56:İhanet

1.1K 120 44
                                    

Yazardan Not: İnş Regulus yakında Hürrem sendromuna girip "Oğlumu verin bana!" diye gezmez ortalıkta SLDKSLFJDKGSKSMCLSJF
-------------

Saklandık. Haftalarca Saklandık. Artık daha ne kadar saklanmamız gerektiğini bilmiyordum ama göçebe olarak yaşadığım bu hayat beni fazlasıyla bezdirmişti. Üstelik içimde her geçen gün iyice büyümekte olan bir özlem vardı. Ailemi çok özlüyordum. Sirius'un sözünü tutmaması nedeniyle de ne Hestia'yı ne de Sirius Regulus'u aylarca bir kez bile göremedim. Bu yüzden onunla ilk kavgamı mart ayının sonunda bir gece yaptım.

O sırada Andromeda'nın evindeydik ve kavga oturma odasında sadece ufak tefek iğnelemeler sonucunda başladı. O beni mantıksız davranmakla suçladı, ben de onu yalancı olmakla. Haklıydım da. Beni kandırmıştı; artık Hestia ve Sirius Regulus'u bir daha göremeyeceğime inanıyordum. Onları görmek istediğimi söylediğimde ise bana "O zaman git ve öl!" diye kükredi ve böylece Andromeda da biz birbirimizi yumruklamaya başlamadan kavgaya dahil oldu.

"Onunla böyle konuşma, Sirius." dedi çok sakin bir tavırla. Bir yandan da benim kolumu tutmuştu "Birbirinize karşı daha anlayışlı olmak zorundasınız ve siz kardeşsiniz, pişman olacağınız şeyler söylemeyin... Sen yeni yeni temellerini kurduğun ailenden ayrı kalsan nasıl hissederdin?" Sirius cevap veremeyince bana döndü "Sen artık bir baba oldun, Regulus. Oğlun büyüyüp de böyle senin gibi davransa ne yapardın?"

"Regulus kimseye babalık yapamaz." diye araya girdi Sirius " Daha kendisi büyümedi." Ağzımdan gürültülü bir nefes verdim "Ben çocuk değilim, Sirius. Şunu söylemeye son ver. Sadece hayatım boyunca kendi kararlarımı kendim veremediğim için, insanlar buna izin vermediği için, bunu yaptığımda başımı derde sokuyorum." Andromeda başımı bağrına bastı ve kollarımı sıvazladı "İkiniz de kesin sesinizi. Kavga etmenize müsaade etmeyeceğim... Sen de sakın üzülme, ailen güvende. Sadece oğlun daha çok küçük olduğu için sık sık yolculuk yapamıyorlar... Sabırlı ol, baharla birlikte onlar da gelecektir."

Beni kolumdan tuttuğu gibi misafir yatak odasına çıkardı ve ben yatağıma girerken iç geçirdi "Neler yaşadığını biliyorum ama ben yaşamadığım için anlayamıyorum, Regulus. Sadece çok kötü hissettirdiğine eminim... Bir süre yanında kalmamı ister misin?" Bir an tereddüt etsem de daha sonra onaylamak üzere başımı salladım. O da yatağın kenarına oturdu.

"Saklanmaktan çok sıkıldım An," dedim boğuk bir sesle "saklanmak bana göre değil. Yani bu koşullar altında bana göre değil. Onun dışında zaten yıllardır saklanıyorum... Eskiden olsa şuanki durum karşısında pek sızlanmazdım ama bu kez çok farklı. Feda ettiğim bazı önemli şeyler var. Ailemi yalnız bıraktım ve iyi olup olmayacaklarını bile bilmiyorum. Sirius'un aptal yalanına kanıp eşyalarımı topladım ve iki aydır göç ediyoruz. Buna daha ne kadar katlanmam gerekiyor? Ömrümün sonuna kadar kaçak olarak mı yaşayacağım?"

"Hissediyorum, Regulus." dedi öğüt verir gibi "Her şey yakında bitecek. Kimsenin artık saklanmasına gerek kalmayacak. Adı Anılmaması Gereken'in sonu gelecek. Buna inanıyorum. O zaman sen de ailene kavuşacaksın. Hatta belki de aileni genişletmeye karar verirsin, kim bilir. Sadece sabret... Çok sabrettiğini biliyorum ve mutluluk için fazlasıyla bekledin ama daha bitmedi. Herkesten uzun süredir bu haldesin yani herkesten daha yorgunsun... Tek başına büyük işler başardın ama onlar şimdilik insanların gözüne küçük kar taneleri gibi görünüyor. Doğru zaman gelip de bir rüzgar estiğinde ise o taneler devasa bir çığ olacak ve düşmanını ezecek. Sen sadece bekle, doğa ne zaman harekete geçeceğini bilir."

"Keşke herkes tavsiye konusunda senin gibi olsa... Sanki tavsiye değil emir veriyorlar. Yapma Regulus, bekle Regulus, saçmalama Regulus... Emir, emir, emir." Çocuk gibi saçımı karıştırdı "Sen benim küçük erkek kardeşimsin ve kızlar kardeşlerinin neden hoşlanıp neden hoşlanmadığını erkeklere oranla daha iyi gözlemlerler. Sen boyun eğmeyi sevmiyorsun, bu yüzden sana emir vermek doğru bir tercih değil. Ayrıca fevri davranışların olduğundan fazla üzerine gitmemekte fayda var. Kızma ama aynı Sirius gibisin." yorganımı neredeyse kafama kadar çekti "Doğru zaman ne zaman bilmiyorum ama o an geldiğinde hepimiz hazır olmalıyız. Kimse güvende olmayacak... İyice dinlemelisin."

Yıldızlar Ne Kadar Yaşar? | Regulus BlackHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin