5:Zootohoommen

3.6K 342 97
                                    

Sırtüstü yatarak tavana bakarken patilerim de yukarı bakıyordu. Sirius işaret parmağını parmaklarım arasındaki perdelerde gezdirdi ve patilerime masaj yaptı "İtiraf etmem gerekiyor ki bu halini daha çok sevdim." tırnaklarımı çıkararak parmaklarına değdirince güldü "İki şekilde de saldırgansın ama şimdi en azından-"

Koridorda bir şangırtı kopunca lafı yarım kaldı ve beni bırakarak sesin geldiği yöne doğru koştu. Gerinip esneyerek yattığım yerden kalktıktan sonra silkelenerek koridora çıktığımda Remus ve Sirius'un konuşmalarına kulak verdim. "Kediye dikkat et, Peter'ı yemesin." dedi Remus yarı ciddi yarı alaylı bir ifadeyle "Peter bu akşama hazırlık için animagus olarak geziyor."

"Bunun için neden hazırlık yapıyor anlamıyorum ki. Zaten dört beş yıldır dönüşebiliyoruz." İkisi odanın tarafından gelirken önümden hızla geçen bir farenin kuyruğuna basarak onu durdurdum ve hayvan ciyak ciyak bağırmaya başladı. Nedense bu durum komik gelmişti. Remus "Sirius!" diye bağırdıktan sonra bana koştu "Hayır, Buttercup! O yemek değil." Bu durum giderek daha da komik bir hal alıyordu.

Remus fareyi kurtarınca fare bir anda Peter Pettigrew'a dönüştü "Dostum, bu kedi bir canavar. James'in ondan neden bu kadar nefret ettiğini şimdi çok iyi anlıyorum." Sirius beni kucağına alarak "O sadece bir kedi değil." dedi "Bir animagus." Remus gözlerini bana dikerken Peter bir adım geri çekilerek onun arkasına sığındı. Remus sanki bir yerden çıkarabilecekmiş gibi beni süzdükten sonra "Kim peki?" diye sordu "Yoksa bir ajan mı?"

Sirius sanki kaçmamamı istermiş gibi beni daha sıkı kavradı "Bilmiyorum. Yani kim olduğunu öğrendim ama ne niyetle James ve Lily'nin evinde olduğunu bilmiyorum." Kısa bir sessizlik oldu, sonra da Sirius bomba haberi verdi "Bu kedi aslında animagus formunda sıkışmış Regulus Black." Remus hayretle ona baktı "Ciddi olamazsın!.. Regulus Black ölmüştü." endişeyle Sirius'a baktı "Lütfen kardeşinin yasını tutarken aklını oynattığını söyleme."

Peter, Remus'un arkasında titrerken korkuyla tırnaklarını kemiriyordu "Y-ya-yani o-o-o bir Ö-ölüm Yiyen." Sirius "Sakin ol, Kılkuyruk." dedi sükunetle "Eğer buradaysa ve bize kimliğini ifşa ettiyse kötü bir niyeti yoktur ve Remus aklımı oynamadım, oğlum. Çok ciddiyim. En az bu kedi kadar ciddiyim." Peter, Remus'un arkasından zar zor göründü "Bence o senin kardeşin olduğu için bu duruma duygusal olarak bakıyorsun. Ya da onu kardeşin sandığın için." 

"İkiniz de çok haklısınız." dedi Remus, sonra da beni işaret etti "Onunla ne yapacağız peki? Yani sahiden o Regulus Black ise." Sirius beni onlardan uzaklaştırdı "Onu kesinlikle Seherbazlara vermem. Ölüm Yiyenler'in de arasına dönemez. Unuttunuz mu, Voldemort'a ihanet ettiği için öldürüldüğü söylenmişti ama ölmemiş, bir şekilde kaçmayı başarmış."

"Bence onu normal haline çevirip gerçeği ondan dinleyelim." bence Remus'un bu önerisi çok mantıklıydı ama Sirius "Hayır," dedi "onu biz çevirmeyeceğiz. Animagus formundan çıkmayı kendisinin öğrenmesi ve bunu uygulaması gerek." Remus iç geçirdi "Onun anlatacakları çok önemli şeyler olabilir. Animagus formundan çıkmayı elbet öğrenir. Zaten bu akşam etrafta insan formunda dolaşmasa iyi olur." daha sonra bana baktı "Yanlış anlama, Regulus, eğer gerçekten sensen. Bu bir tehdit değildi."

"Bence böyle kalsın." dedi Peter ve ona tıslayınca yeniden geri saklandı "Ne yapacağından emin değiliz." Sirius "Üç kişiyiz." dedi "Hem sayı üstünlüğümüz var hem de onun asası bile yok." Peter başını hızla iki yana sallıyordu "Birimizin asasını bile ele geçirmesi belaya davetiye çıkarır." Remus "Fazla paranoyak davranıyorsun." dedi "Kaç aydır bizi görüyor ve James ile Lily'nin evinde yaşıyor. Sahiden bizim hakkımızdan gelmek isteseydi bunu biz daha uykudayken yapardı... Ya da Sirius'un aklını oynatma ihtimalini düşününce..."

Yıldızlar Ne Kadar Yaşar? | Regulus BlackDonde viven las historias. Descúbrelo ahora