Hoofdstuk 21

489 12 2
                                    

POV Ashton

'Wat is er nou precies gebeurd?' vraag ik terwijl ik Roos nog steeds kalmeer. Antwoorden doet ze niet. 'Zo kan ik je ook niet helpen.' 'Wil je me alsjeblieft gewoon vasthouden' zegt ze zacht maar nog steeds snikkend. Ik druk haar dichter tegen me aan. Dan word er op de deur geklopt. De deur gaat langzaam open en ik zie Louis binnen komen. 'Roos?' met een ruk trekt Roos zich uit mijn armen als ze zijn stem hoort. 'GA WEG' schreeuwt ze. 'Ik wil je niet zien' ik zie pijn in Louis' ogen. 'Alsjeblieft Roos, laat het ons uitleggen...' begint hij opnieuw. 'NEE, ROT OP!' Louis loopt naar haar toe maar ze duwt hem weg en rent dan de kamer uit. Hij wil achter haar aan gaan maar ik stop hem. 'Laat haar even. Ze zegt ook niks tegen mij.' Hij zucht. 'Wat is er gebeurd? Ik heb haar nog nooit zo van streek gezien' 'Ik ook niet. Ik kan het je niet zeggen, sorry. Het gaat over haar verleden' ik knik begrijpelijk.

POV Roos

Weg, ik moet weg. Dat is het enige wat ik denk. Ik ren de kamer uit, de gang uit, het hotel uit, ik ren tot dat ik niet meer kan. Ik kijk om me heen. Niks wat ik ken. Ik plof neer op een leeg bankje en staar voor me uit. Langzaam komen de tranen terug. Waarom? Waarom heeft mijn moeder al die tijd gezegd dat ze niet wist wie mijn vader was? Waarom wil ze dat ik het toch weet? Waarom moest ik het zo horen? Teveel vragen spoken door mijn hoofd. Mijn leven is een leugen. Al die tijd wist mijn moeder het maar ook Harry en Louis. Hoe hebben ze het verborgen kunnen houden? Hoe? Ik wil ze niet meer zien. En Ashton..... Ik kan het hem niet vertellen. Ik schaam me. Hoe kan ik hem nou vertellen dat mijn moeder al die tijd gelogen heeft? Ik moet hier weg. Ik weet niet waar naar toe maar ik wil hier niet meer blijven. Tranen lopen over mijn wangen. Amsterdam, ik zit in Amsterdam. Zonder geld, zonder telefoon. Deze heb ik in het hotel laten liggen.

Ik voel iemand op mijn schouder tikken. Als ik me omdraai kijk ik in de ogen van een meisje. Ik schat haar ongeveer dezelfde leeftijd als mij. Ze begint in het Nederlands tegen me te praten maar ik snap niet wat ze bedoelt. 'Ik spreek Engels' zeg ik dan. 'Maar dan ben jij Roos, ik dacht je al te herkennen' zegt ze vrolijk in het Engels. Ik knik. 'Mag ik een foto maken?' vraagt ze maar dan verandert haar gezichtsuitdrukking. 'Gaat het wel?' vraagt ze en ze gaat naast me op het bankje zitten. 'Ben je de weg misschien kwijt? Je bent een eind van het hotel vandaan denk ik. Hierin de buurt zitten geen hotels namelijk.' 'Ik wil niet terug' ze kijkt me vreemd aan. 'Ik heb ruzie met mijn vaders. Alsjeblieft zet dat niet op twitter. Ik wil ze geen last bezorgen.' 'Waarom zou ik dat doen?' 'Ben je geen fan dan?' 'Jawel, maar ik tweet geen vervelende dingen. Ik heb ook weleens ruzie met mijn ouders.' 'Dankje' 'Ik wil niet vervelend doen maar... je weet wel dat als je hier nog langer blijft zitten je herkent wordt door de fans?' 'Ik weet het, als jij me ook al kende' 'Je kan mee naar mijn huis als je wil' Ik denk na, ik heb weinig keus. 'Oke' 'Ik heet Julia trouwens' 'Mijn naam weet je al' zeg ik grinnikend terwijl we opstaan.

Aangekomen bij haar huis volg ik Julia naar binnen. 'Let niet op de rommel. Ik woon hier met een vriendin en ze is nogal slordig.' 'Woon je niet meer bij je ouders?' 'Nee ik studeer in Amserdam. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje hier ver vandaan dus de enige optie was op kamers gaan als ik hier wilde gaan studeren.' Ik kijk rond. Het is gezellig een beetje rommelig maar daar hou ik wel van. 'Lust je thee?' vraagt Julia vanuit de keuken?' 'ja is goed' beantwoord ik haar vraag. 'Zou ik misschien mogen bellen?' 'Ja hoor' ze geeft haar mobiel aan me. Shit het enige nummer dat ik uit mijn hoofd weet is Harry's nummer. Zal ik hem bellen? Een voor een toets ik de cijfers in. Toch een beetje zenuwachtig luister ik naar de telefoon die over gaat. Hij neemt niet vaak onbekende nummers op. 'Harry' hoor ik dan aan de andere kant van de lijn. 'Ik ben het, Roos' ik hoor hem slikken. Ik hoor geruis en gepraat. Ik meen Louis' stem te herkennen. 'Ik heb je even op de speaker gezet' zegt Harry dan 'oke'. 'Waar ben je?' 'Ik ben bij Julia. Ik heb haar net leren kennen.' 'Roos, je weet dat je niet zomaar met andere mee mag. Dat is gevaarlijk je bent bekend' 'Dat bepaal ik zelf wel' 'Ben je veilig?' hoor ik Louis dan vragen. 'Ja'. 'Waar ben je? dan komen we je ophalen' 'Dat wil ik niet Harry' 'Roos we moeten door naar Duitsland vanavond na het concert' 'Dan doe je dat maar zonder mij' 'Roos je weet dat dat niet gaat' 'Dat is dan pech dan hadden jullie dat eerder moeten bedenken' 'toe nou' 'ik ben veilig, Julia is heel aardig. Geef me gewoon wat tijd' en met die laatste zin hang ik op. Ik geef Julia haar telefoon terug en help haar dan met de thee. Ik kijk op de klok het is bijna lunch tijd. Heb ik mezelf zo lang in de wc opgesloten vanmorgen? Ik voel mijn buik knorren en dat herinnerd me dat ik nog niet eens ontbeten heb. 'Lust je soep?' vraagt Julia die denk ik mijn maag hoorde. 'Lekker' Ik volg Julia na de keuken waar ze een blik soep openmaakt. Vervolgens schenkt ze hem in twee mokken en gaan we in de woonkamer op de bank zitten. 'Maar vertel is. Hoe vind je Nederland?' ik moet lachen. 'Nederland is mooi, heel mooi. Amsterdam is echt een prachtige stad. Ook romantisch' en ik lach. 'Romantisch?' Julia kijkt nieuwsgierig. 'oke je moet beloven dat je het niemand vertelt' 'ja natuurlijk' Ik voel dat ik haar kan vertrouwen. 'Ik heb een jongen gekust' zeg ik dan. Ik zie pretlichtjes in haar ogen verschijnen. 'heb je een Nederlandse boy aan de haak geslagen?' 'Ehmm nee, ik kende hem al langer.' Gelukkig gaat ze er niet verder op in.

Het is al laat in de middag als ik op de klok kijk. Ik kan het echt goed vinden met Julia. De hele middag hebben we gepraat over echt van alles en nog wat. Ik had haar wat over mezelf vertelt. Niet veel maar gewoon waar ik graag over wilde vertellen. Ze weet nu dat mijn moeder dood is en hoe ik bij Harry en Louis terecht gekomen ben. Ook heb ik haar vertelt wat ik allemaal leuk vind qua series en muziek. Zij heeft me ook allerlei dingen vertelt. We hebben best veel dingen gemeen misschien dat we het daarom goed met elkaar kunnen vinden. Haar moeder is helaas ook overleden. Ze had een auto ongeluk. Opeens gaat Julia's telefoon. Ze pakt haar telefoon en ik zie al snel dat het Harry's nummer is. 'Zal ik opnemen? Het is Harry' zeg ik snel. Haar ogen worden groot, ja ze is nog steeds een beetje fan. 'Het is mijn telefoon' zegt ze terwijl ze haar tong uitsteekt. Ik moet lachen en zie hoe ze opneemt. Ze krijgt een rood gezicht als ze daadwerkelijk zijn stem hoort. Ik moet mijn lach onderdrukken. Daarna kijkt ze serieus. 'Nee ik vertel niet waar ik woon' ik zucht. 'Jaja natuurlijk, ze heeft al genoeg eten gekregen hoor. Harry ik ken je niet en jij mij niet maar geloof me ze is hier veilig en ze heeft even tijd nodig. Ja is goed' ze overhandigd mij de telefoon. 'Hij wil jou spreken'. Ik loop naar de keuken en sluit de deur achter me. 'Harry?' 'Roos' begint hij met de stem waar ik altijd voor smelt. Sterk blijven nu denk ik in mezelf. 'Wil je alsjeblieft weer terug komen? We moeten vanavond verder naar Duitsland en we kunnen je niet achterlaten. Je hebt geen telefoon of geld. Lou en ik zijn bezorgd. Ik weet dat je boos bent en ons niet wil zien' 'Harry' 'Laat me even uitpraten. We snappen dat het moeilijk voor je is. We geven je de ruimte en de tijd maar je moet wel mee op tour. Als je wil mag je Julia meenemen.' Ik krijg tranen in mijn ogen. 'Ik..' een snik verlaat mijn mond. 'Roos, ik wil je in mijn armen kunnen sluiten, ik wil geen ruzie met je' ik hoor Harry's stem kraken. 'Ik wil het niet Harry' en ik veeg een traan van mijn wang. 'Julia mag mee, ze lijkt me aardig. Ze is dan misschien wel een fan maar ze heeft wel voor je gezorgd. Misschien worden jullie wel vriendinnen.' 'Dat zijn we denk ik al' Ik hoor hem gewoon glimlachen. 'Ik kom maar ik wil niet praten. Ik wil wat tijd krijgen. We zullen vanavond bij het hotel zijn' 'Bedankt Roos'.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

weer een nieuw stukje voor jullie!

Ik heb kaartjes voor 5sos op 21 mei!!!!! ik ben zo blij! wie gaan er nog meer naar die show?



My two dadsWhere stories live. Discover now