21:Azkaban Tutsağı

1.3K 152 41
                                    

Cenazeden sonra Sirius hiç dışarı çıkmaz oldu. Dışarısından kastım kendi odasından dışarı. Onun için fazlasıyla endişeleniyor ve üzülüyordum. Öte yandan saç sapan bir şeyler planladığını düşünmeden de edemiyordum. Kapısını tıklatarak gündüz saati karanlığa bürünmüş odasına girdim "Sirius," cümleme devam etmek biraz uzun sürdü "uyuyor musun?" Yastığın içinden bir böğürtü duyuldu "Ne oldu, Regulus?"

"Remus," dedim sakince "bize bir baykuş yollamış ve evine davet ediyor." Bana "Sen git." dedi sanki onu tek başına evde bırakacakmışım gibi "Benim hiç halim yok." Otoriter bir tavırla "Hayır," dedim "ben tek başıma gitmeyeceğim. Sen de benimle geleceksin. Hazırlansan iyi olur yoksa pijamalarınla ve kokuşmuş halinle gelirsin." 

"Regulus, kaybol!" Kafama bir yastık yemiştim bile. Ona yaklaştım ve ayak bileklerinden çekerek yatağından çıkardım. Yerde sürüklenirken halinden pek de şikayetçi görünmüyordu doğrusu. Onu banyoya getirerek bıraktım "Duş al! Yarım saat içinde çıkmazsan içeri girerim." Nefret söylemleriyle iç geçirdikten sonra "Peki, baba." dedi. Onu orada bırakarak hazırlanmak için odama çıktım. 

On dakika sonra alt kattan bir kapının kapanma sesini duyduğumda aşağı inerek Sirius'un kapısını yokladım "Tekrar yatağa girersen bu kez seni döverek kaldırırım." Belli belirsiz gülmesi bile bir şeydi "Ne kadar da sevecensin." İçeri girdiğimde dolap kapısının ardından bana baktı "Regulus." Şikayet edeceği her halinden belli olduğundan işaret parmağımı ona doğrulttum "Sızlanmak yok. Remus bizi bekliyor."

Onu kolundan tuttuğum gibi Remus'un evine getirdim. İkisi de yarı ölü gibi olduklarından buluşmaları hiç güzel değildi. Birbirlerine yaslanmış öylece duruyorlardı ki oflayarak onları içeri soktum. Remus'un evinde de bir karanlık hakimdi ama camları açmasıyla oda aydınlandı. Ben ortalığı düzeltirken Remus ve Sirius da mutfakta bir şeylerle uğraşıyorlardı.

"Aylak," diye fısıldadığını duydum Sirius'un ve hemen onlara kulak verdim "eğer bana bir şey olursa Regulus'a gözkulak olur musun?" Remus "Sirius," diye iç çekti "o benim de kardeşim ama- Sirius?" Bir sessizliğin ardından Sirius devam etti "Remus kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Aklımı oynatmak üzereyim ve bana bir şey olursa Reg iyi olsun istiyorum." Remus belli bir bezginlik tonuyla "Sirius," dedi "zamana ihtiyacın var sadece. Sana bir şey olmayacak, olmamalı. Sorumluluğun var."

Kendimi tutamayarak içeri daldım "Siz ne fısıldaşıyorsunuz?" Sirius uyuşuk uyuşuk bana baktı "Hiç, sadece eski günleri düşünüp kendimize acı çektiriyoruz." Remus bana yaklaşarak beni omzumdan tuttu ve mutfaktan çıkardı "Hepimizin zamana ihtiyacı var, Reg. Onu alttan almaya çalışmanda fayda var." Başımla yavaşça onayladım "İyi olacağınıza inanıyorum."Bizim arkamızdan Sirius da geldi.

Remus ve ben ikili koltukta otururken o da karşımızdaki üçlü koltuğa geçti. Arkadaşıyla konuşmanın ona iyi geleceğini düşünmüştüm ama yanıldığımı görüyordum. Sirius yerden bize doğru bir küre yuvarladı ve bizimle kendisi arasına bir koruma kalkanı yaptı. Remus ve ben ne olduğunu idrak edemeden küreden gazlar sızdı ve ikimiz de olduğumuz yere yığıldık. 

***

"Regulus, Reg uyan lütfen. Beni duyuyor musun? Regulus!" Homurdanarak gözlerimi açtığımda Remus başımdaydı "Reg, Sirius... Gitmiş." Hızla olduğum yerde doğrularak çapak çapak gözlerle önce dışarı sonra da ona baktım. Hava artık kararmıştı. "Nereye gittiğine dair bir not bulabildin mi?" Remus başını iki yana salladı "Evine baktım ama yok." Bir süre onun nerede olabileceğine dair tartıştık sonra da bir baykuş bize sabah için hazırlanan Gelecek Postası'ndan bir kopya getirdi.

Potter Cinayetinin Karanlık Yüzü

Geçtiğimiz Cadılar bayramında Potter çiftinin öldürülmesi üzerine Seherbazlar genç çiftin yerini kimin söylediğine dair detaylı bir araştırmaya girdiler ve araştırmalar dün sabah itibari ile akıl almaz bir olayla sonlandı. 

ÇİFTİN EN YAKIN ARKADAŞI
Sirius Black bu kez başka bir arkadaşının, Peter Pettigrew'un peşine düşerek ona on üç Muggle'ın gözü önünde saldırdı. Görgü tanıklarının ifadesine göre Black tek bir lanetle hem bir dostunu daha hem de civardaki on üç Muggle'ın ölümüne sebep oldu. Bu durum Muggle'lara gaz patlaması olarak bildirildi. Bir tanığın ifadesine göre Pettigrew ölmeden önce Black'e "Katil!" diye seslendi.

BLACK YAKALANDI
Olayın ardından Sirius Black olay yerinde yakalanarak Azkaban'a hapsedildi. Peter Pettigrew'un ise geriye sadece tek bir parmak kaldı. Bakanlık, Pettigrew'un Black'in peşinde olduğunu ve katili durdurmak istediğini düşünüyor. Pettigrew'un Merlin Nişanı ailesine gönderilecek.

BÜYÜK İDDİA
Black ailesinden Regulus Arcturus Black hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yıllar önce kaybolan Regulus Black, ağabeyi Sirius Black ile Potter'ların cenazesinde görülünce yepyeni bir iddia ortaya atıldı.

BLACK KARDEŞLER İŞ BİRLİKÇİ Mİ?

Bakanlık; Sirius Black'in James ve Lily'i Potter'ın yerini Kim Olduğunu Bilirsin Sen'e iletmek için erkek kardeşi Regulus Black'i kullandığına inanıyor. Resmi kayıtlara göre Regulus Black de tıpkı kuzeni Bellatrix Lestrange gibi bir Ölüm Yiyen ve çok tehlikeli.

Yıldızlar Ne Kadar Yaşar? | Regulus BlackWhere stories live. Discover now