sein dat hij even bij haar moet blijven.

Ik loop naar de kleedkamer van Louis en tref daar Louis met tranen in zijn ogen aan. 'Louis?' vraag ik geschrokken. Hij schrikt op door mijn stem. Snel veegt hij zijn tranen weg. 'Hey Roos' zegt hij snel. 'Wat is er?' vraag ik bezorgd. 'Er is niks. Ik moet zo op. Loop je mee?' zegt hij gehaast. 'Waar is Harry?' vraag ik verder. 'Roos..' 'Louis, kom' steekt Liam zijn hoofd om de hoek. Louis geeft me nog een knuffel en volgt Liam dan. Ongerust blijf ik achter.

Gehaast loop ik terug naar Ashton zodat Lux niet het begin zal missen. 'Je ziet eruit alsof je een spook gezien hebt' zegt Ashton als ik weer bij ze ben. 'Straks' zeg ik hem en laat hem bezorgd achter. 'Klim maar op mijn rug Lux' zeg ik haar waarna Ashton haar optilt en op mijn rug zet. Ik loop met Lux op mijn rug en een flinke pas de zal weer in. De lichten gaan uit. Net op tijd dus.

Van de show heb ik niet genoten. Allerlei gedachten bleven maar knagen. Wat in godsnaam is er aan de hand? Ik loop met Lux naast me weer terug backstage. 'Waarom zong je niet met de liedjes mee?' vraagt ze me dan. Ik had hier eigenlijk geen zin in maar haar lieve ogen keken me doordringend aan. 'Ik wilde vandaag gewoon luisteren' zeg ik haar dan. 'Lux!' hoor ik Lou roepen en Lux rent naar haar toe. Ik loop gehaast terug naar de kleedkamer van Harry en Louis. De ruimte was leeg en ik schopte gefrustreerd tegen een stoel. Waarom vertellen ze me niet gewoon wat er is?

In de gezamenlijke ruimte vind ik ze uiteindelijk. Helaas kon ik niet meteen op ze afstappen omdat er nog speciale gasten backstage waren. Ik ga op de bank zitten om te wachten totdat ze klaar zouden zijn maar dat kon voorlopig nog wel even duren. Niall ploft naast me op de bank 'alles goed?' vraag hij me. Ik knik. Ik had even geen zin om te praten.

Pas in het hotel kreeg ik ruimte om alleen met mijn vaders te zijn. Harry stond onder de douche en Louis was op bed gaan zitten. 'Wat was dat nou daarstraks?' vraag ik hem terwijl ik tegen de muur leun. 'Heeft het met Harry te maken?' ga ik verder. Hij zucht en de tranen staan weer in zijn ogen. 'Het gaat even niet zo goed met hem maar ik beloof je dat alles weer goed komt' zegt hij als hij op staat en me in zijn armen neemt.

Onrustig lig ik in bed te draaien. 'Wat is er?' vraag Ashton die vast wakker geworden is van mij. 'Ik kan niet slapen' zeg ik zacht. Hij neemt me in zijn armen en wrijft over mijn rug. 'Ga je me ook vertellen wat er echt aan de hand is?' zegt hij dan. 'Er is iets met Harry en Louis wil me niet vertellen wat' zeg ik. 'Hoe bedoel je?' vraagt Ashton niet begrijpend. 'Harry doet vreemd de laatste tijd. Is het je niet opgevallen?' 'Een beetje' geeft hij toe. 'Als ik het aan Louis vraag verschijnen er tranen in zijn ogen maar hij houdt zijn lippen stijf op elkaar' en mijn gefluister maakt plaats voor gesnik. 'Toen we thuis waren kwam hij hartstikke dronken thuis en ik heb ze horen ruzie maken. Maar ze vertellen me helemaal niks' huil ik. Ashton drukt kusjes op mijn haren en trekt me dichter tegen zich aan. 'Probeer nu maar te slapen. Dan kijken we morgen wat we er aan kunnen doen' en hij drukt zijn lippen op die van mij.



My two dadsWhere stories live. Discover now